Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van még itt olyan kismama,...

Van még itt olyan kismama, aki tudja, hogy nem fog szoptatni?

Figyelt kérdés
Nem tudom megmagyárazni, hogy miért, de számomra a szoptatás teljesen kizárt. Látom, hogy elég sokan elítélik az ilyen anyukákat, bár nem értem, hogy miért. Ugyanúgy anyatejet fog kapni a babám, ha nem szoptatnám szívesen akkor nem értem, miért kéne...
2012. jún. 12. 16:22
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
40%
Ő nem fog szoptatni és kész. Nem tudja milyen, nem is akarja tudni. 9 hónapig nevel odabent egy kis valamit, amikor megszületik akkor is majd tartja magát az elveihez. Legyen csak úgy,ahogy ő akarja, hiszen minden róla szól.
2012. jún. 12. 16:49
 12/25 anonim ***** válasza:
87%
Ha nem szoptatod a te dolgod, de majd hajnali 1-4-6 kor, ha fejed a tejed jusson eszedbe hogy mennyivel könnyebb dolgod lenne mellre tenni a kicsit és kész.
2012. jún. 12. 16:59
 13/25 anonim ***** válasza:
88%

Hogy jobban értsd: én szoptattam, de nem hangoztattam, csak azért, mert ez a "normális". Nem kell titokban tartanod azt ha nem szoptatsz, de nem is muszáj másoknak állandóan magyarázni az igazadat.

A fejés számomra százszor nehezebb volt, de hát majd úgyis rájössz neked mi a jó. Mondjuk ezt kijelenteni nem lehet szerintem, csak a baba születése után rájönni. Úgyhogy majd akkor meglátod.

Ha meg egyszerűen ellenzed, és inkább fejsz naphosszat....hát oké, próbáld ki.

Én nem voltam egy nagy szoptatás-fan, de a fejés még így is ezerszer rosszabb és nehezebb volt, legalábbis nekem.

2012. jún. 12. 17:01
 14/25 A kérdező kommentje:
Az olyan kismamáknak szól a kérdés, akik hasonló cipőben járnak... De sejtettem, hogy más fog kikerekedni belőle.
2012. jún. 12. 17:06
 15/25 anonim ***** válasza:
87%
Úgy érzed idegen neked, az hogy túl bizalmas a szoptatás.?Volt anyósom is üvegből adta a fiának az anyatejet.Ő olyan szinten szégyenlős volt ,túl intimnek érezte hogy a gyereke a melléből táplálkozik.Nem a melle alakját féltette.A fejésről az a véleményem mint itt többeknek hogy borzalmas .Nekem fájt is rengeteg időt vett igénybe és alig tudtam vmennyit kisajtolni pedig tejem volt.
2012. jún. 12. 17:21
 16/25 A kérdező kommentje:
Igen, úgy érzem... Plusz tele vannak cisztával a melleim, ebbe még egyelőre bele sem merek gondolni h mi lesz...
2012. jún. 12. 17:30
 17/25 anonim ***** válasza:
81%
15. vagyok.sajnálom hogy ilyen problémád van.Nem tudom mivel jár ez a betegség,hogy egyáltalán hogy lehet úgy fejni....
2012. jún. 12. 17:49
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Hasonlóan éreztem én is. A barátnőm akkor szült amikor terhes voltam és neki kínszenvedés volt a szoptatás de erőltette "mert mit fognak szólni". Amikor nála voltam hogy segítsek neki (vittem ebédet és vasaltam) megláttam a mellét: szó szerint folyt belőle a vér. 8 hetes volt a babája.

Aztán amikor az enyém megszületett teljesen természetes volt, hogy cicire teszem. 10 hetes volt amikor úgy éreztem, csökken a tejem és elkezdtünk tápszert is adni. Szörnyű volt. Addig sírt, cicire raktam félálomban és kész. Aztán sírt, elkezdtem tápszert készíteni amíg ő üvöltött, én is és ő is teljesen felébredtünk, én sírtam a következő etetésig hogy milyen szar anya vagyok. Egy áldás volt mikor újra helyreállt a tejtermelésem.

Én úgy gondolom, meg kell próbálni. Egyrészt magad miatt. Másrészt a babád miatt. Ha nem megy, nem kell erőltetni de add meg neki a lehetőséget hogy megtapasztalja.

2012. jún. 12. 19:37
 19/25 anonim ***** válasza:
86%

Íme egy őszinte vallomás:

Én úgy gondoltam, nem fogom. Konkrétan kizártnak tartottam, hogy én a mellemből etessem. A "testidegen" a legjobb szó rá. Visszataszítónak találtam a gondolatát, hogy amikor megtelik a mellem és kő kemény, akkor csorogjon ki belőle a tej, vagy a meleg víztől (barátnők beszámolója szerint). Kerültem a témát, ha tudtam. Mindenkinek negatív véleménye volt erről, és meg sem akarták érteni, hogy én konkrétan iszonyodom tőle. Pszichológusnál is jártam, de nem segített. DE amikor megszületett, és a csecsemős automatikusan mellre tette, eszembe sem jutott tiltakozni. És őszinte leszek meg sem fordult a fejembe késöbb, hogy ez rossz érzést vált ki belőlem. Bár nem mondom, hogy imádtam minden percét, de küzdöttem, hogy minél tovább sikerüljön. A szagától ellenben sokszor rosszul voltam. A 2. babámmal a terhesség alatt szintén visszatértek ezek a gondolatok. Szinte depresszióssá tettek. A babám viszont betegsége miatt nem tudott szopni, és fejni kellett. Kín keserves volt, és nagyon fájdalmas, mert nem volt elég. 2,5 hónap után végleg elapadt. Jön a harmadik, de most is ugyan ezen megyek át. Már nem mondom senkinek, mert senki nem ért a férjemen kívül.

Bocsi, ha hosszú lett, de én is így éreztem.

2012. jún. 12. 19:56
 20/25 anonim ***** válasza:
71%

Szia!

Én szoptattam a babám, bár előtte én se tudtam magamról elképzelni.

Kb 2 hétig ment is szépen csak a babának olyan "rossz" volt a technikája ( szoptatási tanácsadó szerint), hogy véresre szopizta a bimbőm és nagyon fájt, volt mikor konkrétan vért bukott vissza. Na akkor döntöttünk úgy a tanácsadóval ( miután 3 féle bimbóvédővel se ment jobban), hogy fejem a tejet és cumisüvegből kapja. Nehezen, de begyógyultak a bimbóim kb 1 hónap alatt. ha szopizott volna tuti elapad a tejem márcsak a lelki dolgok miatt is.

Szóval én nem hiszem feltétlen, hogy nem fogsz szoptatni, de ha mégsem akkor ott a fejés. Ha meg elapad a tejed ott a tápszer. A dolog lényege, hogy ne görcsölj!!!

2012. jún. 12. 20:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!