Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy nyújtsam el a 2evés...

Hogy nyújtsam el a 2evés közötti időt, legalább 3 órára, úgy hogy ne sírjon ciciért?

Figyelt kérdés

Kislányom 3 hónapos, és nagyon sűrűn eszik 1-2 nagyon ritkán telik el 3 óra két evés között, de inkább 1-2 óra. És mivel van tejem rendesen, így a súlya is gyorsan gyarapszik. (3 hónaposan ma mérte a doktornő 7790gramm, és 63cm)

Azt mondta a doktornő hogy nyújtsam el két evés közti időt legalább 3 órára, mert már ki kell birnia addig, de tényleg úgy sír ha nem kap cicit, mint aki nem evett 1 napja. Mit tegyek? Hogy csináljam? Remélem tud nekem valaki valami jó tanácsot adni.

2012. ápr. 2. 15:23
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
43%
cumi,víz,tea (pontozzatok nyugodtan lefele...)
2012. ápr. 2. 15:30
 2/16 anonim ***** válasza:
80%
Szia, szerintem olyan picike még, én ennyi idősen a kislányomat igény szerint szoptattam és nagyon bevált. Túletetni úgysem tudod anyatejjel, én inkább arra ügyelnék, hogy amikor cicizik, akkor ne cumizzon, hanem tényleg egyen, hiszen ez neked is nagyon fárasztó és megterhelő lehet. Biztos tudod, hogy az előtej az inkább vizesebb, szomjoltó, és a legvége a zsírdús, nagyon laktató tejcsi. Kiüríti a melledet teljesen? Mert én elkövettem azt a hibát is, hogy egyikről a másikra pakolásztam és nem jutott hozzá a zsírosabb tejhez, hamarabb megéhezett.
2012. ápr. 2. 15:32
 3/16 anonim ***** válasza:
65%
Neki ez az igénye!Az én kisfiam sem bírta ki a 3 órát cici nélkül!Sőt...Még most is felkel éjszaka akár 2 óránként.Pedig ő már 7 hónapos és eszik mást is,bőven!!!Elhízni nem fog a kislányod.Etesd ahogy ő kívánja.
2012. ápr. 2. 15:37
 4/16 A kérdező kommentje:

Hát van hogy csak 20 percet eszik, és akkor marad benne tejcsi, de ez esetben mindig ugyanabból a ciciből kap a következő etetésnél.

Amúgy a védőnő is azt mondta legutóbb (akkor még csak 2 hónapos volt) hogy igény szerint adjam neki, mert anyatejjel nem lehet túl etetni.

Akkor azt mondjátok hogy továbbra is adjam neki így mint most? nem kell a 3-4 órát kivárni?

A 2. és 3. válaszolót kérdezem, hogy nektek így igény szerinti szopival, és hogy nem telt el közte 3 óra, így nektek hány kg volt a pici 3 hónaposan?

Amúgy éjszaka 3-4 óránként ébred enni.

2012. ápr. 2. 15:53
 5/16 anonim ***** válasza:
64%

Jól értem, hogy azért szeretnéd kinyújtani az etetések közötti időt, mert túl nagy a babád a doktornő szerint?

Nem tudom el sem képzelni, hogyan lehet egy 3 hós gyereknek megmagyarázni, hogy most nem kapsz enni, mert...

Az én kislányom 8 hós, de általában 2-3 óránként szopizik és éjjel 1-2 óránként. Nem érzem úgy,hogy elrontom ezzel.

Sokat olvastam és már van egy kisfiam is. A véleményem szerint a legtöbbször azzal "rontjuk" el a pici babákat, hogy nem hallgatjuk meg őket. Én is elrontottam ebben az értelemben a fiamat, mert hallgattam az akkori dokira, aki azt tanácsolta, hogy legalább 1,5 óra teljen el két evés közt. A kislányom, akit igény szerint szoptatok, ha kell 1/2 óránként is, sokkal nyugodtabb baba lett.

Elsősorban legyél anya, hallgass a megérzéseidre, a kislányod hangjára - és akkor nem tévedsz, nem ronthatod el! Olyan nincs, hogy túleteted a babát, még akkor sem, ha ezt egy doki mondta neked.

2012. ápr. 2. 15:53
 6/16 anonim ***** válasza:
57%
Én a 2. válaszoló vagyok, és én lehetőleg igényt szerint szoptattam a kicsimet, ha kérte a cicit, megkapta. Csak ő aztán nagyon rászokott arra, hogy éjjel-nappal cici, ott aludt el, elég nehéz időszak volt. A súlyára már nem emlékszem, de jó húsban volt mindig, viszont ha kérte a cicit, én adtam neki. Szép fokozatosan kitolódott az időpont és kezdtünk beállni egy egész jó napirendre.
2012. ápr. 2. 15:57
 7/16 A kérdező kommentje:

Én mondtam a dokinak hogy látszik rajta hogy nem csak úgy hobbiból sír, mint aki csak úgy hisztizik, hanem komolyan gondolja hogy ő bizony éhes, sír és még a könnye is folyik szegénykémnek a sírástól.

Akkor hallgatok magamra és rátok, és továbbra is úgy etetem ahogy ő szeretné.

4. válaszoló: tudom hogy nem lehet megmagyarázni egy picibabának hogy most ezért, meg azért nem kapsz enni, pont ezért kértem itt tanácsot, hogy mit tegyek, mert nincs szivem hallgatni ahogy üvölt szegénykém hogy éhes...

2012. ápr. 2. 16:18
 8/16 anonim ***** válasza:
77%
Biztos, hogy éhes? 1-1 szopi alkalmával mennyit eszik? Nem lehet, hogy csak babusgatásra vágyik? Az 1-2 óra rövid időnek tűnik, viszont az is igaz, hogy az anyatej nagyon gyorsan emésztődik. Régebben nekem is volt hasonló gondom, végül rájöttem, hogy ilyenkor egyáltalán nem éhes, hanem álmos a pici, pedig mindig úgy vetette rá magát a cicire, mintha egy napja nem evett volna, aztán pár korty után bealudt, vagy csak "cumizott" :)
2012. ápr. 2. 16:20
 9/16 anonim ***** válasza:
72%
3as vagyok.Nekem 3 hónaposan majdnem 7kg volt.Most 7 hónapos és 9kg.Eszünk már sok mindent de a cicizés akkor is megmaradt ilyen sűrűn.Éjszaka van amikor 2-3óránként eszik.Állítólag másnak már ilyen korban végig aludta az éjszakát.Az enyém végig eszi....:)N e aggódj.Rosszat nem teszel vele ha cicire teszed mikor igényli a pici.Az is lehet,hogy hamar átmegy rajta,vagy csupán csak mohó!:)
2012. ápr. 2. 16:30
 10/16 xStefix ***** válasza:
83%

A szoptatás nemcsak evést jelent, itt kezdődik a történet... a dokidnak ezt is ismernie kellene.

Akár azért jelez a babád, mert éhes, akár azért, mert szomjas, akár anyás vagy más kényelmetlensége, fájdalma van, a szopival általában jól meg fogod tudni nyugtatni. És mivel a szopi ilyen többfunkciós eszköz, nem is fogod tudni időhöz kötötten alkalmazni - ezért is hívják igény szerinti szoptatásnak, amit ajánlanak. ;)

Nyugodtan szoptasd őt olyan gyakran és hosszan, ahogy ő szeretné (és ahogy lehetőleg neked is módod van rá). Akármi is az oka a gyakori szopinak, minimális az esélye, hogy ezzel rosszat teszel neki. Főleg, hogy 3 hónaposan most épp növekedési ugrás körül is jártok...

2012. ápr. 2. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!