Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Anyukák! Miért fáj a mellem...

Anyukák! Miért fáj a mellem szoptatáskor?

Figyelt kérdés
1 hete szoptatok és megőrülök annyira fáj,de nem igazán látok semmit ami miatt fájna, 2 óránként etetek de sírva! A védőnő még nem jött ki! Megőrülök a fájdalomtól, segítsetek kérlek
2012. máj. 9. 10:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
első baba?Az elsővel nekem is fájt a szoptatás 1-2 hétig.Gondolom meg kell szoknia a mellnek ezt a fajta igénybevételt.Nekem csak az első percben fájt nem végig.
2012. máj. 9. 11:18
 2/12 A kérdező kommentje:
Igen 1. baba! Lassan szopik de eleget, tejem van bőven én meg szenvedek:(
2012. máj. 9. 11:19
 3/12 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, mindannyian így vagyunk/voltunk vele. Néhány hét és már mosolyogva fogsz szoptatni! :-)
2012. máj. 9. 11:55
 4/12 anonim ***** válasza:
probald meg furdes kozben a bimbot jol atdorzsolni, de csak addig hogy ne nagyon fajjon, aztan meg torulkozovel jol atdorzsolni. Nekem ezt meg szules elott ajanlottak hogy fel kell kesziteni a mellet a szoptatasra es igy nem volt olyan fajdalmas. Aztan meg kend be bimbovedo kremmel, sokat segit. Es a poziciocsere is sokat tud segiteni, nem mindig pont ott es ugyanazt a reszt ragja
2012. máj. 9. 12:17
 5/12 anonim ***** válasza:

Szerintem ez normális. Nekem is mondták szülés előtt anyukák, hogy a szoptatás fáj. Nem értettem, de nem szóltam semmit. És tényleg, az első pár hétben amikor a kicsi bekapta és elkezdte szívni, volt hogy hangosan is feljajdultam. Csak az első pár percben fájt nekem. (Nem volt sebes nekem sem, és ügyesen, jól szopik a Babám.) A 3. hét körül aztán ez megszűnt, azóta nem fáj.

Jó Babázást!

7 hetes Kisfiú anyukája

2012. máj. 9. 12:44
 6/12 anonim ***** válasza:

Nekem akkor fájt, mikor nagyon sokat volt cicin. Felázott és picit kirepedt. Levegőztettem és anyatejet kentem rá, pár nap alatt elmúlt!

Kitartás!

2012. máj. 9. 13:38
 7/12 anonim ***** válasza:
A bimbód fáj, vagy belül? Mert ha a bimbódnak nincs baja (sérülés, kiázás ilyesmi), akkor fájhat odabent a pangó tejtől. Azaz, ha a baba nem üríti ki az összes részét. Hogy érthetőbb legyek: próbáld meg mindig más irányból cicire tenni, fekve, ülve, hónaljtartásban, esetleg térdelj fölé és lógasd a cicit a szájába. A lényeg, hogy ha végigtaperászod a cicit, ne érezz benne sehol kemény, csomós részt. Ha mégis találsz ilyet, masszírozd szét. Fáj mint a dög, de utána jobb lesz. Nekem a második babámmal volt ilyen gondom.
2012. máj. 9. 18:39
 8/12 anonim ***** válasza:
Helytelen mellretetel is lehet az oka
2012. máj. 10. 18:35
 9/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is így voltam, de az első hét után rájöttünk hogyan is kell valójában szopizni. Pedig a másadik babám.

A lényeg, hogy az ő hasa a te hasaddal teljesen szemben legyen és akkor jól kapja be a mellbimbót.

2012. máj. 10. 23:07
 10/12 anonim ***** válasza:
Az lemaradt : 2 hetes babóm van most
2012. máj. 10. 23:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!