Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Célszerű-e megvenni a kicsi...

Célszerű-e megvenni a kicsi születése előtt a mellszívót vagy ráér utána is? És milyen legyen: elektromos vagy kézi? Érdemes használtat venni vagy inkább újat? Milyen márkájút ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Igaz még csak 27hetes vagyok, de azért gyorsan telnek a napok és ennél a dolognál elakadtam!!! Kíváncsi lennék mik a tapasztalatok, hogy érdemes-e megvenni előre vagy csak akkor, ha már szükség van rá?! Meg persze, hogy melyiket célszerű választani (elektromos vagy kézi)!!

Előre is köszönöm a válaszokat!! :)

2012. máj. 24. 13:16
1 2 3
 11/21 Yoperhonen ***** válasza:
Nekem a vedono hajtogatta h milyen fontos a mellszivo, elkulozhetetlen...igy par nappal a szules elott megvettem a 15ezer Ft-os kezi Medela Harmonyt...hat semmi szukseg ra!! a cici szepen beall a kereslet-kinalat elv alapjan, az elejen majd szetrobbantak a melleim, de mondtak a korhazban, h ne fejjem mert csak meg tobb tejem lesz, varjak s par nap alatt beall majd...igy is tortent. Kiprobaltam de olyan brutal vakuumja van, h alig birok szoptatni fejes utan...csak akkor fejek ha olyan program van kilatasban ami meghaladhatja a 3 orat. Szoval szerintem felesleges rohanni vele, raersz akkor is, amikor latszik h van e eleg tejed...ha nincs, vegyel, ha van, felesleges.
2012. máj. 25. 16:21
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

A 8-asnak nem a kézi mellszívóval kapcsolatos válasza volt felháborító, hanem az a 'nem kattos' kifejezése.

Van, akinek ez válik be, van, akinek az, de attól még nem kell lehordani azokat, akik megveszik a 15.000 Ft-os kézi Aventet, vagy a 30.000 Ft-os elektromos mellszívót.

Ez a kifejezés túllőtte a tanácsadás határát, valószínűleg azért van a 30%-os hasznosság.

Én még nem vettem, nekem is a 30.000 Ft-os elektromos mellszívót ajánlották, és itt is írták sokan, hogy teljes mértékben meg vannak vele elégedve, de mivel úgy érzem, hogy nem merném használni, és soknak is találom a 30.000 Ft-ot, viszont a 15.000 Ft-os kézit nagyon szívesen használnám, ezért azt fogom megvenni.

Ha pedig még nem tudnál dönteni, kedves kérdező, nem is nagyon kell, max. kézzel lefejed, és ha úgy látod, mégis kellene egy, akkor veszel egyet később.

2012. máj. 25. 16:35
 13/21 A kérdező kommentje:

Kedves 12-es! Igen a "kattos" kifejezés kicsit kemény volt ez tény, de akkor is kár lepontozni!! :)

Én úgy vagyok vele, hogy ha zöld kezet nem tudok adni, akkor inkább nem adok semmit!

Visszatérve a témához, nem olyan egyszerű ez a téma, minél többet olvasok, annál jobban összezavarodok, és tanácstalan leszek!! :(

2012. máj. 26. 06:45
 14/21 A kérdező kommentje:

Mindenkinek más válik be, mindenkinek más márka, az viszont egyezik, hogy a "hátha kelleni fog" elvén mindenki vesz egy kézit, ha szükség van rá, ne kelljen rohangálni utána! :)

Köszönöm a válaszokat! :)

De ha valakinek még van ez ügyben tanácsa szívesen veszem!! :)

2012. máj. 26. 06:48
 15/21 anonim ***** válasza:

A Dél-Pesti kórházban voltam látogatáson, és ott mondta a szülésznő, hogy az Avent kézit szokták venni, én is arra gondoltam, azt szeretném majd megvásárolni, de ha addig nem jön össze, akkor nem viszek, majd lefejem, ha szükséges.

Tipp: Ha Brendonból rendeled, én úgy emlékszem, hogy 4 nap alatt kiszállítják, és nincs szállítási költség.

(Őszintén szólva, én a légzésfigyelő témában akadtam el.)

: )

12-es.

2012. máj. 26. 20:48
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok! Én vettem előre egyet, az Aventeshez hasonlót, Baby ono a márkája-ma már bánom. Semmit nem szívott a mellemből, nem is segített. Én egy hétig voltam a kórházban, a babát 5 nap után tehettem mellre, de utána besárgult igazán csak 1 hét után kezdett el szopizni. A kórházban megtanultam kézzel fejni, az nagy segítség volt. Utána vettünk medela mellszívót, a hagyományosat, pumpásat, nekem nagyon bevált.

Én nem vennék elektromosat elsőre, mert drága.

Érdemes szétnézni a használt termékek között is, mert egy alapos kifőzéssel tökéletesen fertőtlenítheted.

Nekem nagy segítség volt még az anyatejgyűjtő kagyló is, patikában kb 1000 ft-volt. A kicsöpögő tejet is lefagyasztottam...

2012. máj. 26. 22:33
 17/21 A kérdező kommentje:

Kedves 12-es!

Én légzésfigyelőt nem vennék!

Azt olvastam róla valahol, hogy a kórházban megmondják, ha a babádnak szüksége van rá! Mert vannak jelek, amik utalnak rá, hogy ilyen bajok lehetnek!

Persze maga megnyugtatásnak nagyon jó, de én azon gondolkodtam, hogy semmit nem ér a riasztás, ha nem tudod hogyan kell újraéleszteni a babát!

Mondjuk mi kaptunk egyet, egy Angelcare-t teljesen ingyen és be fogom üzemelni, ha már van!! Biztos, ami biztos!

Kedves 16-os! Én is azt a tapasztalatot vontam le, hogy az elektromos jobb, mint a kézi, de tényleg nagyon drága!

Ahhoz, hogy lehet nem is használja az ember, kár megvenni előre.

Viszont a használt kéziről azt olvastam valahol, hogy a membránját könnyen tönkre lehet tenni és akkor már nem olyan a hatásfoka, mint kellene, így nem biztos, hogy meg merném venni használtan. Nem is találtam hozzá pót alkatrészt a neten, például az avent kézihez(a medelához láttam)!

Igaz, hogy sok használt van fent, és olcsóbban, mint az új, de így nem tudom, merjek-e venni!!

2012. máj. 27. 10:04
 18/21 anonim ***** válasza:

12-es vagyok.

A légzésfigyelő az, amit nem merek lespórolni. Múltkor valaki írta, hogy minden éjjel felébredt a babája 2-kor enni, egyszer nem, és azt hitte az anyuka, hogy végre átalussza az éjszakát. Az anyuka 3-kor felébredt, nagyon rossz előérzete támadt, bement a babához, de már késő volt.

Most kaptam egy megerősítést, hogy az Angelcare légzésfigyelő nagyon tuti, még arra várok, ebből melyik fajtát lenne érdemes megvenni. Akár a 40.000 Ft-osat is megvenném, csak minden oké legyen.

Tudtál dönteni mellszívóval kapcsolatban?

2012. máj. 27. 10:43
 19/21 anonim ***** válasza:

A légzésfigyelőhöz: a valódi bölcsőhalálon nem segít a légzésfigyelő riasztása, csak ha azonnal, szakszerűen újra tudjátok éleszteni a babát. Az apnoés epizódokat jelzi egyébként.

Sokan írják itt, hogy megmentette a gyermekük életét, mert jelzett többször is: ha annyiszor fenyegetne a bölcsőhalál, ahányszor ezt olvasom, akkor nem ilyen gyakorisággal fordulna elő, és nem azt mutatnák a hatékonysági elemzések, hogy nem változott a SIDS előfordulási gyakorisága a légzésfigyelők megjelenésével.

A gyakori téves riasztás viszont sokszor vezet a gyermek alvászavaraihoz.

Mindenki magának dönti el, aki enélkül nem tud nyugodtan aludni, vegyen mindenképp, mert a babának pihent, nyugodt anyukára van szüksége. De jó tudni, hogy ez nem egy életmentő csodaeszköz.

Orvos apuka

2012. máj. 27. 10:53
 20/21 A kérdező kommentje:

Kedves 12-es, én is sok rosszat hallottam bölcsőhalállal kapcsolatban, így nem is bánom, hogy van egy, más részről, meg tényleg sokan írják, hogy tévesen riaszt.

A mellszívóval kapcsolatban meg úgy döntöttem, hogy nem veszem meg előre, majd a férjemet szalasztom, ha szükségét érzem!! Végül teljesen mindegy mikor adom ki rá a pénzt, meg addig megkérdezem a védőnőmet is, hogy neki mi a véleménye erről! A kórház látogatásunk is hátra van még, hátha ott is mondanak valami okosat!! :)

Mondjuk, ha a kórházban lehet igényelni, akkor az is jó! :)

Kedves orvos Apuka! :)

Sok ilyen véleményt olvastam a légzésfigyelőkről, hogy tévesen riasztanak!! Ezért is vagyok szkeptikus ez ügyben! :)

De ha már van, akkor kipróbáljuk!

Valami újraélesztési link esetleg található a neten vagy kisfilm, ami használható is?

Mert ahogy írtam én is így gondolom, hogy hiába riaszt és nem tévesen, ha nem tudunk újraéleszteni!

2012. máj. 27. 13:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!