Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nagyon nagy baj ha én így...

Nagyon nagy baj ha én így érzem, gondolom?

Figyelt kérdés

Első lányom két hétig szopott, alig volt tejem, tiszta seb volt a mellbimbóm. Legalább fél óra volt mire valahogy sikerült neki bekapnia, de az első két korty után mindig bealudt.Folyton jöttek a rokonok is, alig tudtam pihenni.

Tudom, hogy majd mielőtt lesz neki testvére, valahogy túl kell magam tegyem ezeken a dolgokon, de most úgy érzem, hogy nem bánnám ha nem tudnám szoptatni a testvérét sem.

Tudom, hogy a legjobb az anyatej, de a tápszertől sem lesz semmi baja.

Viszont nem szeretnék semmiféle szoptatási tanácsadóval beszélni, nem akarok m ég egy okoskodó embert beengedni az otthonomba.

2012. máj. 18. 13:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
54%

ha úgy érzed, h nem menne és nem érzed jól magad szoptatás közben, feszengsz esetleg ingerült is vagy, akkor inkább próbáld meg a tápszert.

A babának az a legfontosabb, h nálad mindig a megnyugvást, biztonságot érezze. Nagyon fontos, h mit érzel szoptatás közben, mert az ugyanúgy áthat a babádra is Ha úgy érzed, h a tápszeres etetéssel mindez meglenne, akkor inkább etesd így.

Ha kevés is a tejed, nincs értelme, h nyűgös legyen és sírjon.

Beszéld meg a gyerekorvossal, h melyik tápszer lenne a legmegfelelőbb és hogyan adagold!

2012. máj. 18. 13:28
 2/13 anonim ***** válasza:

:D

én megértelek.

èn 2 hónapig küszködtem, a gyerek szájából vért folyt stb...

utáltam mindent a szoptatás körül. mennyisége 5-10 mili volt szoptatásonként.

Reménykedem menni fog most (már útban a tesó), de úgy döntöttem, nem fogom magam strapálni, ha nem megy, lesz ö is tápszeres és ennyi.

2012. máj. 18. 13:28
 3/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Végre nem rögtön lehurrognak, azért mert nem vagyok biztos abban hogy akarom szoptatni a babámat!

2012. máj. 18. 13:30
 4/13 anonim ***** válasza:

Akkor ne tedd.

Nem Te leszel sem az első sem az utolsó akinek ez nem működik.A lényeg az,hogy kiegyensúlyozott,boldog anyuka legyél a pici számára,mert Ők ezt nagyon megérzik.

2012. máj. 18. 13:31
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

A babádnak elsősorban kiegyensúlyozott és nyugodt anyukára van szüksége. Ha ez és a szoptatás nem működik együtt, akkor inkább kapjon tápszert és kész. Annak idején mi is felnőttünk tápszeren és semmi bajunk nem lett tőle.

DE! Saját esetem is leírom. A nagyobbik fiammal az első 3 hónapban horror volt minden szoptatás. 2-2,5 óránként evett, a tök lapos mellbimbómból úgy ahogy. Lényegében sokszor csak csócsálta és erőlködött hogy valahogy bekapja szegénykém. Vérzett, fájt, szúrt.(A bimbóvédő kicsit javított a helyzeten, de nem sokat.) Aztán valahogy csak belejött a dologba, meg én is megedződtem. 18 hónapig szopizott.

Kistesónál egyáltalán nem jött elő semmilyen probléma. Nem repedt be, nem vérzett. Ő nagyon ügyesen tudott szopizni az első perctől fogva. Pedig a bimbóm nem lett semmivel sem kiemelkedőbb. Szóval szerintem ez gyerekfüggő is.

Úgyhogy szerintem 1-2 nap próbálkozást megér a dolog, hátha nálatok is ügyesebb lesz a kistesó. Ha nem, hát marad a tápszer. :-)

2012. máj. 18. 13:53
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Én is megpróbálnám a tesót szoptatni, aztán ha nem sikerül, nem sikerül. A tápszer nem az ördög találmánya! A tápszert a kisbabáinknak fejlesztették ki, nem ellenük, hanem értük, és értünk, anyákért.

Az anyatej a legjobb, evidens, de hidd el, amikor már 3 év körül vannak a gyerekek, a kutyát sem érdekli szoptatott volt-e és ha igen, meddig :)))) Ez a "szoptass, szoptass, szoptass mert ha nem akkor szar vagy" csak addig nagy szám, amíg a baba kicsi. Amint ovis lesz (vagy bölcsis) a kutyát nem fogja érdekelni, hogy meddig anyatejezett. Sőt, rokoni körben két kisgyerek van, akinek anyukáik direkt sokáig akartak szoptatni hogy a gyerekeik a lehető legegészségesebbek legyenek, mindkettő két éves, egyik minden szir-szarra allergiás, másik kéthavonta bekap egy vírust. Ennyit erről. Kisfiam 5 hónapos kortól tápszeres - eddig kb. 3-szor volt náthás, két napig folyt az orra. Szintén kétéves.

2012. máj. 18. 13:59
 7/13 anonim ***** válasza:
Szia!nekem két hónapos a babám, fele tej van, mint ami kellene, én is kaptam hideget, meleget,hogy biztos rosszul csinálom, meg ilyenek.Az első hónap tiszta stessz volt a szoptatás.Én csak egyet tanácsolok:csakis magadra hallgass, ha úgy érzed nem megy ne erőltesd, a babádnak egy nyugodt,magabiztos anyára van szüksége, ha azt az időt, amit a szopi kínlódtatásával töltenél inkább felcseréled a babád simogatására,szeretgetésére,sokkal boldogabb leszel te is és a babád is.Ez milliószor többet ér mint egy stresszel teli 10ml anyatej/mert ugye az is belejut/.Ettől leszel jó anya, nem attól, hogy táppal eteted vagy anyatejjel.
2012. máj. 18. 14:00
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Igen én is úgy gondoltam, hogy megpróbálom, de ha nem fog menni nem fogom magam strapálni. Azt az időt inkább a gyerekekkel töltöm el.

2012. máj. 18. 18:32
 9/13 anonim ***** válasza:

Húúú,ezt a kérdést akár én is írhattam volna!

Ha belegondolok,velünk mi volt,a sírás kerülget,pedig már egy éve volt.Én vagyok az aki soha meg nem kérdezné senkitől,szoptat-e mert tudom mennyire tud fájni ez a kérdés :(

És én is azt érzem,még egyszer képtelen lennék végig csinálni.Nekünk már annyira rossz volt,hogy megváltás volt,mikor tápszeres lett :(

2012. máj. 18. 22:09
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam végig a válaszokat, de én is úgy gondolom, hogy az anyuka, ha feszült, azt megérzi a gyerek. Én 19 hónapig szoptattam, de a barátnőm szintén megszenvedett mindkét gyerekével. Megértem Őt, téged, így emlékszel vissza a dologra. Szerintem nem nagy baj, de azért próbáld meg. Én már a terhesség alatt ráhangolódtam a dologra, de alkat és szerencse kérdése is.
2012. máj. 19. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!