Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tegye, a 4 napos kisfiam...

Mit tegye, a 4 napos kisfiam nem szereti a mellem?

Figyelt kérdés
Nem ohajt szopni, sőt egyenesen üvölt amikor a mellemet meglátja.Így csak pohárból etetem. A korházba sem tudtak vele mit kezdeni. Hiába indult meg a tejem, kettőt szívott és sír.
2012. jún. 12. 22:08
 1/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Nyelvféke rendben van? Izomzatilag rendben van?

Spriccel a tejed? Használsz illatostott tusfürdőt, kozmetikumot?

2012. jún. 12. 22:28
 2/9 A kérdező kommentje:
A nyelvét nem nézték konkrétan, de senki sem mondott a korházban semmi rendllenességet, Nem használok túl illatosított dolgokat.
2012. jún. 12. 22:31
 3/9 Disi ***** válasza:
Ugyanezzel szenvedtem én is. Nekünk semmi nem segített. Biztos lesznek akik írnak sok hasznos tanácsot, próbáld ki mindet hátha nektek beválik valami. Védőnőddel beszélj, biztos megy hozzátok ,első körben kérj tőle tanácsot.
2012. jún. 12. 22:52
 4/9 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

A védőnővel mindenképp nézesd meg a nyelvféket, soksok esetben kiderül, hogy a miatt nem tuda bekapni rendesn a cicit a baba és e miatt nem tud szopni. A védőnődnek látnia kell ha le van nőve. Ha ez a probléma, akkor egy pici vágással megoldja az orvos.

Arra nem válaszoltál, hogy spiccel- e a tejed. Ha még túl erős a tejleadó reflexed, az is nagyon zavarhatja a babát, mert "ömlik" a tej és nem tudja nyelni. Ezt úgy tudod csökkenteni, hogy Te kézel megfejed picit a melled, és mikor a reflex lecsengett, akkor adod a babádnak. Illetve az szokott még bejönni, hogy hátra dőlve, a babádat "hasra" magadra téve teszed mellre, így a gravitáció nem tesz hozzá a tejleadóreflexhez.

Egyébként simán hagyja fordítani a fejét mindkét irányba? FOkozott izomtónusú kicsiknél szokott baj lenni, hogy mivel kötöttebbek a nyaki izmai, fáj neki odafordulni a melledhez.

KÉrlek, kicsit részletesebben próbálj írni a szoptatási szokásaitokról, testhelyzetről, hogy tudjak segíteni:).

2012. jún. 13. 08:10
 5/9 A kérdező kommentje:
Még nem spriccel a tejem, sőt tegnap éreztem előszőr, hogy egyáltalán megtelik. A melbimbóm is nagyon megkeményedik mire szopizna a baba. Próbálok neki előfejni, hogy megkönnyítsem a dolgát. Amúgy ha felmérgeli magát, akkor képtelenség cicire tenni. Nem is érzi, hogy a bimbóval simogatom a száját.
2012. jún. 13. 08:17
 6/9 anonim ***** válasza:

Gyerekorvos, védőnő volt már nálatok? Ha a nyelvével minden ok, ezekre lehet még gondolni, amit írtak is előttem:

- Tusfürdővel, illatosított dologgal ne mosd meg a melledet, legjobb a babafürdető.

- Ha sok tejed van tényleg lehet az a baj, hogy vagy nagyon kemény a melled, vagy nagyon gyorsan jön a tej. Ezen lehet segíteni, kicsit fejd le, és utána etesd csak meg.

- Próbáld meg a másik melledből etetni. Nekem valamiért az egyikből szinte alig jött valami, a másik meg tele volt mindig tejjel.

- Lehet hogy nem jól teszed mellre, vagy nem jó a technikája, azért nem tud szopni rendesen. Kórházban megmutatták hogy kell? Az egész bimbóudvart be kell kapnia, nem csak a bimbót. Mikor ordít, nyomd a szájába. Ilyen picik még annyira ösztönösek, tudni fogja mit kell vele csinálni.

- És ami a legfontosabb.. ne stresszeld magad, mert megérzi! Próbálkozzatok nyugodtan, beszélj hozzá, és simogasd.

2012. jún. 13. 08:17
 7/9 A kérdező kommentje:
A védőnő holnap tud jönni és hátha mond valami okosat. Ha sír fent van a nyelve és nem igazán tudom , hogy akkor hogy tudom cicire tenni. Fárasztó dolog és természetesen kicsit bosszantó is egyben.A pohárból hamar jóllakik aztán 3 órán át alszik.
2012. jún. 13. 08:21
 8/9 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Próbáld meg, hogy az előfejést akkor megcsinálod, amikor a kicsi a legkorábbi éhségjeleket adja(alvás közben a szem gyors mozgása, "keresés", stb.), ne várd meg a késői éhségjeleket: míg hangot ad az éhségének vagy sír. Mert így tényleg elfogy a türelme és nem tudod mellre tenni.

Ezen kívül azt tanácsolnám, hogy mindig tedd cicire mikor ébren van, még mikor csak ébredezik, a félálomban való etetés is sokszor segít.

2012. jún. 13. 08:34
 9/9 anonim ***** válasza:
Szia!!Ismerős a szituáció-nekem a nagyobb lányom volt ilyen-bármivel próbálkoztunk,nem használt semmi,egyszerűen nem szopott,ő is csak üvöltött,én is fejtem és pohárból itattam....senki nem tudott végül semmi okosat tanácsolni,végül kiderült,hogy túl rövid volt a nyelvecskéje,az én bimbóm meg valószínűleg kisebb,mint ami neki ideális lett volna.Utólag azt mondom,egy bimbókiemelő segített volna a bajunkon.Úgyhogy egy percet sem szopott a kislányom,pohárból kapta a tejet,szépen fejlődött,de egy kínlódás volt az etetés,végül 3 hónapos korára elapadt a tejem is.:-(A második babám most 3 hónapos,az első perctől,nagyon ügyesen szopik,nem kap semmi mást.Szóval két gyerek sem egyforma, ha van elég kitartásod és türelmed,talán rá tudod venni a szopira...nekem sajna nem volt,utólag bánom is nagyon.Remélem sikerül egy hullámhosszra kerülnötök a picivel:-)Boldog babázást kívánok!!!Üdv:Tamy
2012. jún. 13. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!