Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van értelme a tejserkentő...

Van értelme a tejserkentő teáknak, vagy egyéb más praktikáknak?

Figyelt kérdés
Nekem még van pár hét szülésig, de anyukám már azt kérdezgeti, hogy vettem-e tejserkentő teát...hogy őszinte legyek, én ebben annyira nem is hiszek. Ha lesz tejem, akkor az biztos nem a teától lesz, utána meg úgy is a sok szoptatástól termelődik a sok tej, nem?
2009. jún. 26. 08:22
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van egy 4 hónapos lányom,és mikor megszültem akk én is laktoherb teáztam,de nem volt jó semmire....és anyukám mondta h igyak rendes sört ( nem alkohol menteset),ittam és csak úgy dőlt a mellemből a tej!Egy nap elég egy pohárral,és nem lesz semmi baj a babának tőle.még ajállom a madár tejet,a krémes sütiket,túrórudit,és minden mád tejtermáket,és a vanilliás dolgokat!!!!nálunk mindenki ezeket használja tejtermelésre!!!
2009. jún. 26. 08:33
 2/7 anonim ***** válasza:

Nagyon is van! Én azt hittem hogy nem lesz szükségem teára, mert az első két hónapban annyi tejem volt, hogy eladni is tudtam volna, tele raktam a fagyasztót és nem győztem kiborogatni a mosdóba... Aztán egyszer csak épphogycsak elég lett a babámnak! Akkor vettem elő a teát és nekem sokat segített! Azóta már a tejserkentő port iszom, az még jobb! :) Most már 5 hós elmúlt a babám, úgyhogy kezdem a hozzátáplálást!

Viszont a szülészeten a szobatársamnak alapban nem indult be a tejtermelése, na neki a tejserkentő tea sem segített, pedig literszám itta...

2009. jún. 26. 08:36
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én is elkezdtem a laktoherbet inni,nagyon sok tejem volt tőle,még a fagyasztóba is tudtam tenni bőven.Csakhogy hasfájós lett tőle a gyerkőc,így abba hagytam.Utána rendes teát ittam,meg tojás levest ettem,attól is volt tejem bőven.

Szerintem,ezt embere válogatja,minden ember más,minden szervezet is,próbálkozni kell,de lehet nem is lesz rá szükséged:)

2009. jún. 26. 08:43
 4/7 A kérdező kommentje:

Madártej, krémes sütik, túrórudi, vaníliás finomságok...hú, ez nagyon jól hangzik! :)

Lehet, hogy azért veszek én is egy doboz tejserkentő teát, végülis elfér a konyhaszekrényben, de azt hiszem, hogy csak akkor veszem elő, ha tényleg nem lesz tejcsi, és hátha segít. De tuti nem fogom előre literszámra inni.

2009. jún. 26. 08:49
 5/7 anonim ***** válasza:
sokaknak segítettek a teák. pl: csalánlevél, kecskeruta és tsai.
2009. jún. 26. 09:07
 6/7 anonim ***** válasza:

Én aért iszom a Laktoherb teát, mert így sok folyadékot iszom. Reggel lefőzök 2 litert (3-4 filter), átöntöm kancsóba és ott van a konyhapulton szem előtt.

Amúgy hajlamos lenék nem inni elég folyadékot

2009. jún. 26. 12:05
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Aha jól hangzanak a krémes sütik és társaik, csak nehogy úgy járj mint én. Én is azt hittem, hogy ezektől lesz majd jó sok tejem, meg egyébként is szoptatás alatt borzasztó édesszájú lettem. Egyszer csak (úgy 3-4 hónappal szülés után) ráálltam a mérlegre, és azt hittem, leájulok... 6 kg! jött vissza rám! Most hogy már csak 2 és félszer szopizik, elkezdtem szobabiciklizni és visszafogni a zabálást, remélem bejön. Ja, és mikor abbahagytam a kilószám édesség evést, nem történt semmi. Ugyanúgy volt tejem. Még valami, alk.mentes sört is ittam, minden nap, mondván ettől lesz a tej, na gondolom ez is csak használt a kilóimnak. A tea viszont bejött. Nem mindennap iszom, csak olykor-olykor, de észrevehető a változás. Szóval, a legközelebbinél tuti, hogy odafigyelek a kajára...normálisan fogok enni, változatosan, némi édesség is játszik majd persze, és rengeteget iszom. Az elején megittam napi 4-5 liter folyadékot, szerintem igazából abból volt a tejem.

De mindenkinek más válik be, próbálgatni kell.

2009. jún. 26. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!