Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 7hetes babám átlagban 70-eket...

7hetes babám átlagban 70-eket eszik. Nem nagyon kevés ez? Mindenhol olvasom hogy ilyen idősen más baba a dupláját eszik kb.

Figyelt kérdés
tudom, pelus-sulygyarapodás stb..ezek azt hiszem rendben vannak nálunk. de mégis van h 60ml-t eszik csak. 5,10kg kb most. napi össz 600-650közt eszik(sajnos beteg most s mérnem kell, innen tudom)
2012. ápr. 6. 12:40
 1/6 anonim ***** válasza:

Az én kéthónaposom meg általában 60-at eszik egyszerre...

Nemrég mi is voltunk kórházban (ott is mérni kellett, én is csak azért tudom mennyiket eszik), ott azt mondták, hogy a testsúlya 10%-át kell megennie egy nap ml-ben. AZ nálatok ugye 510. Szóval aggodalomra semmi ok! (Vagyis pont hogy többet eszik, mint kellene, de ilyen esetre a Sarka Kata tud tanácsot adni. :-))

Jobbulást a babádnak, remélem nem súlyos!

2012. ápr. 6. 13:10
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs ezzel gond. Ha még éhes volna, szerintem sűrűbben kérne enni, vagy többet enne. Lehet, hogy erősebb a tejed, vagy egyszerűen csak kisebb étvágyú a pici.
2012. ápr. 6. 13:12
 3/6 anonim ***** válasza:

A nagykönyvi napi anyatejbevitel 150*tkg (testsúly kilogrammban)/nap. Azaz nálatok 150*5,1/nap, azaz 765 ml.

Na, de melyik gyerek olvas "szakirodalmat"? Ha van pisis-kakis pelus, megvan a heti minimum 100g súlygyarapodás, akkor tök mindegy, hogy 70-et vagy 200-at eszik egy alkalommal. Megj: ha beírod a googliba, hogy "heti súlygyarapodás", az első fél évre a következő adatot írja szinte minden oldal: 100-600 g/hét. Iszonyatosan nagy szórás, de ez így van jól :)

Valószínűleg a betegség is közrejátszik. De őszintén: mit csinálnál, ha kevés lenne? Megtömni nem tudod... Bízzál a csemetédben, tudja ő, hogy mennyi kell neki.

2012. ápr. 6. 13:47
 4/6 A kérdező kommentje:

nem, megtömni anyatejjel nem tudnám:)

csak már felmerült hogy megkinálom tápszerrel, hátha enne még csak nem tud többet szopizni(2mellből eszik ennyiket)

3600al született szóval gyarapszik szépen. eddig nem aggódtam, de most h méregetem s látom hogy ennyi innen merült fel:)

2012. ápr. 6. 14:46
 5/6 xStefix ***** válasza:
Ha igény szerint szoptatod és a babád nem reklamál azért, hogy éhes maradna, akkor pláne nincs okod aggódni. A peluson, súlygyarapodáson, egyéb tüneteken túl, tudod... :)
2012. ápr. 6. 19:41
 6/6 anonim ***** válasza:

7 hetes babánál az 5.10-et kevesled?

Mennyi legyen 8 kg? szerintem nagyon is jól hízik.

2012. ápr. 9. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!