Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kismamik! Más is van úgy,...

Kismamik! Más is van úgy, hogy délután és este kevesebb a teje, ami lassabban, nehezebben jön ki? Többi lent.

Figyelt kérdés
A kevesebb még elmenne, mert etetném én gyakrabban, de a lassúság, nehézkesség már baj. Kislányom türelmetlen, és ha már nem jön úgy a tej, elfordul és nem eszik tovább, csak nyöszörög. Ti hogy hidaljátok át ezt a problémát?
2012. máj. 21. 09:22
 1/9 anonim ***** válasza:

Természetes. Du és este kevesebb a tej, mert zsírosabb.

És talán mivel fáradtabb vagy, nehezen indul be a tejadóreflex, ezért türelmetlenebb a baba.

Amit tehetsz:

Nap közben gyakrabban tenném mellre, így egy kicsit több lesz,

Illetve: nem tudom hány hónapos a babád, de ha elbírod még, akkor én úgy csináltam, hogy járkáltam vele, és úgy volt cicin. Ahogy beindult a tejadó reflex, már nem türelmetlenkedett, akkor le tudtam vele ülni.

Vagy: egy kicsit megfejed a melled szopi előtt, épp csak annyira, hogy beinduljon, és akkor talán nem lesz annyira türelmetlen.

Illetve: már korábban mellre teszed, mint amikor nagyon éhes, akkor talán nem akad ki, hogy miért nem jön gyorsabban.

2012. máj. 21. 09:28
 2/9 xStefix ***** válasza:
100%

A fentiek mind szuper tippek. :)

Én még egy másik önszuggeszciós módszert tudok javasolni, ha hiszel az ilyesmiben és van kedved próbálkozni: Nálam az is segített, hogy rendszeresen elképzeltem a szoptatás elején, ahogy elkezd termelődni és folyni a tejem. Amikor szopi következett, kényelmesen elhelyezkedtem, lazára, vettem egy mély levegőt, amivel kiengedtem a feszültséget, becsuktam a szemem és arra gondoltam, hogy a lányom élvezettel szívja a tejet.

Pontosan nem emlékszem, de elég rövid idő alatt hatott is a dolog, "megtanítottam" magamnak ezt a fajta tejleadást, és már a gondolattól is megindult a tejem.

Szemezgess, hátha valamelyik módszer neked is beválik. :)

2012. máj. 21. 11:17
 3/9 anonim ***** válasza:
Nekem is volt ilkyen, "ömlik a tejecske" mantrám :) mondogattam a babámnak, hogy várj még egy kicsit, mindjárt beindul és úgy fog folyni, hogy csak győzd nyelni :)))
2012. máj. 21. 12:13
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek,aki válaszolt. Kipróbálom a trükköket. Bár igazából lehet, hogy mégiscsak a tejmennyiséggel van gond este, mert ilyenkor már 1,5 óránként eszik a babó, hogy ne kelljen tápszer és így egyszerre nagyon.nagyon kevéske termelődik. Szerintem alkalmanként nem több, mint 30-40 ml. Ezért nem érzem, hogy ömlik,mert mire beindulna, már el is fogy.Sajnos. Általában ezzel a módszerrel is elalszik, reggel 1/2 4-kor keltem enni, így talán elég neki mégis, csak nekem nincs meg az az érzés, ami reggelente, hogy van tejem. De próbálkozom.
2012. máj. 22. 07:57
 5/9 anonim ***** válasza:

Fél 4-ig alszik?

Tökéletes!

Az én babám 3 óránként szopizott még 8 hónapos korában is éjjel-nappal...

2012. máj. 22. 08:32
 6/9 anonim ***** válasza:

Bár azt nem írtad, mennyi idős, de gondolom kisebb még.

első voltam

2012. máj. 22. 08:33
 7/9 xStefix ***** válasza:
100%

Nem akkor van ám sok (elég) tejed, amikor úgy látod, hogy szépen fel vagy telve! Hosszabb távon pont az a lényeg, hogy minél gyakrabban ürülj ki, mert annál több fog tartósan termelődni. - Ellenben, amikor szép kerek vagy, akkor csak arra az 1-2 szopira lesz bőven tejed; utána viszont esetleg tényleg kevés lehet.

Ez azért van így, mert a mellnek az "üresség" a legfőbb tejtermelési inger! Amikor üres a melled, a mirigyekben lévő sejtek szószerint felmagasodnak, és így hatékonyabban veszik fel a tejtermelő hormont, erősebben kezdenek ilyenkor tejet termelni. Amikor viszont hosszabban tárolódik a tej a mellben (kerekedsz), a sejtek lelapulnak és kevesebb hormont vesznek fel; vagyis csökken a további tejtermelés. Szóval pont fordítva van valójában, mint ahogy sokan gondolják.

Ezért, Kérdező, soha ne abból indulj ki, hogy a melled mennyire duzzadt. Ha lapos vagy, akár tartósan is, akkor max. ennyire gyakran kell szoptatnod, mint ahogy most is teszed. De ez így normális. És az is rendben van, hogy az ilyen gyakori szopiknál kicsit nehezebben ürül a tej, rövidebbek a tejleadások - próbáld ilyenkor türelemre inteni a babádat is, amennyire sikerül. Hidd el, hogy idővel szépen meg fogja ő is tanulni, hogy ez így működik, ilyenkor kitartóbban kell szopizni (ennyiben neki is alkalmazkodnia kell hozzád, nemcsak fordítva). Menni fog! :)

2012. máj. 22. 09:48
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, köszönöm, köszönöm. Aranyosak vagytok. Kérdezte valaki, mennyi idős a baba, nos 3 hónapos. xStefix, Te mindig olyat tanácsolsz, hogy szemem-szám eláll a csodálkozástól. Sosem gondoltam volna, hogy így működünk. Annyira hihetetlen, hogy nem is merem elhinni. Bár sokszor, rosszkedvemben úgy érzem, én selejtes vagyok, mert nekem nem termelődik a szoptatás közben semmi, csak két szopi között. Biztos igazatok van,nagyon igyekszem majd. Fejek is, de akkor még többet próbálok.
2012. máj. 22. 22:20
 9/9 xStefix ***** válasza:

Nekem is sorozatos ahá-élményeim voltak ám, amikor először olvastam-tanultam ezekről a dolgokról. ;)

Csak így tovább, bízz magadban, mert te is képes vagy arra, amire mi sokan is! :)

2012. máj. 24. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!