Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tudok még szerintetek több...

Tudok még szerintetek több tejet termeltetni magammal?

Figyelt kérdés

A kislányom épp 1 éves, és úgy nézem, hogy elfogyóban van a tejem. Pedig még reggelire, uzsonnára és elalvás előtt szopizik. És szeretném is, ha ez így maradna, mert tápszert nem szeretnék adni neki, de a tej meg kell.

A kisfiamnál is kb 1 éves korában ment el a tejem, de akkor beteg is lettem és terhes is. Most is beteg vagyok (lehet összefüggés van, Augmentint szedek - de már előtte éreztem, hogy gáz van).

Uzsonnára mérem most pár napja mennyit szopizik. 30 ml!

2012. jún. 5. 16:23
 1/6 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, bízd inkább a természetre. 1 éves a gyereked és még méred, mennyit szopott... ne mááár!

Nagyon szép, hogy eddig ment a szoptatás, örülj az eltelt időnek, most meg inkább adj neki olyan ennivalót, amit már minden 1 éves ehet. Ha tápszer nem akarsz neki, add a tehéntejet. addig persze szopizzon, míg van mit, de külön ráállni a szaporításra már felesleges.

2012. jún. 5. 16:26
 2/6 anonim ***** válasza:

Azért érzed, hogy kevesebb, mert kislányod már kevesebbet szopizik így kevesebb tej termelődik. Kisfiam 21 hónapos, a cicim már tök lapos, de mégis van elég tej neki, ebéd után és este szopizik már csak. Éjjel is szokott ébredni, akkor is cicin alszik vissza és sokáig nyel, tehát van elég tej, csak éppen a cicimen nem látszik mér úgy, mint az elején.

Persze a betegség és néhány gyógyszer hatására is csökkenhet, de tedd mellre őt nyugodtan, esetleg kicsit tovább vagy gyakrabban is és akkor újra több tej termelődik.

2012. jún. 5. 16:28
 3/6 anonim ***** válasza:
0%

Augmentin mellett nem is szoptathatnál!

Bevezetheted a tehéntejet már.

2012. jún. 5. 16:30
 4/6 anonim ***** válasza:

Off. Kedves utolso, en terhesseg alatt szedtem augmentint, az elso trimeszterben es a nogyogyaszom irta fel. Nem hinnem, hogy a szoptatastol tobb augmentin menne at a bababa. Amugy makkegeszseges a 2,5 eves lanyom.

Kedves kerdezo! Ha a kislanyod meg igenyli, adj neki es szerintem nyugodtan adhatsz surubben is.

2012. jún. 5. 17:55
 5/6 A kérdező kommentje:

Kedves Első! Igenis lemértem, hogy tudjam mennyit szopik, minekután érzem, hogy alig van tejem és nem szerettem volna, hogy éhes maradjon! Nem 1 éve mérem minden evésnél. Írtam is, hogy pár napja, mióta érzem, hogy megfogyatkozott a tejem, lemértem, hogy lássam mennyi az annyi.

Nem is értem miért magyarázkodok, amikor leírtam érhetően a szituációt.

Az volt a kérdésem, hogy termelődhet-e még több tejem és hogyan tudnék ezen segíteni. Magam is tudom, hogy ha elfogy a tejem, mik a lehetőségeim. De én szoptatni szeretném még, az én dolgom, hogy miért - nem kell vele egyet érteni.

2012. jún. 5. 22:11
 6/6 anonim ***** válasza:
Igyál maláta italt.Karamalz a neve olyan mint a sör 3 féle ízbe van próbáld ki szerintem hatásos.
2012. jún. 6. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!