Mitől lett kevesebb a tejem?
Figyelt kérdés
Eddig rengeteg tejem volt, tudtam fagyasztani is. Amióta betöltötte a kisfiam a 6. hetét érezhetően kevesebb lett. Most 7 hetes és csak hajnalban valamint reggel tudom őt szoptatni csak mellből, utána délben még nagy nehezen sikerül, de délután, este muszáj a lefagyasztott tejhez hozzányúlnom.Érezhetően napról-napra kevesebb van.
Napi kb. 4-5 L-t iszok. Viszont 2-3 naponta eléggé összeveszünk a férjemmel, a szülés óta.
Mitől kezd apadni? Teljesen kétségbe vagyok esve, hogy nem fogom tudni szoptatni rövid időn belül a fiamat, és ezek a közös meghitt percek a múlté lesznek. Hogyan hozzam vissza SOS-be?
2009. jún. 11. 21:02
1/4 anonim válasza:
6 hetes korban van egy növekedési ugrás, lehet, hogy emiatt nem elég neki a tejcsid most. Próbáld meg minél többször megszoptatni, az beindítja a tejtermelést. És ami a legfontosabb: NE IDEGESKEDJ! Mert akkor tényleg el fog menni. Én is azt hittem hatodik hét környékén, hogy nem fogom tudni tovább szoptatni. Most már elmúlt 4 hós, és még mindig csak anyatejes.
2/4 anonim válasza:
Egyszeru a magyarazat. Faradtsagtol es idegessegtol stressz hormonok termelodnek a szervezetben, ami 'keszenleti' allapotot idez elo, szuksegtelenul feszultseget teremt, hormonologiailag hasonlot, amikor igazi veszhelyzet van. Ilyenkor a szervezet nem azzal foglalkozik, hogy taplaljon hanem hogy 'tuleljen'.
3/4 anonim válasza:
Pihenj többet most az a legfontosabb hogy legyen tejed fejj amennyit tudsz és rakd a babát mellre gyakrabban...ja... és békülj ki a férjeddel...az is hatásos lesz
4/4 anonim válasza:
Egyetértek az előzőkkel, de valahol még azt is olvastam, hogy a túlzott folyadékfelvétel is gátolhatja a tejtermelést. Egy literrel javasoltak többet a megszokott mennyiségnél (ez egyénenként eltérő), ill. semmikép ne igyunk ha már nem esik jól. (Csak azért jutott ez eszembe, mert nekem ez a 4-5 liter biztos sok lenne.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!