Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nem jó a tejem minősége? 3...

Nem jó a tejem minősége? 3 hetes babám 1 másfél max 2 óránként 75 80g-okat szopizik. Éjjel már kibírt 4-5 órát is most csak 3at.

Figyelt kérdés
Mikor hazajöttünk 3 óráztunk és az jó volt de ezt már nem bírom. szinte egész nap cicin van így és nem ürül a kis gyomra gyakran bukik, és a poci is fájdogál néha. Tapasztalat?
2012. máj. 4. 14:52
 1/7 anonim ***** válasza:

Azok alapján amit leírsz, minden a legnagyobb rendben.

A tejeddel meg nincs semmi baj.

Van olyan gyerekem, aki 4-5 órát csak 8-9 hónaposan bírt ki.

Én eltenném a mérleget, vagyis naponta egyszer este megmérheted ugyanabban az időben, ebből is jól látszik a fejlődés, és ha van napi 4-6 pisis pelus, akkor minden ok.

A bukás nem jelent rosszat, 6 hetesen majd viszed UH-ra, ott megnézik, jól zár-e a gyomra.

Másik babám 1 éves koráig extrém bukós volt, de mivel nem volt refluxos, és jól fejlődött, az ég világon semmi gond nem volt ezzel sem. Igaz, sokat kellett mosnom. :o)

Próbálj aludni vele napközben, mivel első baba, még megteheted. A 3 óránkénti szopi még csak nem is mondható gyakorinak, főleg nem 3 hetes babánál...

Kitartás, az eleje mindig nehezebbnek tűnik, mert még fel kell épülnöd. Próbálhatsz segítséget kérni a házi munkához, Te meg csak a babára koncentrálj, és menni fog az!

2012. máj. 4. 15:00
 2/7 A kérdező kommentje:
Van egy 3 éves lányom is, úgyhogy ezért nehéz. Pár napja megy ez a cirkusz eddig napközben betartottuk a 3 órát éjjel még az 5-öt is. lehet hogy csak kezdeti szerencse volt.
2012. máj. 4. 15:16
 3/7 anonim ***** válasza:

Értem. Hát fárasztó, az biztos, de azért lehet trükközni itt ott. Nálunk az első kettő között csak 2 év van. Nekem is lány a nagyobb. Én egy nagy kanapé közepére ültem mindig szoptatni. A lányom hozta a könyveit, játékait, olvastunk, beszélgettünk közben, így tulajdonképpen a szopikat még szerette is. Próbáld bevonni a baba körüli dolgokba, ő már nagyon ügyes lehet.

Éjjel próbáld a babaágyat teljesen magad mellé tolni, hogy ne kelljen felkelni a szoptatáshoz, csak magadhoz húzod, így pihentetőbb lesz. Esetleg egy ágyban is alhatsz vele, ha megy neked (nekem ez sosem ment).

A pocifájás meg sima hasfájósság is lehet, hiszen 3 hetes kor körül kezdődik ez...

2012. máj. 4. 15:23
 4/7 A kérdező kommentje:
köszy a válaszod
2012. máj. 4. 16:13
 5/7 alaszka ***** válasza:
Általában 3 hetesen kezdődnek a "bajok". Az én babám is 3 hetes koráig volt így ahogy a tiéd, kibírta a 3 órákat, utána viszont hasfájós lett, mindegy volt mit ettem, mindegy volt hogy mennyit és hányszor szopott, nem ettől függött, délután 5-től gyakorlatilag este 11-ig minden nap ordított szegény. Enyém is bukós volt nagyon. Sajnos ezt az időszakot át kell valahogy vészelni, most úgy érzed egész nap szoptatsz, ez ilyen... :( Nekem is itthon volt akkor a még a nagyobb, és én a kicsivel a kezemben csináltam mindent, volt hogy én jártam-keltem a lakásban, ő meg szopizott, nagyon kivoltam én is, de azért beáll majd a rend, bár nálunk ez 3 hónapos kora után következett be. Vannak ilyen cicifüggő babák, ezzel nem nagyon lehet mit csinálni, vagy szoptatod annyiszor ahányszor csak kér, vagy megpróbálod erről leszoktatni, na nekem ahhoz nem volt lelki erőm, mert az sírás nélkül nem megy. Egyébként az anyatej könnyen emészthető, ettől neki nem lesz baja, és a hasa sem ezért fáj, ha fáj.
2012. máj. 4. 22:57
 6/7 A kérdező kommentje:

Nekem is itthon van a nagy. Mikor az egyik alszik a másik nyávog nagyon király...

Ma MONDJUK JOBB DE NEM AKAROM LEKIABÁLNI :ddd

2012. máj. 5. 11:18
 7/7 anonim ***** válasza:
0%
Én lefejném a tejet,és kapná cumisüvegből.Van egy nagyobb gyereked,mindent nem áldozhatsz fel a "szoptatás oltárán."Szerintem így neked is könnyebb lenne!
2012. máj. 6. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!