Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy nyújtsam el a 2evés...

Hogy nyújtsam el a 2evés közötti időt, legalább 3 órára, úgy hogy ne sírjon ciciért?

Figyelt kérdés

Kislányom 3 hónapos, és nagyon sűrűn eszik 1-2 nagyon ritkán telik el 3 óra két evés között, de inkább 1-2 óra. És mivel van tejem rendesen, így a súlya is gyorsan gyarapszik. (3 hónaposan ma mérte a doktornő 7790gramm, és 63cm)

Azt mondta a doktornő hogy nyújtsam el két evés közti időt legalább 3 órára, mert már ki kell birnia addig, de tényleg úgy sír ha nem kap cicit, mint aki nem evett 1 napja. Mit tegyek? Hogy csináljam? Remélem tud nekem valaki valami jó tanácsot adni.

2012. ápr. 2. 15:23
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Az én kislányom kb fél éves koráig (amíg nem kezdtünk hozzátáplálni) kb 1,5 óránként szopott (éjszakánként úgy 3x), nekem nem sikerült erről leszoktatni. Szerintem ez nem baj, csak elég kényelmetlen, hogy az ember sehova nem tud elmenni.
2012. ápr. 2. 20:26
 12/16 A kérdező kommentje:

Általában 30-40 percet szokott szopizni, persze van hogy csak 10-20 percet, és utána alszik, de szerintem akkor csak szomjas. Átlagban 30 percet eszik.

Igen, azt én is olvastam hogy a szopcsi "több funkciós". Azaz van hogy csak anyucival akar lenni... :)

Ma megnéztem, a mai napon 2 óránként evett, de szinte ahogy eltelik a 2 óra, rázendít, hogy kaja idő. :) Szerintem nem is tudnám még 2 órát húzni az időn, mert úgy is csak végig üvöltené.

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat, segítséget és tanácsokat. Mind hasznos volt, és most már tudom hogy többet teszek a piciért azzal ha továbbra is az ő igénye szerint szopcsizik.

2012. ápr. 3. 18:19
 13/16 anonim ***** válasza:
13%

azért sztem az 1-2 óra túl gyakor.

menj el vele babakocsival sétálni, a friss levegőn majd nagyot alszik, így el tudod majd nyújtani. neked is jót tesz a séta.

és az elején csak 2,5 órára nyújtsd. fokozatosan húzd ki az időn 3-4 órára.

2012. ápr. 4. 15:49
 14/16 xStefix ***** válasza:
29%
Miért lenne gyakori? Főleg ha ugrásban van...
2012. ápr. 5. 19:40
 15/16 A kérdező kommentje:

Szoktunk sétálni, de ha éhes, akkor ha 1 pillanatra megáll a babakocsi már üvölt, úgy-hogy séta közben is a tudtomra adja ha enni szeretne.

De ahogy már írtam, mostanában inkább a 2 órára állt be. 1 óra akkor telik el 2 evés közt mostanában, ha csak 10-20 percet eszik, mert akkor csak szomjas, vagy épp csak pont annyira volt szüksége.

2012. ápr. 6. 09:42
 16/16 xStefix ***** válasza:
Látod Kérdező, tökéletesen ismered a babád jelzéseit és ennél több nem is kell. ;)
2012. ápr. 6. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!