Akinek délutánra nincs elég teje, hogy jól lakjon a babája, mit csinál? Tápszerrel pótol?
Többet kell szoptatni délután, azzal lehet szaporítani! A pótlás, legyen az lefejt tej vagy táp, elapadást okozhat, hiszen nem éri stimuláció a mellet.
Valószínűleg azért érzed kevesebbnek a tejet, mert ilyenkor sűrűbb, táplálóbb, kevesebbel is jóllakik a baba. Ha nem sír és van elég pisis peleka, nem kell pótolni, ha éhes, akkor meg mellre kell tenni, akár folyamatosan pár napon keresztül. UTána tuti elég tejed lesz!
Akkor nálad még 6 hetes ugrás is van.
Ha tápszert adsz neki, azzal csak elnyújtod az időt, amíg újra beáll a tejed. Plusz egy csomó problémát is kockáztatsz mellé.
A du. 3-tól tartó szoptatás egyébként fáj neked, sebesedsz? Vagy a babád lesz nagyon nyűgös a végére? Mert ha csak annyi a gond, hogy sokáig tart a szoptatás és eléggé unalmas, az ezzel jár általában.
Ennek viszont komoly kockázata van, ahogy írtam, ezzel mindenképp számolj... Meg lehet oldani egyébként tápszer nélkül is, vagy legalábbis nagyon figyelt és átmeneti tápszerezéssel, de sokszor erre se lenne valójában szükség. A tápszer egyrészt az emésztést is megzavarja, másrészt ha üvegből adod, azzal cumizavart reszkírozol; szóval jobb lenne kerülni, ha lehetséges.
Egyébként semmi extra teendő nincs ilyen esetben, mint gyakran szoptatni, ha órákon át, akkor úgy. Ha ez neked sem fájdalmas és a baba is jól tűri, nem lesz vigasztalhatatlanul éhes, nyűgös estére, akkor ez még bőven belefér és nem kellene semennyi pótlás. De ha ez nem így lenne, akkor már lehetne gondolkodni valamilyen könnyítésen, bár egy kezdő anyuka tapasztalat híján elég nehezen tudja belőni, mit hogyan kéne csinálnia..
Én sosem pótoltam este tápszerrel, hanem mindössze gyakrabban szoptattam és rövid idő alatt simán lett elég tejem. Pontosabban, attól kezdve minden este többször ill. tovább szoptattam, mint napközben és így erre állt rá a testem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!