7hetes babám átlagban 70-eket eszik. Nem nagyon kevés ez? Mindenhol olvasom hogy ilyen idősen más baba a dupláját eszik kb.
Az én kéthónaposom meg általában 60-at eszik egyszerre...
Nemrég mi is voltunk kórházban (ott is mérni kellett, én is csak azért tudom mennyiket eszik), ott azt mondták, hogy a testsúlya 10%-át kell megennie egy nap ml-ben. AZ nálatok ugye 510. Szóval aggodalomra semmi ok! (Vagyis pont hogy többet eszik, mint kellene, de ilyen esetre a Sarka Kata tud tanácsot adni. :-))
Jobbulást a babádnak, remélem nem súlyos!
A nagykönyvi napi anyatejbevitel 150*tkg (testsúly kilogrammban)/nap. Azaz nálatok 150*5,1/nap, azaz 765 ml.
Na, de melyik gyerek olvas "szakirodalmat"? Ha van pisis-kakis pelus, megvan a heti minimum 100g súlygyarapodás, akkor tök mindegy, hogy 70-et vagy 200-at eszik egy alkalommal. Megj: ha beírod a googliba, hogy "heti súlygyarapodás", az első fél évre a következő adatot írja szinte minden oldal: 100-600 g/hét. Iszonyatosan nagy szórás, de ez így van jól :)
Valószínűleg a betegség is közrejátszik. De őszintén: mit csinálnál, ha kevés lenne? Megtömni nem tudod... Bízzál a csemetédben, tudja ő, hogy mennyi kell neki.
nem, megtömni anyatejjel nem tudnám:)
csak már felmerült hogy megkinálom tápszerrel, hátha enne még csak nem tud többet szopizni(2mellből eszik ennyiket)
3600al született szóval gyarapszik szépen. eddig nem aggódtam, de most h méregetem s látom hogy ennyi innen merült fel:)
7 hetes babánál az 5.10-et kevesled?
Mennyi legyen 8 kg? szerintem nagyon is jól hízik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!