Van/volt olyan anyuka aki szintén szoptat/ott még éjjel is 2x-3x 1 éves babát? Hogyan sikerült leszoktatni? Mennyi idős volt, mikor leszokott az éjjeli kajálásról?
Nálunk i ez volt.Aztán azt mondtam,hogy elég.Egyszerüen mikor felkelt éjjel nem adtam nekicicit,csak megynyugtattam,és visszaaltattam.Alányom ekkor 15 hónapos volt.az elsö 3 éjjel nehéz volt,aztán 1 hét múlva nem kérte éjjel,de még mindég ébred ugyan úgy minden éjjel 2x 3x.A teljes szopit 4 hete, 16 hósan hagytuk el.
De ugyan úgy kel.Most a forgolódás miatt.Még egy éjjelt sem aludt át születésétöl.az pedig 16,5 h´napja van.
Sógornőm, de ő még majdnem a gyerek 3 éves korában is éjjel 2-3x megszoptatta, mert különben kitört a parasztgyalázás :)
Nagyon nagyon keserves volt a leszoktatás, volt pár éjjel, hogy sógornőm nem is volt otthon, mert a gyerek simán átment a szobájukba és kiszolgálta magát, tehát valahogy ennek elejét kellett venni.
Most 4,5 éves, éjjel többször felkel, és hisztizik a tejért, amit most már csak boltit és csak pohárban kap :)
Én nem szoktatnám le, amikor eljön a saját ideje, leszokik magától. Persze értem én, hogy nehéz, de ő a babád és ezt az időszakot nem tudjátok már bepótolni. Ha szopizik még, akkor szüksége van rá. Gondolj arra, hogy te nagyon szeretsz valamit csinálni. Szinte úgy érzed - ettől függ az életed. Sőt, meggyőződésed, hogy ha ezt a dolgot nem teheted többé, akkor az olyan lesz, mintha meghaltál. Egyszer csak azt mondják neked, nem lehet tovább... Hogyan éreznéd magad?
Persze a te dolgod, ne tedd függővé a döntésedet mások véleményétől.
Szerintem, ezt az utóbbi dolgot a természet elrendezi. Akkor esel teherbe, amikor kész leszel rá. A tejed meg majd akkor megy el, amikor már nem kell (vagy a mostani babádnak vagy a terhesség miatt).
A testünk csodákra képes, csak hallgassunk az ösztöneinkre.
:D
Szerintem leszokik majd magától,legalábbis nálunk így voltkb.:3 hónapja..most 21 hós,és már "kibírja" reggelig..igaz mellettem alszik:)
Próbáld meg cirogatni,én ezzel kezdtem, vissza aludt és 1-2 éjszaka után már nem is kérte,pedig addig nagyon tudott visítani érte:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!