Kiváltottunk egy étkezést, vagy nem? Ugyanannyiszor szopizik, de már éjjel is kel!
7 hónapos a kislányom. Sok idő után most először eszik rendesen (tehát nem csak pár kanállal) főzeléket dél körül. Nem kér utána szopit. Az a gond, hogy ettől csak "csúszik" az egész napunk, és ugyanúgy ragaszkodik a napi 8 szopihoz, csak már éjjel is felkel. Eddig átaludta az éjszakát. Van, akinek az a véleménye, hogy most már nem szabadna engedni az éjjeli evést, de akkor mit csináljak vele? Szopni akar.
Van hasonló tapasztalatotok? Mit kéne tennem?
Szerintem szoptasd meg, mert nem ok nélkül kel és nem ok nélkül kér szopit sem! Én azt vallom, hogy a "nem szabad éjjel szoptatni" c. történet csak x éves korban jöhet jogosan elő - és addig még sok oka lehet, ha a gyerek ébred éjjel, nemcsak az evés.
Lehet, hogy napközben összességében kevesebbet eszik(?), de az is lehet, hogy esetleg szomjas marad/lesz éjjel. Vagy egyszerűen csak ilyen fejlődési szakaszban van (ez is normális).
Nálunk kicsit ugyan más volt a helyzet, de az én lányom akkor állt le a hajnali szopásról (11 hósan), mikor délutánra beillesztettem egy plusz szopit, ebéd és vacsi közé félútra. Ha gondolod, próbáld ki, hogy napközben többet kínálod, de nem biztos, hogy ez lesz a megoldás.
Egyébként pedig szerintem nem is kell (még) feltétlenül belenyúlni ebbe, mert idővel úgyis változni fog.
7 hónaposan lehet, hogy egy növekedési ugrása van éppen.
Nekem is sokáig felkelt éjjel is szopizni. Ha mennyiséget eszik éjjel és nem csak cummog rajta, akkor éhes, nem szórakozásból ébred fel. :)
Mi próbáltuk délután besűríteni a +1 étkezést, kicsit kitolni a vacsorát, na nem sokkal csak kb fél órával. :)
Türelem és türelem. Csak az segít. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!