1 hetes babának milyen mennyiséget "kell" szopnia 2-3 óránként?
Nekem úgy mondták a kórházban, hogy ahány napos annyi grammot, mármint a 10-szeresét. Tehát 1 hetesen kb. 70 grammot. De ezek csak körülbelüli értékek. Az én babám is kevesebbet evett és csak 3 óránként, mégis szépen gyarapodott.
Később 5 kg eléréséig 150 ml/testsúly kg-val számolnak (4 kg-nál 4*150=600 ml a napi adag), 5 kg felett pedig 120 ml-vel. De hangsúlyozom ezek csak átlagok a babák, pedig egyediek. Szóval könnyen lehet, hogy a te babád mindig többet/kevesebbet eszik, mert annyira van szüksége. Anyatejjel túletetni nem lehet. A kiszáradás tüneteire kell nagyon figyelni, ha arra gyanakszol, hogy nagyon keveset eszik.
Ha valami "tudományost" szeretnél, a védőnőnk szerint egy ekkora(ilyen idős) baba szervezete egyszerre 60 ml-t tud megemészteni rendesen.
kérdem én: mi van, ha 120 ml-t "benyakalt" a drága?
szóval csatlakozom az előttem válaszolókhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!