Ha van elég tejem, akkor kell-e a babámnak (2hós) szoptatás után vizet is adni?
Szia!
Ne aggódj, meg fog oldódni! Kb. ugyanígy voltam vele ilyen korban a babámmal. Szinte egész nap cicin volt. Próbáltam vizet adni, fintorogva kiköpte, próbáltuk a cumit, nagy ívben repült. Nekem is mondta a védőnőm, hogy ne engedjem sokáig szopizni, mert felázik a mellem. De akkor sírt szegény. Volt, hogy fájt a bimbóm, de kibírható volt, ha nagyon megfájdult, átraktam a másik cicimre. Nem is nagyon evett már a kisfiam sem, inkább csak cumizott. A végén úgy döntöttem, hogy hallgatok az anyai ösztöneimre. Semmi mással nem foglalkoztam, csak vele, addig szopcsizott, cicizett, amíg kedve tartotta. A mellem nem ázott ki, a babám csuda jókedvű, van elég tejem (több mint 9 hónapja), szépen megnőtt a legény. Azóta sem cumizik, a cumisüveget sem ismeri, az ujját sem szopja. Fokozatosan szépen leállt a hosszú szopikról, napközben már max. 10 perc alatt elintézi a kajálást, esténként, elalvás előtt kb. fél óra. Nálunk is több hétig tartott a dolog, amíg beállt, észre sem vettem szinte, csak egyik nap feltűnt, hogy "Jé, már milyen gyorsan befejezi a szopcsit!". Nekem is mondtak fejlődési ugrást, sőt még védőnőhöz is mentem próbaszopásra, mérték mennyit eszik egy evés alkalmával, mivel itthon nem volt mérlegem és a biztonság kedvéért ellenőriztük, hogy nem-e keveset eszik, vagy nem-e fogytán van a tejem. Hát, semmi ilyesmi, bőven volt tejem és a babám normál mennyiséget szopott. Egyszerűen csak szeret cicizni! Megnyugtatta, én meg hozzászoktam. A bimbóm is teljesen rendben van azóta is! A mai eszemmel már nem aggódnék, de nekem is első babám.
Tehát, nyugalom, meg fog oldódni, kitartás! Boldog babázást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!