Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Egy szoptatási tanácsadó hogy...

Egy szoptatási tanácsadó hogy éli meg, ha nem tudja szoptatni a babáját?

Figyelt kérdés

2012. ápr. 4. 23:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
természetesen nem!!!!!
2012. ápr. 5. 12:31
 12/15 xStefix ***** válasza:
68%

A legtöbb érintett azért lesz évek múlva maga is tanácsadó, mert az első x gyerkőcét nem tudta (jól, sokáig stb.) szoptatni. De vagy a többediket végül sikerült, vagy a kezdeti nehézségek után mégis megtalálta a megoldást.

Olyanról hirtelen nem tudok, aki már tanácsadóként nem tudott szoptatni, de nyilván nem ismerek én se mindenkit. Én azt gyanítom, hogy ha van is ilyen anyuka, szerintem nem éli meg olyan drámaként, mint mondjuk egy esetlegesen egy (szoptatásban) kezdő, mert képzett tanácsadóként rengeteg összefüggéssel tisztában van. Pro is és kontra is. (Kontra értelemben most a szoptatás mindenhatóságát értem - akárki akárhogy gondolja, számukra sem a szoptatás az über alfa és omega, de mivel nagyon fontos, ezért szentelik ennek a munkájukat.)

Ha mondjuk rólam lenne szó, én biztosan szereznék donor tejet (vagy ha nincs, akkor tápszert vennék) és Szoptaníttal adnám a babámnak - szóval máris szoptatnék, csak épp nem saját tejet adnék. Szerintem a többségük hasonlóan gondolkodna ilyen esetben; tehát a kérdés már nem is igazán kérdés.

Egyébként számomra az a fura, hogy miért látjátok többen úgy, hogy agresszíven dolgoznak. Persze biztosan vannak kicsit karakánabbak is, de a többségük nem ilyen.

2012. ápr. 5. 20:01
 13/15 anonim ***** válasza:
67%

Én azt gondolom, hogy tényleg sokan azért nem tudnak szoptatni, mert nem kapták meg a megfelelő információkat. Ezért nagyon jó, hogy vannak szoptatási tanácsadók.

Nálunk a kórházban is pl. még mindig a 3 óránkénti szoptatást erőltetik, ha látták, hogy gyakrabban mellre tettem a babát, már ment e fejmosás, hogy tönkreteszem a gyerek gyomrát, meg azért lesz hasfájós. Persze ilyen kezdettel nem fognak az anyukák igény szerint szoptatni. És nem mindenkinek indul meg magától a tej, van, akinek csak attól jön meg, ha a baba gyakrabban szopik.

A második gyerekkel én is megkínlódtam, írtam is szoptatási tanácsadónak, de csak az általános dumát ismételgette, hogy biztos nem jól kapja be a cicit, vagy nincs eleget mellen. A védőnőm is írt egynek, neki meg nem is válaszoltak. Hát, ennyit a nagy segítőkészségről.

A mai napig nem tudom, mit tehettem volna vele, hogy jobban szopjon.

2012. ápr. 5. 22:57
 14/15 anonim ***** válasza:
Jó a kérdés! Egy éves a babám, megkínlódtam a szoptatással, végül tápszer és szoptatás is volt 2 hónapos korától, kb fele fele arányban. És UTÁLOM, mikor azt mondják/írják mindenhol, hogy "a szoptatás fejben dől el", "aki akar az tud szoptatni", "a technikán múlik minden", "jól kell mellre tenni", ja meg olyan tanácsot is kaptam, hogy túlságosan akarom, azért nem megy eléggé biztos, stb stb... én nagyon akartam (lásd még mindig szopik), a technika ugyan nem volt jó, de az én mellbimbóm alakja sem a legjobb, plusz a babám se volt valami kitartó, így nem jött össze a dolog, a mellem ki volt repedve, fájt, vérzett, a babám harapott, igény szerint szoptattam, nem időre, utána fejtem, szaporító fejéseket csináltam, ettem, ittam, pihentem, LLL tanácsadó nőkkel beszéltem, stb stb. És mégse lettem tejcsárda, és mégis sírt a babám hogy éhes, és mégis azt mondta a gyerekorvos hogy adjak tápszert, mert nincs egy darab hurka a gyereken, és igaza volt. Akkor kevés a tejmirigyem? Passz. Mai napig nem tudom a választ, de az idegesít, hogy az eltérő vélemények ellenére (órára szoptatás, vagy igény szerint) abban azért nagy az egyet értés, hogy fujj tápszer és béna szerencsétlen akinek nem megy eléggé a szoptatás, mert ezt csak akarni kell, meg csak ügyesen kell, aki elbénázza az nem volt ügyes. Hát nem!
2012. ápr. 7. 01:14
 15/15 xStefix ***** válasza:

Nem tudom, honnan jönnek ezek az elképzelések, hogy a tanácsadók lenézik azt, aki nem tud szoptatni, de komolyan, lányok, ez marhanagy tévedés!

Mondom, biztosan van olyan közöttük, aki egyes anyukáknak épp nem szimpatikus - de ez mindenhol így van, nem? De akárhogy is, azt mindenki elhiheti, hogy a segítő szándék vezérli őket, mert a legtöbben pontosan tudják, milyen gondok jöhetnek elő menet közben. És külön hangsúlyt kap a képzésükben, hogy hogyan és miként kezeljék a nehezebb helyzeteket, amikor pl. az anyuka nem elég együttműködő vagy épp nem akar szoptatni stb. Nagyon nagy hangsúlyt fektetnek az anyai kompetencia erősítésére és a toleranciára. Higgyétek el, hogy nehéz nem erőszakosnak lenni és elfogadni, ha valaki máshogy gondolkodik; de mindannyian azon vannak, hogy mindenkinek legalább esélye legyen a szoptatásra.

2012. ápr. 9. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!