Ismer valaki hivatásos fejőnőt? SOS kéne, Budapesten
lakom.
Figyelt kérdés
Most volt a 6 hetes növekedési ugrás, szedtem tejserkentőket, hogy bírjam cicivel. Mivel a babám átalussza az éjszakát tegnap reggelre bedurrantak a melleim, mint tejbelövelésnél. Hajnalban ne szívhatta ki rendesen a kis drága, de sajna nem éreztem, viszont azóta a bal mellem belső fele, teljesen kő kemény, és én "házilag" nem boldogulok vele. A pici meg nem akarja kiszívni, ha ráteszem egy két szívás után üvölt. A jobb mellemben meg nincs annyi amennyire szüksége lenne. Kérem aki tud segítsen!
Én tandemben szoptattam a 2 gyerekem 22 hónap van köztük, engem is lebetegített, hogy 2 gyerekhez kellett éjszakánként kelnem...
2012. máj. 17. 09:50
12/19 anonim válasza:
Akkor neked is igen húzós lehetett.
Szoptatsz még?
2012. máj. 17. 09:57
13/19 anonim válasza:
Nem, most éppen nem:) a kisebbikem már 3 éves, most megint babát várok 3 hét és itt is lesz:)
2012. máj. 17. 10:09
14/19 anonim válasza:
Gratulálok a picihet!
Mi négynél megálltunk.
2 lány és 2 fiú van.
A legnagyobb 14,5 éves most fog ballagni,a legkisebb 2 éves volt dec-be.15 év gyes után már néha vágyok egy pár órás állásra.De ahogy látom nem lesz egyszerű elhelyezkedni pedig mégcsak 35 vagyok.
A kérdezőnek viszont mindenképp azt tanácsolom,hogy feltétlenül vegyen egy mellszívót!
2012. máj. 17. 10:37
15/19 anonim válasza:
Ilyen nincs hogy fejőnő! Viszont gondolom van védőnőd, hívd fel! Minél előbb!
2012. máj. 17. 11:19
16/19 anonim válasza:
Nekem csakis az segített, ha jó meleg vizes ruhával beborogattam a gyulladt területet, aztán az ágy fölé hajoltam és elkezdtem kimasszírozni. Először gyengébben, majd egyre erősebben. Akkor csinálod jól, ha beindul a tejleadó reflex (ezt néhány mp múlva kell érezned) és megindul a tej, ami bent rekedt a kemény, gyulladt részben. Addig csináld, míg mindet ki nem fejted. Tehetsz egy tálat vagy poharat az ágyra, hogy oda tudd fejni a tejedet. Csillagokat láttam a fájdalomtól, de másképp nem lehet, rengeteget segít, megkönnyebbülsz. Aztán ha még nem teljesen ürült ki, pár óra múlva ismételd meg. Az elektromos vagy kézi mellszívó sohasem annyira hatékony ilyen esetben, mint a kézzel történő fejés, masszírozás.
2012. máj. 17. 14:17
17/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, mindenkinek. Kézi fejővel próbálkoztam, meg masszázzsal, mint írtam is, a megoldás a baba volt, 4. szoptatásnál végre elfogadta a bedagadt mellet is és kb 5 perc alatt kiszívta (eltüntette) a csomókat. Nem tudom mi miatt nem fogadta el előtte, és most miért tett kivételt, a lényeg, hogy megoldotta.
2012. máj. 17. 17:51
18/19 anonim válasza:
Azért nem fogadta el, mert már olyan kemény lehetett a melled, hogy nehéz volt neki szívni. Legalábbis nálunk is volt ilyen. Arra viszont vigyázz, hogyha a baba nem szívja ki, akkor te fejjed!
2012. máj. 17. 22:10
19/19 anonim válasza:
Kedves Válaszolók!
Esetleg nem tud valaki a 11.kerület vagy a 2. kerület környékén fejőnőt/masszőrt, vagy olyat, aki esetleg messzebbről is vállal házhoz járni.
Tudom hogy a szoptatási tanácsadók a divatosak/elterjedtek manapság, de ha tudna valaki ajánlani, nagyon megköszönném!
Írhattok a bluepava@gmail.com-ra is elérhetőséget!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!