Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nagyon nagy baj ha én így...

Nagyon nagy baj ha én így érzem, gondolom?

Figyelt kérdés

Első lányom két hétig szopott, alig volt tejem, tiszta seb volt a mellbimbóm. Legalább fél óra volt mire valahogy sikerült neki bekapnia, de az első két korty után mindig bealudt.Folyton jöttek a rokonok is, alig tudtam pihenni.

Tudom, hogy majd mielőtt lesz neki testvére, valahogy túl kell magam tegyem ezeken a dolgokon, de most úgy érzem, hogy nem bánnám ha nem tudnám szoptatni a testvérét sem.

Tudom, hogy a legjobb az anyatej, de a tápszertől sem lesz semmi baja.

Viszont nem szeretnék semmiféle szoptatási tanácsadóval beszélni, nem akarok m ég egy okoskodó embert beengedni az otthonomba.

2012. máj. 18. 13:22
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Szia! Én is azt javaslom, hogy próbáld meg, mert ez a legjobb a kicsinek, de azért 1-2 napnál többet szánnék rá, ha egy-két hét után sem menne, akkor marad a tápszer. Az én babán most 2 hós, császárral született, és rögtön tápszerezték a kórházban, meg ott végig kapott. Első baba és fogalmam sem volt, hogy a szoptatásra rá kell készülni, főleg lelkileg is. HA tudom, hogy ennyire nem egyszerű, akkor biztos megtiltottam volna a tápszert. NEhezebben is indult a tejem a kórházban, kb. 3-4. nap kezdett indulni, persze mellre tevéssel próbálkoztam, de nagyon nehéz volt. A gyerek nehezen akarta bekapni, ha be is kapta csak csalódottan cuppogott, mert nem jött belőle semmi. Persze, hogy nem akart küzdeni vele, mikor az üveget ismerte meg először. Aztán nagy nehezen de beindult a szopi is és a tejem is elég lett. Én tápszert végső esetben adnék csak neki, de mikor hazahoztuk és kevés volt még a tejem a gyerek meg ordított az éhségtől, akkor bizony én is kipótoltam neki tápszerrel, még, ha nem is szívesen. Azóta van több szatyornyi lefagyasztva és csak reménykedem, hogy legalább hat hós koráig marad ennyi tejem. Szóval én azt javaslom, hogy mindenképp próbáld szoptatni a tesót, hátha tényleg ügyesebb lesz, lehet rögtön rácuppan. HA nem, hát akkor nem, csak ne feledd, hogy az anyatej immunerősítő és védelem neki, legalább, amíg szopizik. Boldog babázást!
2012. máj. 20. 09:53
 12/13 xStefix ***** válasza:

Ha szopis tanácsadóval nem szeretnél beszélni, azért szopis (szak)irodalmat még olvashatsz... ;)

Persze nagyon nem mindegy, hogy jelen lelkiállapotodban mit és főleg milyen megfogalmazásban olvasnál, hallanál a témáról. Én se ítéllek el, bár mondjuk más hozzáállású ember vagyok. Dehát nem vagyunk egyformák.

Viszont amit őszintén tudok neked én is javasolni, az a próbálkozás, a nyitottság: hátha mégis sikerülne a kicsivel. Mondjuk ehhez szerintem azért jópár tanács és főleg lelkitámasz kéne (és igen, ennyiből lenne jó egy hozzáértő), mert ha alapból van egy negatívabb hozzáállásod, az már sok szempontból előre eldöntheti a kérdést. De végül is az esély mindig és mindenki előtt ott van. Ha nem zárkózol el előre és teljesen, akkor még bármi lehet belőle. Én csak bíztatni tudlak. :)

2012. máj. 21. 11:42
 13/13 sumergo ***** válasza:

Csak biztatásként írom, hogy barátnőm az első, időre született lányát keservesen 4 hónapig tudta szoptatni, mellette végig pótolni kellett tápszerrel, a kicsi lányát, aki koraszülött volt, 1 éves korig szoptatta, 4 hós koráig , csak anyatejes volt.

Egy próbát megér! Sok sikert!!!!

2012. máj. 21. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!