Nagyon nagy baj ha én így érzem, gondolom?
Első lányom két hétig szopott, alig volt tejem, tiszta seb volt a mellbimbóm. Legalább fél óra volt mire valahogy sikerült neki bekapnia, de az első két korty után mindig bealudt.Folyton jöttek a rokonok is, alig tudtam pihenni.
Tudom, hogy majd mielőtt lesz neki testvére, valahogy túl kell magam tegyem ezeken a dolgokon, de most úgy érzem, hogy nem bánnám ha nem tudnám szoptatni a testvérét sem.
Tudom, hogy a legjobb az anyatej, de a tápszertől sem lesz semmi baja.
Viszont nem szeretnék semmiféle szoptatási tanácsadóval beszélni, nem akarok m ég egy okoskodó embert beengedni az otthonomba.
ha úgy érzed, h nem menne és nem érzed jól magad szoptatás közben, feszengsz esetleg ingerült is vagy, akkor inkább próbáld meg a tápszert.
A babának az a legfontosabb, h nálad mindig a megnyugvást, biztonságot érezze. Nagyon fontos, h mit érzel szoptatás közben, mert az ugyanúgy áthat a babádra is Ha úgy érzed, h a tápszeres etetéssel mindez meglenne, akkor inkább etesd így.
Ha kevés is a tejed, nincs értelme, h nyűgös legyen és sírjon.
Beszéld meg a gyerekorvossal, h melyik tápszer lenne a legmegfelelőbb és hogyan adagold!
:D
én megértelek.
èn 2 hónapig küszködtem, a gyerek szájából vért folyt stb...
utáltam mindent a szoptatás körül. mennyisége 5-10 mili volt szoptatásonként.
Reménykedem menni fog most (már útban a tesó), de úgy döntöttem, nem fogom magam strapálni, ha nem megy, lesz ö is tápszeres és ennyi.
Köszönöm!
Végre nem rögtön lehurrognak, azért mert nem vagyok biztos abban hogy akarom szoptatni a babámat!
Akkor ne tedd.
Nem Te leszel sem az első sem az utolsó akinek ez nem működik.A lényeg az,hogy kiegyensúlyozott,boldog anyuka legyél a pici számára,mert Ők ezt nagyon megérzik.
A babádnak elsősorban kiegyensúlyozott és nyugodt anyukára van szüksége. Ha ez és a szoptatás nem működik együtt, akkor inkább kapjon tápszert és kész. Annak idején mi is felnőttünk tápszeren és semmi bajunk nem lett tőle.
DE! Saját esetem is leírom. A nagyobbik fiammal az első 3 hónapban horror volt minden szoptatás. 2-2,5 óránként evett, a tök lapos mellbimbómból úgy ahogy. Lényegében sokszor csak csócsálta és erőlködött hogy valahogy bekapja szegénykém. Vérzett, fájt, szúrt.(A bimbóvédő kicsit javított a helyzeten, de nem sokat.) Aztán valahogy csak belejött a dologba, meg én is megedződtem. 18 hónapig szopizott.
Kistesónál egyáltalán nem jött elő semmilyen probléma. Nem repedt be, nem vérzett. Ő nagyon ügyesen tudott szopizni az első perctől fogva. Pedig a bimbóm nem lett semmivel sem kiemelkedőbb. Szóval szerintem ez gyerekfüggő is.
Úgyhogy szerintem 1-2 nap próbálkozást megér a dolog, hátha nálatok is ügyesebb lesz a kistesó. Ha nem, hát marad a tápszer. :-)
Én is megpróbálnám a tesót szoptatni, aztán ha nem sikerül, nem sikerül. A tápszer nem az ördög találmánya! A tápszert a kisbabáinknak fejlesztették ki, nem ellenük, hanem értük, és értünk, anyákért.
Az anyatej a legjobb, evidens, de hidd el, amikor már 3 év körül vannak a gyerekek, a kutyát sem érdekli szoptatott volt-e és ha igen, meddig :)))) Ez a "szoptass, szoptass, szoptass mert ha nem akkor szar vagy" csak addig nagy szám, amíg a baba kicsi. Amint ovis lesz (vagy bölcsis) a kutyát nem fogja érdekelni, hogy meddig anyatejezett. Sőt, rokoni körben két kisgyerek van, akinek anyukáik direkt sokáig akartak szoptatni hogy a gyerekeik a lehető legegészségesebbek legyenek, mindkettő két éves, egyik minden szir-szarra allergiás, másik kéthavonta bekap egy vírust. Ennyit erről. Kisfiam 5 hónapos kortól tápszeres - eddig kb. 3-szor volt náthás, két napig folyt az orra. Szintén kétéves.
Köszönöm!
Igen én is úgy gondoltam, hogy megpróbálom, de ha nem fog menni nem fogom magam strapálni. Azt az időt inkább a gyerekekkel töltöm el.
Húúú,ezt a kérdést akár én is írhattam volna!
Ha belegondolok,velünk mi volt,a sírás kerülget,pedig már egy éve volt.Én vagyok az aki soha meg nem kérdezné senkitől,szoptat-e mert tudom mennyire tud fájni ez a kérdés :(
És én is azt érzem,még egyszer képtelen lennék végig csinálni.Nekünk már annyira rossz volt,hogy megváltás volt,mikor tápszeres lett :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!