Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan vészeljük át, amíg...

Hogyan vészeljük át, amíg elmúlik a szájpenész?

Figyelt kérdés

kisfiam 2 hós és sajnos szájpenésze lett.

eddig nagyon jól szopizott,többet is hízott az átlagosnál,de kb.egy hete már alig eszik,ordít minden szopizásnál,lefejt tejet cumisüvegböl próbáltam neki adni,de azt sem nagyon fogadja el.

csak kínlódunk így.

mit tegyek,hogy többet egyen és ne legyen üvöltés minden evésnél?

a hasa is szinte állandóan fáj.

más hogyan vészelte át a szájpenészes idöszakot?

2009. máj. 18. 12:02
 1/5 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem 1 hét alatt el kellett volna múlnia. Hogy kezeled? Melledet, cumiját/cumisüvegét is kented? Mert visszafertőzhet. Dokinak mutattad? Az enyémnek csak pici volt, de kb. 2 nap alatt elmúlt és az étvágyán sem látszott. Dokinéni vette észre, hogy kicsit fehéredik és még aznap elkezdtük a rózsamézes dörzsölést.
2009. máj. 18. 12:19
 2/5 A kérdező kommentje:
cumit,cumisüvegét kifözöm és kenem bórax-al,de a mellemet nem. nem mondták,hogy azt is kell,azt hittem elég,ha csak lemosom meleg vízzel
2009. máj. 18. 12:27
 3/5 anonim ***** válasza:
75%
Nekünk 2 hónapja szájpenészünk van (most 3 hós a baba)de a fehér izéken kívül amik a szájában vannak semmi baja. Nem lehet, hogy más miatt csinálja a tied ezeket?
2009. máj. 18. 12:30
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ugyanez volt. Nehezen de sikerült túljutni a dolgon. Sajnos úgy néz ki,hogy nálatok is bekerült elég szépen a pocójába. Sajnos amíg nem ürül ki onnan,addíg ez lesz. Kevesebbet eszik ezért többször kell adni neki. Volt olyan hogy mi is óránként ettünk. Csodálkozom hogy nem mondták a cici-kezelést hiszen visszafertőzi a babát ha nincs ecsetelve.Ping-pong hatás.

Minden szopi előtt és után is kezeld.Ha a baba popsija is piros vagy pöttyös akkor távozik a pocóból. Nekünk a sudocrem jó volt rá. Kitartás!!!

2009. máj. 18. 13:29
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Amíg a szájpenész tart, addig szoptatás után a melledet is be kell kenni, mert ez egy gombafajta, amitől a melled is begyulladhat, meg ugye visszafertőz. A borax-szal kissé erőteljesen kell dörzsölni a kis száját, mert "simogatással" nem mész sokra. Ha nem múlik, akkor menj vissza dokihoz, mert ő tud kiírni ecsetelőt is, ami erősebb szer, mint a borax. A szájpenészből leválhatnak darabkák, amit a baba lenyel és az keresztülmegy a kis szervezetén, pocakján. Nekem úgy mondta a védőnő, hogy ez kb. 1 hét és a fenekénél is okozhat gondot, kipirosodást, amit canesten és popsikrém keverékével kell kezelni.
2009. máj. 20. 08:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!