Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Azok a mamik, akiknek csak...

Azok a mamik, akiknek csak szülés után a harmadik napon indul meg a tejük, mit csinálnak?

Figyelt kérdés

Hogy van ez az egész tejmegindulás? Olvastam itt több mamitól, hogy későn indult meg a tejük.

Addig mit eszik a baba? Tápszert? És ha utána nem ízlik neki az anyatej?

És születés után hány órával , vagy mikor próbálkoznak megszoptatni a kicsit?

Köszi a válaszokat:)

Kissé tudatlan vagyok a témában.

2011. dec. 16. 11:37
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Én ugyan császárral szültem, de a harmadik nap reggelére engem is elöntött a tej, pedig egyszer sem tudtam addig megszoptatni a fiamat... Az okokat hagyjuk, a lényeg,hogy mindketten bénák voltunk (lapos bimbó, méregzsák türelmetlen gyerkőc), és agyon stresszeltem magam a kórházban. csak annyit tanácsolnék: ha kell is pótlás, mindenképpen pohárból add neki, ne engedj cumit-cumisüveget a közelébe, és próbálkozz szorgalmasan mellre tenni! Ha haza kerültök, a nyugalom majd segíteni fog. Nálunk sem volt otthon már gond, belejöttünk a dologba. És tényleg: olvasgasd a szoptatós oldalakat, nagyon sokat lehet tanulni belőlük. Minden jót!!!
2011. dec. 16. 13:49
 12/16 A kérdező kommentje:
jójóóó, nagyon köszi, hogy leírtátok a tapasztalataitokat.:)
2011. dec. 16. 13:54
 13/16 anonim ***** válasza:

Én is pont úgy voltam az első babámmal, mint a 9. válaszoló.

Hiába volt szinte non-stop a mellemen a kisfiam, egyfolytában sírt, de nem adtak neki semmit! Én meg olyan rettenetesen szerencsétlennek éreztem magam, hogy etetnem kellene, de nincs mivel és hiába kértem, nem adtak semmit! Ráadásul én sem aludtam semmit, meg az állandó feszültség sem segített éppen beindítani a tejemet...

3. nap nagy nehezen hazamehettünk (persze alig akartak hazaengedni emiatt) és otthon már 2 óra múlva éreztem, hogy bedurrant a cicim :) Végül 11 hós koráig szopizott a nagyfiam, pedig ivott párszor cumisüvegből és bizony játszócumija is volt!

A kicsivel emiatt már okosabb voltam, meg másik kórházban is szültem, ahol nem olyan szigorúak. Persze vele is ugyanaz ismétlődött meg, de a 2. nap éjszakáján legalább adtak nekünk egy kis hígított tápszert, amit az utolsó cseppig bepuszilt a kisfiam, gondolom már jól kiéhezett addigra :) Pedig ő is non-stop a mellemen volt, de mivel mindketten 4 kg-al születtek, gondolom nem volt nekik elég az a pár csepp :)

És bizony kértem egy receptet is és kb. 1-2 hétig naponta 1-2x szopi után kapott pótlást is a kisfiam. Utána még 10 hónapig szoptattam, 6 hónapos koráig nem is kapott mást, szóval nem kell annyira véresen komolyan venni ezt az egészet.

Oké, aki egy "tejcsárda" típus, annak nyilván nincs ilyesmire szüksége, de a hozzám hasonlónak bizony nagyon jót tesz a tudat, hogy nem kell éheztetnie a babáját csak azért, mert egyesek szerint a tápszer és a cumisüveg az ördögtől való és csak az lehet a szuperanyuka, aki kb. az érettségiig szoptatja a gyerekeit, egyhuzamban mind az 5-öt :))))))

2011. dec. 16. 14:25
 14/16 A kérdező kommentje:

persze, mindenkinek más :) köszi, hogy leírtad te is :)

boldog karácsonyt minden kedves válaszolómnak! :)

2011. dec. 16. 15:18
 15/16 anonim ***** válasza:
nem tudom nekem mindkét gyerekemnél csak 3 nap után indult meg, de egyik sem reklamált sőt három napig úgy aludtak mint a bunda szerintem tudja ezt a természet..
2011. dec. 17. 00:08
 16/16 anonim ***** válasza:
én annyi infoval indultam neki az egész szoptatásnak,h a nők 5%a képtelen szoptatni é,s h bnőmet frusztrálta a szobában lévő többi anya,akiknek már megjött a teje,neki miért nem?Kértem külön szobát,elhatároztam h megcsináljuk,sűrűn mellre tettem,amikor egész éjjel sírt,adtam neki játszócumit,h megnyugodjon,és a kórház is adott cukrosvizet. 3napra belövellt a tej,onnantól szép hurkás a gyermek,pedig császáros volt,14órával szülés után tehettem mellre először.Hinni kell benne h menni fog,ha mégsem megy,tanácsot lehet kérni a csecsemősöktől.Lementem és kértem mutassák meg,h jól csinálom-e,ők tanítgattak.Sok sikert neked is!
2011. dec. 17. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!