5hetes babámat hogyan tudnám "leszoktatni" a 2 óránkénti evésről, és át állítani 3óránkéntira? Többi lent.
2600grammal született a 37.hétre,ma már 4100gramm,most mértem 5 nap alatt 330grammot hizott!
Mint írtam 2 óránként eszik,30percet 1órát szórakozik a cicin,ami nekem fárasztó mert így csak 1órám marad hogy csináljaam az itthoni teendőket!
Most párnapja már napközben is a mi ágyunkban alszik,fekve etetem meg,így gyorsabban elalszik,éjszaka is mellettem van mert akkor is kel 2-3 óránként,csak fürdés,evés után tud aludni 2-3órát egyhuzamban!
Köszi a segítséget!
5 hetes babánál teljesen normális a két óránkénti szopi, főleg ebben a hőségben. Nem marad így,hidd el.
Nekem 3 hetes most a legkisebb, ő is gyakran kéri. Ez egy ilyen időszak.
Egyetértek az előttem szólókkal. Ilyen pici babát még nem lehet ritkább evésre szoktatni, főleg nem ilyen melegben.
A hőségben szomjas lesz hamar. Ha nem adsz neki tejcit addig fog sírni amíg meg nem kapja.
Várj még, aztán magától ritkábban fogja majd kérni a cicit idővel, de az nem ilyen hőségben lesz.
Köszönöm.
Hát próbálok türelmes lenni,csak hát nem könnyű,még mellette a háztartást is vezetni!
Vannak akik azt mondják hogy adjak neki vizet(pl.gyerek orvos)..és ugy kifogja húzni,csak nem is tudom..nekem valahogy az anyai szívem nem súgja azt hogy kellene neki víz,szivesebben teszem cicire,még ha macera is olykor-olykor!
De hát erre vágytunk,nem igaz?! :-)
Első vagyok
Valamelyik nap én is kipróbáltam a vizet (pohárkából), de nem kellett neki, nagyon csúnya fintort vágott. :o)
Arról nem is beszélve, hogy ha vízzel itatnám, akkor is "rámegy az idő", hiszen tartani kell babát meg poharat is (vagy cumisüveget), akkor meg már nem mindegy? Akkor inkább a cici. :o)
Majd átáll ő, ha elég nagy lesz hozzá. Éhes, szomjas, anyás... evvan. :)
A házimunka mindig megvár, ezt ne felejtsd! ;) Nem most van itt az ideje a múzeum-rendnek, az esetleges látogatókat meg ne merje zavarni, ha kupi van - amikor pici van a háznál, akkor az anyukának ő az elsődleges feladata, nem a háziasszonykodás.
(Nem véletlenül van az ún. gyerekágy sem. Ebben a 6 hétben még te is benne vagy; de egyébként is, úgyis tovább fog tartani, mire minden kialakul. Türelem!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!