Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Meddig szoptattatok még,...

Meddig szoptattatok még, mikor kiderült, hogy érkezik a kistesó?

Figyelt kérdés
Kislányom 1 éves, még szopizik napi 2-3 szor. Érkezik a kistesó, a doktornő azt javasolta, hogy válasszam le kislányomat, mert nem fogja bírni a szervezetem, hogy a picúrka odabent is elveszi ami neki kell, és még szopiztatom a nagyobbikat is. Azt mondta, nagyon jól fejlett kislány, megeszik mindent ( tényleg nagyon jó evő) neki már nincs szüksége az anyatejre , fontosabb hogy magamra vigyázzak... ti meddig szoptattatok terhesen?
2012. jún. 20. 16:38
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Az én kislányom most töltötte a másfél évét. Még két hónapom van a szülésig, mostanáig szopizott. Nekem is azt javasolta a dokim, hogy válasszam el, de nem akartam. Ha nincs gond (vérzés, görcsölés), úgy gondoltam megvárjuk a másfél éves kort. Nem volt semmi baj, nekem volt már kicsit kellemetlen a vége felé.
2012. jún. 20. 16:55
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem több ismerősöm szoptatott végig, egész terhesség alatt. Én is szoptattam, amikor másodszor teherbe estem. Az orvos mondta, hogy nem gond, csináljuk csak nyugodtan, az a minimális oxitocin, ami szoptatás alatt termelődik, semmi bajt nem okoz. (Aztán a fiam elválasztotta saját magát, amikor 4-5 hónapos terhes voltam.)
2012. jún. 20. 17:26
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A második babómat várva végig szoptattam az elsőt, majd még jó néhány hónapig tandemban szopizott a kettő. Aztán már csak a kicsi szopizott, pocakba került a kistesó, félidőig szoptattam a középsőt is, de akkor ő mondott le a ciciről egyik napról a másikra. Sajnáltam, hogy ő kevesebbet szopizott. Most 3 napos a harmadik, sem nekem nincs bajom, sem neki, viszont nagyon sajnálom, hogy nem szopiznak a nagyok, mert így nincs, aki megszabadítson a fölöslegtől, kénytelen vagyok valamennyit lefejni, hogy ne gyulladjanak be a melleim. Pedig úúúútálok fejni. :-(
2012. jún. 20. 18:32
 4/9 anonim ***** válasza:

Én a 6. hónapig szoptattam, akkor magától abbahagyta a szopit. Ha nem választotta volna el magát, szoptattam volna végig.

Az orvos nekem is azt mondta, hogy normál terhességnél nem okozhat gondot a szoptatás.

2012. jún. 20. 20:48
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nem értem akkor nekem miért sürgeti a gyerekorvos? - a lényeg, hogy nem kell elsietni, ráérünk szép lassan elhagyni a cicit. Azért végig nem szeretném szopiztatni, mert akkor meg a korházban töltött idő alatt hirtelen vennénk el tőle a cicit, az biztosan megviselné... inkább szép lassan elhagyjuk, úgy hogy mellette vagyok, ha végszükség esetén nagyon kellene a cici :)
2012. jún. 20. 22:05
 6/9 anonim ***** válasza:

Végig szoptattam a terhességet,aztán még 5 hónapig tandemben a két gyerkőcöt.Rengeteg tejem volt.

A terhesség 4. hónapjától nagyon lecsökken a tejtermelés majd te is észreveszed.Ilyenkor sok baba elválasztja magát.

2012. jún. 20. 23:46
 7/9 A kérdező kommentje:
Igazából én már akkor észre vettem, hogy kevesebb a tejem mikor teherbe estem, ez volt az egyik amiből gyanítottam ,hogy itt a kistesó :) Nekem végig épp, hogy elég volt a tejem, így gondolom nálunk is úgy lesz , hogy elválasztja magát a kislányom.
2012. jún. 21. 13:27
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

22 hónap van a gyerekek között. A terhességem kb 4. hónapjában magától elapadt a tejem, de ez nem zavarta a nagyot, ugyanúgy cicizett elalváshoz, van hogy reggel is. Végig szoptattam, és most is gyakran egyszerre szopik a nagy a kicsivel (aki már 3 hónapos), és ez nagyban megkönnyíti a dolgokat, egyáltalán nem féltékeny pl, mert tudja, hogy ha kér, ő is kaphat egy picit.

Egy egészséges terhességnek nem lesz baja a szoptatástól. Ha viszont neked kellemetlen, mert érzékeny a cicid vagy görcsölsz tőle, akkor az más dolog.

2012. jún. 21. 14:10
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

8. vagyok, most olvastam el a kommentjeidet. Érdekes amúgy, az a 3 nap, amíg a kórházban voltunk, a cici szempontjából egyáltalán nem volt gond a nagynak, tudta hogy most nincs, mert csak apával vannak otthon kettesben. Ahogy hazamentem, folytatódott minden, annyi különbséggel, hogy most jön is belőle cucc. És én is őt "használom" a felesleg leszívására. :)

A gyerekorvosok meg már csak ilyenek. A mienknek is ez volt a mániája, hogy válasszam már le a nagyot, hiszen nincs már szüksége az anyatejre. Meg hogy a kicsit szigorúan 3 óránként, meg éjszaka egyáltalán ne, meg hagyjam csak sírni, majd megtanulja a rendet, stb... Nem szoktam vele foglalkozni, az ő kompetenciája szerintem ott véget ér, hogy a gyerek nő, fejlődik és egészséges.

2012. jún. 21. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!