Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyire gáz ha így csinálom?

Mennyire gáz ha így csinálom?

Figyelt kérdés
2hetes a babám, anyatejes. Egy kis ideje azt csinálom, hogy nappal szoptatom, viszont este az utolsó etetésnél és éjjel cumisüvegből adom neki a tejet. Ez onnan jött, hogy egyik este nagyon sok tejet sikerült lefejnem, nem akartam kiönteni és üvegből odaadtam neki. Akkor este nagyon jól is aludt, azóta ezt csinálom. Ugye így nem fog elmenni a tejem? Van aki hasonlóan csinálta?
2012. febr. 3. 21:15
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem gáz, csak nehogy hozzászokjon a cumisüveghez!
2012. febr. 3. 21:17
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem, de kialakulhat cumizavar nála.

Egyébként én sem voltam sokkal másabb helyzetben. Mivel nekem a kisfiamat, mikor hozták a kórházban szopizni, midig megetették előtte. Így nem akart szopizni. A végén meg besárgult és mindig bealudt a cicin.

Aztán én azt találtam ki, hogy hagyom szopizni, aztán pedig a lefejt tejet cumiból adtam neki oda. Mert ha félig üres volt a pocak, akkor óránként felkelt meg fájt a pocakja is. Így meg jól érezte magár. 10.5 hónapos koráig szopott, és a lefejt tejekkel még 1 hónapig kapott anyatejet.

Sokaknak nem tetszett, meg nem is tetszik ez a megoldás, de nekünk bevált. Azon meg túltettem magam, hogy mások mit gondolnak. Anyatejet kapott és kész.

De itt biztos lesz 1-2 kedves ember, aki majd jól kioktat. Hallgass az ösztöneidre, ha te úgy érzed jó, akkor jó. A pici is ezt mutatja, hogy nyugodtabban alszik.

2012. febr. 3. 21:22
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha nektek így jó, akkor csináld így.

De azt azért tudd, hogy így

1. kockáztatod, hogy cumizavaros lehet

2. sokkal könnyebb mellre tenni a babát, mint fejegetni, melengetni a tejet, mosogatni a fejőt/cumisüveget...

2012. febr. 3. 21:24
 4/5 xStefix ***** válasza:
100%

Nem gáz, de hosszú távon több bajod lehet vele, mint ha szoptatnál.

Ahogy feljebb írták: cumizavar kockáztatása, felesleges macera a mosogatás, előkészítés, és idővel esetleg megunod a fejegetést és ritkábban/kevesebbet fejsz, amitől csökkenhet a tejed is.

Ráadásul a szoptatás egy önszabályozó rendszer, aminek pl. akkor van kifejezett jelentősége, amikor mondjuk növekedési ugrás van. Ilyenkor megnő a baba tejigénye, amit akkor tud a legjobban fedezni, ha igény szerint szophat, éjjel-nappal. Namármost, ha te nem vagy/leszel addigra profi "fejő", akkor nem biztos, hogy időben észreveszed, mikor és pontosan mire lesz szükség ahhoz, hogy te magad tornázd fel a tejed, félig a babád helyett. Ugyanis a kevés tej egyik gyakori jele szokott lenni, hogy a baba gyakrabban kel éjjel, mert ha ilyenkor gyakrabban szopizik, akkor sokkal hatékonyabban, gyorsabban növeli a tejet. - De ha éjjel nem engeded szopizni, akkor kissé megnehezítheted ezeket a természetes folyamatokat.

És végül, a baba nemcsak evés céljából szopik, hanem azért is, mert melletted biztonságban van. És utóbbira nemcsak nappal, hanem éjszaka is szüksége van!

Szóval én több gondot látok benne, mint hasznot; hacsak nincs valami nagyon komoly indokod, hogy így tegyél.

Márpedig az éjjeli átalvás (szerintem) nem elég indok ilyen szempontból. Lehet, hogy neked így kényelmesebb, de hidd el, hogy ez nem véletlenül lett eredetileg másképp kitalálva.

De persze te döntesz, mindez csak jótanács.

2012. febr. 4. 12:35
 5/5 anonim ***** válasza:
Előzővel értek egyet: ebből gond lesz valószjnűleg. Ahogy nő az igénye, nem a szopival akarja majd kielégíteni, hanem este, az üvegből, mert az könnyebb. így nem fog alkalmazkodni a tejtermelésed az ő igényéhez, arányában egyre többet fog cumsüvegből enni, és félő, hogy egyszer elutasítja a cicit. Velünk pont ez történt, ráadásul az én babám idősebb volt a tiédnél, 4 hónaposan kezdtem a cumisüveget, 5 hósan már nem akart cicizni, és utána még egy hónapig tudtam fejni neki... Azóta is "hálás" vagyok a védődőmnek a "jótanácsért".
2012. febr. 6. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!