Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mitol lehet hogy a babam...

Mitol lehet hogy a babam 20percenkent cicit ker?

Figyelt kérdés
3hetes kisfiam napkozben nagyjabol 2-2,5 orankent szopizik utana elalszik a legtobb esetben(hozzateszem hasfájos igy neha ez kozbeszol)De ahogy jon az este es lefekszunk cicizes kozben elalszik,keltegetem nem kel fel.de amint leteszem szinte azonnal ebred,nyugoskodik aztan sír majd cicit keres.Ezt csinalja egesz ejjel.20 percenkent cicire kell tennem h ne sírjon,nemtudom enni ebbol mennyit eszik.de alltalaban minden szpoi utan visszabukja a tejet,neha tobbet is...akkor mar tele a pocakja?De akkor miert sir ciciert?Az ejjél szinte nem aludt semmit talan 1 orat,vele eggyut persze en sem,igy hulla faradt vagyok kimerult.Tejemmel lehet a gond?Mivel szinte allandoan cicin van ezert a melleim is olyan puhak,szerintem nincs is bennuk olyankor maj tej...Ehes lehet?
2012. jan. 7. 10:43
 1/6 anonim ***** válasza:
65%

olvasd el a suttogót, van erről egy külön cikk.

csak úgy nagyjából: amikor leteszed, a REM fázisban van, felébred, és visszaaltatásra használja a szopit.

2012. jan. 7. 11:06
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
NE AGGÓDJ NEM A TEJEDDEL VAN A BAJ. Az én fiam most 3 hós és kb most kezdte el hogy "csak" 3-4-szer kel fel éjjel enni. Eddig szinte egész éjjel a fotelban ültem vele. A kezemben remekül aludt de ha letettem azonnal felébredt. Nekünk az segített, hogy hason fekve altatom még most is. Ha a hátára fektettem a kezével addig kapálózott míg felébresztette saját magát. Amúgy szerintem nem éhes csak anya hiányzik neki. Én amúgy mindíg szopiztatom ha sír. Ennek az az eredménye hol bőven van tejem. Szóval ne aggódj szép lassan magától leszokik a gyakori éjjszakai felkelésről. KITARTÁS.
2012. jan. 7. 11:11
 3/6 A kérdező kommentje:
koszonom a megnyugtato szavakat...
2012. jan. 7. 11:29
 4/6 A kérdező kommentje:
ja meg hozzataszem hason is nyugos,pedig azt is hallottam az jot tesz a hasfajos babaknak.hogy altatod hasonfekve?csak leteszed vagy simogatod a hatat?
2012. jan. 7. 11:31
 5/6 xStefix ***** válasza:
100%

A hasra fektetés is jó ötlet, bár ha fekve szoptatnád, az lehet, hogy még kényelmesebb lenne.. igaz, ehhez olyan körülmények kellenek, hogy ez kivitelezhető legyen. (A legkényelmesebb ennyiből az együtt alvás, de máshogy is megoldható, csak kicsit jobban kell ügyeskedni a baba letételénél.)

Egyébként az tényleg igaz, hogy azért ébred fel a babád, mert még nem alszik elég mélyen. Nekik ehhez még jóval több idő (30-45 perc vagy akár még több) kell, nem úgy, mint egy felnőttnek. Bármilyen pózban is szoptatod, én ezért azt javaslom neked, hogy várd meg este, amíg teljesen elalszik rajtad. Figyeld meg közben, hogy mikor és hogyan jut el alfába (nálunk ezt egy mély sóhaj jelezte, kezdetben 40-45 perc után), hogy könnyebb dolgod legyen. Ha ezt a pontot kivárod, már nyugodtabban tudod őt mozgatni, kicsi az esélye, hogy visszaébred. (És nem mellesleg, a hosszú szopizás-cumizás kifejezetten jó hatással lesz a tejedre is, meg fogod látni!)

És pont ezért, én nem ajánlom a Suttogót, mert az eléggé más elveket képvisel... nem épp szoptatáspárti. már ha ez (is) fontos neked.

Az pedig, hogy a melled puha, lapos, nem mérvadó, mert idővel mindenkinek felpuhul. De ettől még van/lehet elég tejed, mert mostmár szoptatás közben termelődik a tejed, nem köztesen, mint korábban.

2012. jan. 7. 16:00
 6/6 A kérdező kommentje:
koszi a valaszt
2012. jan. 8. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!