Görcs vagy csomó a mellben szoptatás alatt, mennyi idő alatt múlt el?
3 hetes a babám, 4 napja van ott a csomó és 1 napig lázas voltam, azóta esténként hőemelkedésem van.Meleg vizes ruházom, meg maszirozgatom, fejem is meg szoptatok is, de nem múlik el.Nagyon fáj és már a mellbimbóm is fáj.
Nektek mennyi idő alatt múlt el?
Vagy vannak még bevált ötletek??
Mellgyulladásod van, sajna, de túl lehet élni.
MInden szoptatást úgy indíts, hogy melegvízzel borogatod előtte. (Én úgy szoktam, hogy ne kelljen vizezni, hogy egy henger alakú befőttes üvegbe teszem a meleg vizet (amennyire meleget elviselek), bezárom, és azt görgetem a mellen, így nem kell felvizezni a bőrt, de ugyanaz a hatás elérhető. Minden szopinál a csomós mellből szoptass először.
Attól függően, hogy a csomó hol helyezkedik el, úgy kell elhelyezni a babát, hogy a baba álla a csomó irányába legyen. Ha ez máshogy nem elérhető, akkor tedd a következőt:
Fektesd a babát a franciaágyon hanyatt, és térdelj fölé négykézláb, úgy fordulj, hogy az álla a csomó felé legyen, és így szoptasd, amíg csak lehet. Ha nem kér többet a baba, akkor a másik cicidet fejd ki, de mindig ebből a ciciből szoptass (először), amíg a csomó meg nem szűnik. Ha más pozíció is lehetséges, akkor szopi közben még gyengéden masszírozd a csomót olyan módon, hogy a bimbó irányába nyomkodod (kifelé terelve a tejet).
Ha van rá kapacitásod, akkor ismételheted két szopi közötti időben a melegítés-fejés+masszírozást.
Fent maradó időben pihenj, amennyit csak tudsz, és igyál sok folyadékot, egyél rendesen.
Ha van segítséged (párod) ő is segíthet a masszírozásban.
H a lázad feljebb megy 38 fölé, akkor a lázat csillapítani kell, egyébként nem.
Hajrá, kitartás, és egy-két napon belül sokkal jobb lesz, 4-5 napon belül az érzékenység is megszűnik.
A bimbóddal ne csinálj semmit, szopi után hagyd rászáradni a nyállal kevert anyatejet. Amennyiben nem csorog a tejed, ne viselje melltartót, hogy véletlenül se szorítsa semmi.
Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!