Elegendő a babámnak ennyi tej?
Ne adj, mert utána valószínű, hogy nehezebben fog szopni.
Tejcsit csak szopizzon kiegészítést adhatsz neki cumisüvegből. Ha sír tedd cicire. Minél többször szopik, annál több tejed lesz.
Mi is voltunk 3 hós ugrásnál kezdődött. Most 6.5 hós, a hozzátáplálás megkezdésével áll helyre a dolog, néhány hete. A 3 hó alatt igény szerint szoptattam, volt, hogy 1,5-2 óránként, de nem adtam pótlást. Szépen hízott 300 gokat.
Ha téged nem zavar, hogy borult a rend, szoptass igény szerint. A babádnak ebből hátránya nem származik, nálatok megvan az esélye, hogy helyreáll a megszokott szopizás.
Cumisüvegből, ha mégis pótolod, ne tejet adj, mert elutasíthatja a cicit. Akkor inkább tápszerrel vagy tejpéppel pótolj, minthogy aztán minden etetésre fejned kelljen.
Köszönöm a válaszokat!
Sajnos nekem valami miatt nem termelődik több tej a sűrűbb szoptatástól. Nálunk is 3 hónapos korától van ez, és azt hittem kb 2 hét alatt helyre áll. De nem. Biztos hogy többet is megtudna enni, csak ha cumisüveget adok Neki szinte biztos, hogy a szoptatást elfelejthetem lassan. Van lefejt tejem amiből pótolhatnék. Felhívtam egy szoptatási tanácsadót is, ő azt mondta jó ez így ahogy van. Biztos sok minden más már érdekli, vagy a foga esetleg, most már nem minden az evésről szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!