Hány grammokat szopizik 6 hetesetek?
Szia, nekem már idősebb a babóm, de azt tudom, hogy kb. a súlyához kell nézni, hogy mennyit egyen.
Így tudod kiszámolni:
Ha a babó pl. 3000g, akkor 3000+ennek a fele, 1500=4500, a végéről leveszed a nullát, és annyi. Tehát napi ÁTLAG 450grammot kell ennie. De ennél ehet többet, kevesebbet is!
Mennyit hízott az elmúlt 1 és 2 hétben?
Miért érzed úgy hogy kevés a tejed?
6 hetesen van egy fejlődési ugrás, amikor gyakrabban szoktak szopizni (ilyenkor a mell is "puhább" lesz, kevesebbet tud fejni az ember, esetleg a csöpögés is elmarad) , de ez teljesen normális, nem jelenti azt, hogy kevés a tej.
Egyébként van olyan baba, akinek elég az 50 gramm, míg másnak a 150 kell vagy ugyanaz a baba délelőtt szopizik 40-et, majd rá pár órára meg 180-at, szóval ezekre a számokra nem érdemes építeni.
(és bocs, hogy a kérdésre nem válaszoltam :) )
Kedves utolsó - végülis álaszoltál, mert nekem ez is segítség, hoyg rájöjjek a nyűgösség okára. Második baba, így sajnos most már nem vagyok olyan lelkes, hyog írogassam, mennyiket eszik, ma kezdtem újra. Emiatt fogalmam sincs mennyiket hízott. Múlt hétvégén mértem, előtte 3 héttel csak.... Kicsit össze kell kapjam magam, gáz ez a tipikus 2. gyerek szindróma....
A mellem amúgy puhább, tehát pont ugyanazok a "tünetek" vannak, amiket írtál, tehát lehet most van az a fejlődési ugrás nálunk is. De a számok majd csak segítenek feldolgozni a kérédés mibenlétét, ha már most tényleg írni fogom...
Én nem igazán mértem, hogy mennyiket eszik.
Próbltam párszor, de szoptatás előtt egy ordíó gyereket megmérni valahogy elég nehéz, ha sikerült is, akkor tuti szoptatás után elfelejtettem újra megmérni:-)))
Helyette megmértem hetente egyszer a gyerkőcöt, össze-
adtam a méréseket hónap végén, visszaosztotam hétre, és ha 80-1010 grammnál több,akkor jó.
a nagyobbik 30-60 között és havi 1 kilót gyarapodott
a kicsi 100-120 között és havi fél kilót gyarapodott
És szoptattam mindkettőt kizárólag 5és fél-6 hónapos korukig.
Úgyhogy én azt gondolom, ebből túl sok mindent nem tudsz leszűrni és nem nagy segítség.
Inkább a második válaszoló válasza tűnik hasznosabbnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!