Milyen gyógynövényekből keverjem a tejserkentő teát?
Figyelt kérdés
2009. máj. 19. 06:17
1/5 anonim válasza:
Egyszerűbb, ha a kész teát megveszed, mert a keverék arányai nem mindegy milyenek. Nem elég, ha összekeversz mindenféle tejserkentésre való gyógynövényt, mert esetleg más hatást érsz úgy velük, mint a gyári keverékkel. Egyébként általában ánizsmag, citromfűlevél és szár,édesköménymag,kömény, esetleg csalán, levendula, kamilla van bennük.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszi, volt nekem egy pontos recept, miből hány g-ot kell tenni hozzá, csak nem találom, gondoltam hátha valaki még ismeri. A kislányommal rengeteg tejem volt ennek köszönhetően, és most nemsokára érkezik a kis tesó így szükségem lenne rá.
2009. máj. 19. 14:12
3/5 anonim válasza:
Laktoherb filteres tea. Én azt használom. Nem tudom, hogy segít-e, de nincs gondom a szoptatással (még). :-)
4/5 anonim válasza:
Szia! Itt találtam kétféle tejserkentőtea-receptet:
"Gyógynövény teakeverék tippek:
Kecskerutafű , Izlandi zúzmó, Csalán, Édeskömény, Ánizs 1:1 arányú keveréke.
Ebből 1,5 evőkanálnyi kell 1 liter forró vízben 10 percig áztatni, majd egy nap alatt egyenletesen elosztva meginni.
*
Kerti kakukkfű 40 g, Bazsalikom 30g, Kecskeruta 80g, Csalánlevél 50g, Édeskömény 50g, Ánizsmag 50g, Majoranna 20g.
Ezek keverékéből 0,5 liter vízbe 2 evőkanállal teszünk. Leszűrve ízesíthető is."
Nem tudom, ezek között van-e, amit keresel, de ezeket is kipróbálhatod. Sok-sok tejcsit kívánok Nektek!
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat, az utolsó válaszolónál megtaláltam, a második recept az, ez nekem tényleg bevált és rengeteg tejem volt, remélem most is meg teszi hatását.
2009. máj. 20. 06:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!