Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tennél? 9 hós anyatejes...

Mit tennél? 9 hós anyatejes baba, semmit nem fogad el hozzátáplálásként, éjjel kb 5* kel szopni?

Figyelt kérdés

Semmit nem akar enni, csak a cici megy, már próbáltam mindenhogy.Kicsit, nagyon pürésítve, cumisüvegből, csőrösből, stb. semmi...

Próbáltam estére tápszert, azt sem issza meg, tejpépet, mindent megfőztem már neki , ami a korának megfelelő.

Ott tartunk, mint 2 hónapos korában.:(

Fáradt vagyok, eléggé unom már. Még bevásárolni sem tudok elmenni, kikészül, ha nem kaphat cicit.:(

2012. febr. 19. 17:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Mintha csak magamat hallanám!

Bocs a többiektől, de megint jönnek az olyan válaszolók, akik el sem tudják képzelni, hogy az elválasztódás nem mindenkinél megy egyformán könnyen, és azt hiszik, nem jót adsz, nem jó időben. Miért nem adsz cumit, tápszert, fejd le, stb. Nem értem, miért kéne ilyenkor cumisüveget adni, hiszen nem a szopásról való leszoktatás a cél, hanem a szilárd étel bevezetése.

Nekem 9 hónapos ikreim vannak, és bár ugyanúgy jártam el mindkettőnél, az egyiknél "nagykönyv" szerint történt az elválasztódás, mindent szépen eszik most már, a másik viszont ott tart, ahol a tiéd. pár kanállal nem megy több semmiből, akármit, akárhogy csinálok. Nem undorodik tőle, csak egy-két kanál után leáll. Éjjel 3-4-szer szopott, tehát szerintem csak anyatejtől nem lakik már jól, de hogy más miért nem kell még, azt csak ő tudja. Nálunk egy hete tört meg a jég, konkrétan a vaníliás tejpéppel, amit 2 hónapja próbálgatok egyébként. Mégis egy hete hirtelen bevágott egy adagot, azóta is elfogadja este. Emiatt jobbak az éjszakák, már "csak" kétszer kel. Továbbra is próbálom a többit nála, és abban bízom, hogy idővel egyre többet elfogad. A védőnőm szerint van olyan baba, aki egy évesen is szinte csak anyatejes.

Szerintem nem kell éheztetni, megtömni meg pláne, erőszakkal csak rossz evőt csinálunk belőlük.

Remélem, xStefix is válaszol majd neked, nekem sok hasznos és megnyugtató dolgot írt.

És hajrá! (Az érettségiükön talán már nem fognak szopni :)

2012. febr. 20. 12:31
 12/16 A kérdező kommentje:

Igen, próbáltam anyatejjel keverni, mindenféle pépet, cumiból, csőrösből, pohárral szívószállal.

anyatejet sem issza meg kanálból sem.

Szó szerint csak a cici a menő.

Anyatej sem kell neki semhogy máshogy sem.

Az etetőszékbe berakom, néha egyszer kinyitja a száját, és kész, ha erőltetni próbálnám elkezd üvölteni, és ülve toporzékol.

Ha elmennék itthonról, és Apukának egy idő után gondolom enne nagy üvöltés árán. Amikor már totál éhes lenne.

Estére sem lehet "megtömni", akkor sem eszik semmit. Tápszert sem.

Amúgy beszéltem a LLL -tól szoptatási tanácsadóval,ő azt mondja, hogy ez így nagyon szuper, és ennél jobban nem is lehetne csinálni... A gyereknek lehet ez a legjobb. De nekem?

Amúgy meg van egy 3,5 évesem, nála minden a nagykönyv szerint volt a hozzátáplálásban, szoptatásban.

2012. febr. 20. 14:58
 13/16 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! A BLW- nek utána olvastál már? A babád már nagyobbacska, esetleg meghozhatja a kedvét az evéshez ha nem összetrutyizva teszed elé, hanem szépen, szinesen, gusztán:). Neked is könnyebb, sokkal könnyebb ezzel a "módszerrel" együtt főzni magatoknak, a nagyobbacskának és a kicsinek, kevesebb a mosatlan, önállóan tud hamarabb enni(nem szorul a kanalas "tömködésre", ha odaültök az asztalhoz, ügyesen tud falatozni. A kanálhasználat miatt sem kell aggódni, az én lányom is BLW szerint táplálódott hozzá:), még nincs másfél éves de pusztán gyermeki kiváncsiság és utánzás útján szépen, tisztán kanalaz már:).

Próbáld ki, nem veszíthetsz, csak az idegeskedést:).

2012. febr. 20. 15:46
 14/16 anonim ***** válasza:

HOztam Neked linkeket:) :

[link]

[link]

[link]

2012. febr. 20. 15:50
 15/16 A kérdező kommentje:

Persze, próbáltam, de úgy sem eszik, a falatkákat ledobálja a földre, és az üres tányért boldogan nyalogatja.:)

Amúgy nem idegeskedek, csak aludnék, meg jó lenne egy picit fellélegezni, és egy kicsit a naggyal elmenni kettesben bábszínházba, gyerek programokra.

Most vagy a férjem viszi, vagy olyan helyre is visszük a kicsit, ami nem neki való.

Totál semmi nem érdekli csak a cici.

Babakekszet elnyalogatja, de azt sem igazán eszi.

2012. febr. 20. 16:14
 16/16 anonim ***** válasza:
Na én pont ugyanígy vagyok a kicsikémmel,most lesz egyéves,olyan 9 hónapos koráig kellett neki minden,tápszer,bébiétel,bármi amit ettünk,mindenből adni kellett neki,szoptatás(éjjel is akár kétóránként)mellett.Mostanra azonban alig akar elfogadni valamit,csal a tejcsi megy,és lassan teljesen hozzám nő.Pont ezért jöttem fel ide hofy megfelelő válaszokat kapjak.
2013. márc. 3. 11:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!