Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 4napja lázas vagyok, tüszős...

4napja lázas vagyok, tüszős mandulagyulladásom van. Ma a gégész a következőket írta fel: Zinnat 500mg, Bioparox, Calcimusc, Rubophen. Arra két ne szoptassak, a kicsi 17 hónapos, és csak altatáshoz adom neki oda! Ezt szokta meg!?

Figyelt kérdés
Mi baja lehet legfeljebb?
2012. jún. 7. 18:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
47%
Jaj istenem! Egy valaki azt írta, hogy szoptass nyugodtan, megerősítettek abban, amit már úgyis elterveztél, és adod neki tovább. Gratulálok. Attól, hogy Jancsikának nem lett baja tőle a tiednek még lehet, én egyébként az ilyen esetekben azonnal a GYEREKORVOST!!!!! hívom, és őt kérdezem meg, hogy szopizhat-e vagy sem. A körzeti orvosok egyébként sokszor rámondják hogy nem lehet szoptatni, pedig lehet, de ugyanakkor simán tanácsolják a pár hetes baba anyukájának, hogy nyugodtan vegyenek be panadolt, pedig azt NEM lehet, csak 3 hónapos kor után.
2012. jún. 8. 14:07
 12/15 anonim ***** válasza:
53%
Az a baj, hogy ha szoptatod is, a gyógyszer elraktározódik a májban és nem egyből lesz baja a babának, hanem évek múlva. Én inkább az orvosnak hinnék, nem az itt válaszolóknak, akik azt írják szoptass nyugodtan. Persze, hogy azt írják, mert nem a saját gyerekükről van szó, de hasonló helyzetben szerintem elgondolkodnának az orvos által javasoltakon..
2012. jún. 9. 09:21
 13/15 anonim ***** válasza:

A Zinnat hatóanyaga cefuroxim, ami cephalopsporin-származék és szedhető szoptatás alatt mindenféle gond nélkül. Csecsemőknek, kisgyermekeknek is szokták írni.

A Bioparox már necces, mert szoptatás alatt nem javasolt, de megmondom őszintén, hogy én nem is látom értelmét szedni 500 mg-os Zinnat mellett.

Calcimusc, Rubophen szedhető szoptatás alatt.

Ha én lennék az orvosod, azt mondanám, hogy nem szedj kétféle antibiotikumot, hagyd el a Bioparoxot és nyugodtan maradjatok annál a napi egy szoptatásnál.

orvos anyuka

2012. jún. 10. 23:35
 14/15 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, íme egy nagyon jó táblázat a szoptatás alatt szedhető és nem szedhető gyógyszerekről, hatóanyagokról. Egy nagyon gyakori javasllati hibát emelnék ki: Algopyrin nem szedhető (metamizol)!!!

[link]

2012. jún. 10. 23:37
 15/15 anonim ***** válasza:
90%
Köszi a táblázatot, orvos anyuka, nagyon hasznos! :-)
2012. jún. 11. 06:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!