Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van itt olyan anyuka akinek a...

Van itt olyan anyuka akinek a kezdetektől nem volt teje?

Figyelt kérdés
Hogy lehet lelkileg feldolgozni? Én nagyon el vagyok keseredve. Bánt hogy nem tudom szoptatni a babámat, nem tudom neki átadni az immunanyagokat, nincs meg az az anya-baba kötődés ami a szopival alakul ki. :( Cumisüvegből bárki etetheti, szoptatni viszont csak az anya tud. Napi max. 1 evésre való jön össze keserves fejés árán. Semmi nem használ. Sem tea, sem homeó, sem tejszaporító ételek. Sőt már egyre kevesebb van.
2012. ápr. 17. 11:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nagyon rossz volt nekem is:(csak pár napig volt tejem és teljesen elapadt.Nekem sem segített semmi állitolag a gyogyszer mellékhatása volt:(
2012. ápr. 17. 11:51
 2/11 A kérdező kommentje:
Hogyan tetted túl magad rajta?
2012. ápr. 17. 11:54
 3/11 anonim ***** válasza:
Nekem is csak 4,5 hónapig volt minimális tejem, és azt is ki kellett fejnem, mert a kislányom egyáltalán nem volt hajlandó szopizni. Utána gyógyszert kellett szednem, és az a minimális is elapadt:-( Nagyon nehéz volt, de most már 21 hós múlt, és eddig csak 1x volt beteg.
2012. ápr. 17. 12:05
 4/11 xStefix ***** válasza:
Tanácsadót kerestél már meg ezügyben? Hogy mi és hol lehet a probléma, hátha lenne rá megoldás is...
2012. ápr. 17. 19:47
 5/11 anonim ***** válasza:
Sajnálom..én is küzdöttem mindkét gyerekemnél elejétől fejtem, három hétig napi két óránként csak tíz miliket tudtam fejni, aztán egy idős fejőnő tanácsára pohármódszerrel kezdtem fejni, azelőtt semmi nem használt sem homeos bogyó sem tea, de ez a módszer igen, na így se jön le napi három decinél több de ez is valami és már ennek is örülök, hat hetesek vagyunk a kisebbel.a lényege a fejésnek, hogy a mell alá kell tenni egy széles szájú poharat, az helyettesíti a hüvelykujjadat fejésnél a bimbót amennyire tudod a pohár felé lógatod és mutató ujjal lefelé húzod jó sokszor, pár perc után szépen elkezd bele spriccolni, ezzel a módszerrel napról napra több tejem lett. Próbáld ki hátha sikerül neked is.
2012. ápr. 17. 21:24
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy gondolom, hogy szégyen, hogy azoknak az anyukáknak, akiknek nem megy a szoptatás ilyen szarul kell magukat érezniük. Hihetetlen mértékben túl van lihegve a szoptatás téma ebben az országban, mindenhonnan az ömlik, hogy csak is kizárólag az anyatej az, ami megfelelő a babának, az anyatejes babák okosabbak lesznek, meg csak úgy alakul ki a kötődés stb. Ez szépen sulykolja az emberekbe, hogy a nem szoptatott gyerek beteges lesz, nem fog kötődni az anyjához, és leginkább valami selejtes ember lesz belőle.

Én nagyon sokat stresszelek a mai napig is amiatt, hogy nem ment a szoptatás. A kisfiam egyáltalán nem volt hajlandó szopizni, minden alkalommal üvölt, amikor próbálkozunk. Emiatt nem is indult be rendesen a tejem, csak egy pár csepp volt. Egy darabig fejtem, kb 10 miliket sikerült egy nap, azt odaadtam neki cumisüvegből. Persze folyamatosan csökkent a mennyiség, mindenféle csodatea és bogyó mellett. Most 8 hetes a babám, mostanra jutottam el odáig, hogy feladom, azért a két csepp tejért nem éri meg napi több órán át kínlódni a fejéssel. De utálom magam érte, pedig nem kellene...

2012. ápr. 17. 21:43
 7/11 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó, mintha én írtam volna a soraidat. Ne legyen bűntudata senkinek a szoptatás miatt!! Van olyan ország, ahol egyátalán nem szoptatnak a nők, és mégis van a gyereknek immunrendszere, imádják egymást az anyjával!!! Ez csak itt van ennyire túllihegve.
2012. ápr. 18. 08:45
 8/11 xStefix ***** válasza:

Ez a téma nagyon messzire visz, de egyet mindenképp tudjatok: NEM a szoptatáspártiak kezdték el túllihegni a témát - pontosabban, nem AZÉRT kezdték el többet hangoztatni, hogy azokat az anyukákat a földbe döngöljék, akiknek valamiért mégse megy!!! (Ez sose volt se szándék, se cél, bár néha valóban szomorú "mellékhatása" a dolgoknak.)

A történet onnan indul, hogy x évtizede bejött és szédítő gyorsasággal elterjedt az időhöz kötött szoptatás gyakorlata, a tápszerek, a bébiételek, az elválasztó nevelés felfogása... a szoptatás, az anyatej és a kötődés témaköre pedig ehhez képest erősen háttérbe szorult. Pedig valójában az utóbbiak képezik a biológiai norma alapját, tehát ezeknek "kellene" prioritást élvezni.

Vagyis, az, amit ti sokan erőteljes és már-már túlzó reklámnak, hadjáratnak véltek, a valóságban nem más, mint egyfajta "ellen-kampány" a multicégekkel és egyéb támogatóikkal szemben. (Mert azon talán senki nem vitatkozik már, hogy melyik a jobb, az anyatej vagy a tápszer - ergo, melyiket kellene inkább támogatni, ha már egyszer.)

És, de, ettől függetlenül is az a helyzet, hogy egyébként is "muszáj" reklámozni a szoptatást, mert a mai (kezdő) anyukák már nem tudják, hogyan is működik. Nem úgy növünk fel, hogy ez a természetes számunkra, hogy tudnánk, mikor és mit kell csinálni stb. Hiába ez a természetes, egyszerűen kinevelődött belőlünk ez a tudás az idők során - és a szoptatással foglalkozó anyagok pont ezt a hiányt kívánják pótolni.

Szóval, akárhonnan is nézzük, nem rossz szándékról, hanem egyszerűen egy válasz-reakcióról van szó, amikor ennyiszer találkoztok a szoptatás témakörével.

És ez mondjuk egyéni, de én szemszer örülök annak, hogy itthon ennyit foglalkoznak a témával, mert bár lehet, hogy ez az egyik oldalon kevésbé tűnik toleráns világnak (de szerintem ez megint nem a szakemberek felől jön inkább), a másikon viszont pont azt mutatja, hogy talán a magyar szakemberek jobban tudatában vannak annak, hogy mi lenne a legjobb, amit támogatni kell. - A tolerancia és döntési jog meghagyása szép és fontos dolgok, egyetértek; de nagy távlatokban AZ SEM mindegy, hogy az emberek többsége mi mellett dönt és mi mindent tolerál....

Bocsánat az offért, de szerettem volna ezt leírni.

2012. ápr. 19. 10:01
 9/11 anonim ***** válasza:
Abszolút egyetértek veled kedves utolsó!
2012. ápr. 19. 12:09
 10/11 anonim ***** válasza:

Kedves xStefix!

Szerintem senki nem vitatja, hogy ha lehet választani a tápszer és az anyatej között, akkor mindenképpen az anyatej a helyes választás. Én (és szerintem ezzel nem vagyok egyedül) akkor is tudtam ezt, mielőtt néhány éve bejött ez az elvakult, túlzó és fanatikus szoptatás kampány.

Csak arról van itt szó, hogy a fanatikusak néha túlzóan fogalmaznak, amikor annyira magasztalják a szoptatást, és ez felesleges frusztrációt kelt azokban, akik valamiért nem tudnak szoptatni. Gondolok itt pl arra, amikor ilyeneket kijelentenek, hogy a szoptatott gyerekek okosabbak, sokkal jobbak lesznek az emberi kapcsolataik, másképp kötődnek az anyjukhoz stb. Szerintem pl ezek az érvek túlzóak. Nem hiszem, hogy tényleg "butítana" a tápszer.

És kicsit képzeld magad egy olyan anyuka helyébe, aki nem tud szoptatni. Mit éreznél, ha elhinnéd ezeket az érveket, és azt gondolnád, hogy a te gyereked nem fog szeretni téged, buta lesz, és mindenféle különböző betegségekkel fog küzdeni még felnőtt korában is, csak azért, mert nem tudsz neki anyatejet adni? Ha egy picit a másik oldalról nézed a témát, szerintem belátod, hogy vannak itt nagyon erős túlzások és csúsztatások.

Azt érik csak el vele, hogy azok az anyák, akik nem tudnak szoptatni, tényleg "rossz" anyákká válnak, mert állandóan csak szenvednek hogy pl kicsikarjanak magukból pár csepp tejet órákig tartó kínlódással, ahelyett, hogy ezt az időt a gyerekükkel töltenék felszabadultan.

2012. ápr. 19. 18:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!