Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hagymás kukoricás krumplisalát...

Hagymás kukoricás krumplisaláta, ehetek belöle? 3 hetes babám szoptatom, nem hasfájós.

Figyelt kérdés

2011. dec. 26. 20:17
 1/5 anonim ***** válasza:
Még lehet hasfájós. Az Én fiam sem volt az, ettem mindent mellette, de azért fokozatosan próbáld. Ne túl sokat egyszerre.
2011. dec. 26. 20:21
 2/5 anonim ***** válasza:
Nyugodtan egyél, és jó étvágyat hozzá! Ez a dolog hogy ha puffasztót eszel akkor az anyatejen átmegy a babába és fájni fog a hasa egyáltalán nem bizonyított. Van olyan doki aki azt mondja hülyeség, van aki meg óvatosságra int. Hát a mi gyerekdokink szerint marhaság, és én mindent de mindent ettem szoptatás alatt (kivéve kávé vagy alkohol stb) Soha semmi baja nem volt a babámnak, én meg nem sanyargattam magam fölöslegesen...
2011. dec. 26. 20:34
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Mostanában az a"trendi" hogy a szoptatós kismama ehet mindent.

A káposztát, karfiolt, borsót is, mivel ezekben fontos anyagok vannak (folsav stb...)

Azt javasolják, hogy azért ha ilyeneket eszünk írjuk, vagy jegyezzük meg, és figyeljük a babát. Ha változás lép fel (hasfájás, túlzott gázképződés) akkor azt a z ételt lehetőleg kerüljük, vagy kis mennyiségben fogyasszuk.

A tejtermékekkel csak akkor kell vigyázni, ha a családban van tejérzékeny.

A kisbabák hasfájásos korszaka egyébként 4-6 hetes korban kezdődik (addig egyik baba sem hasfájós)

A szoptatós tea is okozhat hasfájást, ill. a babáknak javasolt köményes tea is (fokozza a gázképződést)

Nekem a tojásleves kínozta meg pl. a babámat :(

Persze ezek, amiket leírtam minden babánál, anyukánál másként jelentkeznek. Lehet, hogy nektek majd semmi nem okoz problémát (kívánom, hogy így legyen)

Szerintem egyél nyugodtan mindent, de figyeld magad és a babádat!

2011. dec. 27. 00:44
 4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!!!
2011. dec. 27. 09:55
 5/5 anonim ***** válasza:

Vicces ez a nem bizonyított hasfájás, akinek ordított már egy napig a babája egy kis rántott karfiol vagy hasonló miatt, az bizonyítottnak veszi hogy ez VAN nála.

Nálunk okozott gondot minden aminek "híre van", sok hagyma, kukorica is. Érdemes kis adaggal próbálkozni, és legyen otthol espumisan. A hasfájósság egyébként ilyenkor szokott még kezdődni.

2011. dec. 27. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!