Meddig lehet csak fejéssel fenntartani a tejtermelést?
Betti válasza:
Bármeddig fenntartható,de ennek előfeltétele,hogy megtanulj hatékonyan fejni,hogy jól ki tudd üríteni a melledet,mert ha ez nem megy,egyre csak csökkeni fog.
16 hónapig voltam anyatejleadó,szoptatás mellett napi 1200-800 ml-ket fejtem és ezt fenn tudtam tartani végig.
Ha esetleg felmerül valamilyen kérdés a szoptatással(főleg a tejleadó reflexxel kapcsolatban,mert ez nem olyan egyszerűen működik mindenkinél),írj nyugodtan,szívesen segítek.
Üdv
Én nem szedtem semmit, és pici cicóm is volt mégis rengeteg tejem volt.
Én a 3. hét után kezdtem csak fejni, miután megállapította a hozzáértő, hogy mindent jól csinálunk csak a pici kicsit lusti nem akarja szívni erősebben. Így miután mindketten sírtunk már a kinlódástól, így átálltam.
Bizony fárasztó volt, de nekem fontos volt, és igen 2-3 óránként fejtem, éjjel is. Szerencsére néha a férjem etetett éjjel, különben lehet sose alhattam volna, mert nem egyszerre jött ki az etetés fejés néha.
Macerás a mosogatás, idő töltés, de nekem megérte tudni mikor mennyit és mit eszik a gyermekem.
6 hónapos korukig csak anyatejet kaptak utána egy éves után valameddig, de akkor már lassultam az éjjeli fejésekkel, mikor láttam, már nem fér a fagyasztóba és megnyugodthatok.
Szóval kitartással bármeddig fent lehet tartani igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!