Mit tegye, a 4 napos kisfiam nem szereti a mellem?
Szia!
Nyelvféke rendben van? Izomzatilag rendben van?
Spriccel a tejed? Használsz illatostott tusfürdőt, kozmetikumot?
Első vagyok.
A védőnővel mindenképp nézesd meg a nyelvféket, soksok esetben kiderül, hogy a miatt nem tuda bekapni rendesn a cicit a baba és e miatt nem tud szopni. A védőnődnek látnia kell ha le van nőve. Ha ez a probléma, akkor egy pici vágással megoldja az orvos.
Arra nem válaszoltál, hogy spiccel- e a tejed. Ha még túl erős a tejleadó reflexed, az is nagyon zavarhatja a babát, mert "ömlik" a tej és nem tudja nyelni. Ezt úgy tudod csökkenteni, hogy Te kézel megfejed picit a melled, és mikor a reflex lecsengett, akkor adod a babádnak. Illetve az szokott még bejönni, hogy hátra dőlve, a babádat "hasra" magadra téve teszed mellre, így a gravitáció nem tesz hozzá a tejleadóreflexhez.
Egyébként simán hagyja fordítani a fejét mindkét irányba? FOkozott izomtónusú kicsiknél szokott baj lenni, hogy mivel kötöttebbek a nyaki izmai, fáj neki odafordulni a melledhez.
KÉrlek, kicsit részletesebben próbálj írni a szoptatási szokásaitokról, testhelyzetről, hogy tudjak segíteni:).
Gyerekorvos, védőnő volt már nálatok? Ha a nyelvével minden ok, ezekre lehet még gondolni, amit írtak is előttem:
- Tusfürdővel, illatosított dologgal ne mosd meg a melledet, legjobb a babafürdető.
- Ha sok tejed van tényleg lehet az a baj, hogy vagy nagyon kemény a melled, vagy nagyon gyorsan jön a tej. Ezen lehet segíteni, kicsit fejd le, és utána etesd csak meg.
- Próbáld meg a másik melledből etetni. Nekem valamiért az egyikből szinte alig jött valami, a másik meg tele volt mindig tejjel.
- Lehet hogy nem jól teszed mellre, vagy nem jó a technikája, azért nem tud szopni rendesen. Kórházban megmutatták hogy kell? Az egész bimbóudvart be kell kapnia, nem csak a bimbót. Mikor ordít, nyomd a szájába. Ilyen picik még annyira ösztönösek, tudni fogja mit kell vele csinálni.
- És ami a legfontosabb.. ne stresszeld magad, mert megérzi! Próbálkozzatok nyugodtan, beszélj hozzá, és simogasd.
Első vagyok.
Próbáld meg, hogy az előfejést akkor megcsinálod, amikor a kicsi a legkorábbi éhségjeleket adja(alvás közben a szem gyors mozgása, "keresés", stb.), ne várd meg a késői éhségjeleket: míg hangot ad az éhségének vagy sír. Mert így tényleg elfogy a türelme és nem tudod mellre tenni.
Ezen kívül azt tanácsolnám, hogy mindig tedd cicire mikor ébren van, még mikor csak ébredezik, a félálomban való etetés is sokszor segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!