Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 5hetes babámat hogyan tudnám...

5hetes babámat hogyan tudnám "leszoktatni" a 2 óránkénti evésről, és át állítani 3óránkéntira? Többi lent.

Figyelt kérdés

2600grammal született a 37.hétre,ma már 4100gramm,most mértem 5 nap alatt 330grammot hizott!

Mint írtam 2 óránként eszik,30percet 1órát szórakozik a cicin,ami nekem fárasztó mert így csak 1órám marad hogy csináljaam az itthoni teendőket!

Most párnapja már napközben is a mi ágyunkban alszik,fekve etetem meg,így gyorsabban elalszik,éjszaka is mellettem van mert akkor is kel 2-3 óránként,csak fürdés,evés után tud aludni 2-3órát egyhuzamban!

Köszi a segítséget!

2012. jún. 19. 12:13
 1/10 anonim ***** válasza:
86%

5 hetes babánál teljesen normális a két óránkénti szopi, főleg ebben a hőségben. Nem marad így,hidd el.

Nekem 3 hetes most a legkisebb, ő is gyakran kéri. Ez egy ilyen időszak.

2012. jún. 19. 12:25
 2/10 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem szomjas, és ezért cicizik többet.
2012. jún. 19. 12:25
 3/10 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem is azért szopik többet mert szomjas, nem mindig éhes van mikor csak szomjas.
2012. jún. 19. 12:30
 4/10 anonim ***** válasza:
Nekünk is ilyen problémánk volt, próbáltam két etetés között mindenfélével húzni az időt, amennyire csak lehetett. Volt, hogy Apa átvitte a másik szobába, hogy engem ne lásson, azzal is telt az idő. Sokszor viszont két és fél óránként evett, mert már annyira kérte. Éjszaka nem lehetett mit csinálni, mert, ha nem kapott csak ordított, nem lehetett megvígasztalni mással. Most több mint fél éves és majdnem 10kg, de mostmár beállt nála legalább a 3 óránkénti evés. Éjszaka is szinte percre pontosan 3 óránként ébred. Nálam viszont a szopi hamarabb ment, nem hagytam olyan sokáig enni, 2-szer visszaadtam még neki, ha utána elengedte, akkor kész vége. Gyorsan felálltam, eltereltem a figyelmét és utána már nem kérte. Az itthoni teendőkkel én is így voltam, állandóan azon aggódtam, hogy hogy fogom ezt vagy azt megcsinálni, de mára már feladtam a harcot és lassítottam a tempón. Kitartást kívánok Neked és sok-sok türelmet!
2012. jún. 19. 12:51
 5/10 anonim ***** válasza:
50%

Egyetértek az előttem szólókkal. Ilyen pici babát még nem lehet ritkább evésre szoktatni, főleg nem ilyen melegben.

A hőségben szomjas lesz hamar. Ha nem adsz neki tejcit addig fog sírni amíg meg nem kapja.

Várj még, aztán magától ritkábban fogja majd kérni a cicit idővel, de az nem ilyen hőségben lesz.

2012. jún. 19. 12:54
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Hát próbálok türelmes lenni,csak hát nem könnyű,még mellette a háztartást is vezetni!

Vannak akik azt mondják hogy adjak neki vizet(pl.gyerek orvos)..és ugy kifogja húzni,csak nem is tudom..nekem valahogy az anyai szívem nem súgja azt hogy kellene neki víz,szivesebben teszem cicire,még ha macera is olykor-olykor!

De hát erre vágytunk,nem igaz?! :-)

2012. jún. 19. 13:19
 7/10 anonim ***** válasza:

Első vagyok

Valamelyik nap én is kipróbáltam a vizet (pohárkából), de nem kellett neki, nagyon csúnya fintort vágott. :o)

Arról nem is beszélve, hogy ha vízzel itatnám, akkor is "rámegy az idő", hiszen tartani kell babát meg poharat is (vagy cumisüveget), akkor meg már nem mindegy? Akkor inkább a cici. :o)

2012. jún. 19. 13:22
 8/10 anonim ***** válasza:
50%
Jól szopó kisbaba nem fogadja el a vízet.Szomjas biztos szegényke.
2012. jún. 19. 13:34
 9/10 xStefix ***** válasza:

Majd átáll ő, ha elég nagy lesz hozzá. Éhes, szomjas, anyás... evvan. :)

A házimunka mindig megvár, ezt ne felejtsd! ;) Nem most van itt az ideje a múzeum-rendnek, az esetleges látogatókat meg ne merje zavarni, ha kupi van - amikor pici van a háznál, akkor az anyukának ő az elsődleges feladata, nem a háziasszonykodás.

(Nem véletlenül van az ún. gyerekágy sem. Ebben a 6 hétben még te is benne vagy; de egyébként is, úgyis tovább fog tartani, mire minden kialakul. Türelem!)

2012. jún. 19. 14:26
 10/10 anonim ***** válasza:
Én is ezt csináltam 1,5-2 óránként szopi,melette van még 3 gyerekem.Főzés,takarítás,minden munka csúszott.De elmúlt ez az időszak.
2012. jún. 19. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!