Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Másfél hetes babám 40-50...

Másfél hetes babám 40-50 grammokat eszik egy alkalomra, ez nagyon kevés? Tietek mennyit eszik/evett?

Figyelt kérdés
2012. máj. 2. 13:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Szia,szerintem kevés de ha nem sír meg nem fogy akkor szerintem nemlehet baj.
2012. máj. 2. 13:44
 2/12 anonim ***** válasza:
90%
Fogalmam sincs! :)Én nem méricskéltem. Jókedvű baba volt, aludt, evett nem láttam értelmét. Elég, ha csak hetente egyszer mérned. Anyatejes a babád? Mert ha igen, akkor hagyd, hogy annyit egyen, amennyi jól esik. Ilyen melegben senkinek nem olyan az étvágya. Ha nincs rá különösebb okod, hogy mérd (pl. sárgaság miatt, vagy orvos tanácsára), akkor rakd el a mérleget és a babára koncentrálj! :) Én éppen ilyen felesleges stressz miatt nem vettem mérleget, hetente mérte a védőnő, bőven elég. Abból lehet igazán látni, hogy gyarapodik-e.
2012. máj. 2. 13:48
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Kislányom nem evett ennyit! Ő nagyon keveset evett, mégis elég volt neki és szépen fejlődött.

A babák igénye teljesen eltérő, nem is lehet azt mondani, hogy sok vagy kevés, mert másképp fejlődnek, és más mennyiségeket hasznosítanak az elfogyasztott mennyiségből. Ha úgy látod van mindig pisis-kakis pelusa, és közben hétről-hétre fejlődik a baba, akkor nem lehet gond.

2012. máj. 2. 13:50
 4/12 A kérdező kommentje:
Anyatejes, igen. Úgy látom, elég neki, mert szépen elszundikál utána, kakis pelusa is van már 3. napja minden nap, meg pisis is több naponta. Lehet ő beéri egyelőre ennyivel?
2012. máj. 2. 13:57
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy lehet, hogy beéri ennyivel.

Tudom ilyenkor még olyan furcsa, és teli van az ember kételyekkel, és azt hisszük a gyerek nem eszik eleget, de a legtöbb baba ilyenkor ösztönösen tudja mennyi az elég nekik. Lányom sem evett sokat, sőt kifejezetten keveseket evett (legalábbis én annak gondoltam), de közben meg egy nagyon jól gyarapodó baba volt. A babád jelzéseit figyeld és ne az elfogyasztott mennyiségeket, mert abból nem lehet kiindulni. Egyes babák 20 millivel is beérik, míg mások már 100 millit vagy többet is képesek megenni, viszont ez nem jelenti azt hogy egyik másik jobban vagy rosszabbul fejlődne!

2012. máj. 2. 14:01
 6/12 anonim ***** válasza:
Én sem méregettem, Amikor kért cicit mindig adtam neki, hiszen nem csak éhes lehet, hanem szomjas is. lehet hogy azért evett kevesebbet, mert csak szomjas volt.
2012. máj. 2. 14:03
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

nyugi!az én fiam 8hetes koráig 50-70eket evett, most 10hetes s már 70-90eket:) emellett 6kilós és heti 250-300g-ot hizik(3600al született) :))) szoval ha nyugodt a baba, megy a sulya akkor tök mindegy mennyit eszik. egyik baba ilyen másik olyan. van akinek elég 50, van aki megesz a 150et de egy ütemben hiznak vagy még az utobbi lassabban.

szoval ne aggódj!

2012. máj. 2. 15:07
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Akkor megsúgom, hogy a Fiam még fél évesen is sokszor 50-70 grammokat szopott, és nagyon jól elvolt. Igaz, napi 12x biztos cicizett.
2012. máj. 2. 19:39
 9/12 anonim ***** válasza:
0%

Miért itt kérdezel ilyesmit? Miért nem az orvossal beszéled meg? Egy gyermeket soha ne akarj kuruzsolni, innen-onnan szedett- vetetett információk alapján nevelni!!!

Másodszor miből gondolod hogy annyit eszik? Nem szoptatod?

Ha szoptatod akkor viszont nem mérheted-- csak a gyermek reagálásából ítélhetsz és a súlyából amelynek növekednie kell.

2012. máj. 4. 07:30
 10/12 anonim ***** válasza:

Itt 8.

Én a mai napig szoptatom a Fiamat (13 hónapos), de kb. 6 hónapos koráig "szúrópróbaszerűen" méregettem, mennyit szopik, innen tudom, hogy bizony még fél évesen is 40-50-70-eket szopott. Ez engem abszolút nem stresszelt, sőt, nyugodtan vettem tudomásul, hogy a Fiam is olyan, mint én: Gyakran eszik keveset ...

2012. máj. 4. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!