Mit tegyek? Menni fog? Tanácstalan vagyok. :- (
Lehet fájni fog...nagyon nagyon!De aztán elmúlik:)
Nekem is érzékeny volt, ráadásul kisfiam nem is tudta bekapni, így védővel kellett szoptassak az elején, de még így is vérzett a bimbóm...Kb 1 hét volt nagyon durva, aztán jobb lett,"megedződött".
Lassan 14 hónapos és még mindig lelkesen szopizik:)
Szerezz be valamilyen bimbó védő krémet(nekem a garmastan jött be) és ha nagyon fáj majd, kend be 2 szopizás között és lehetőleg hagyd szabadon, így könnyebben gyógyul.Lehet furán hangzik ez, de én is így mászkáltam.Ja és az is segített kicsit, hogy szopizás előtt lemostam a mellem(bár ezeket a krémeket nem kell lemosni),így nem a pici szája volt az első, ami hozzáért mondjuk 2 óra után, hanem kicsit "megdolgoztam a terepet".
E mellett sok kitartás kell és nem szabad a tej mennyisége miatt izgulni:)
Remélem tudtam segíteni.
Ne izgulj amúgy, minden rendben lesz!Nem mondom, hogy könnyű lesz, de biztosan bele fogtok jönni:))
Boldog babavárást:)
Aranyos vagy az aggodalmaddal:) Terhesség alatt sokkal érzékenyebb a mellbimbó, mint egyébként. Sőt vannak extra érzékeny időszakok is, amikor még a póló is irritálja. Nálam ez 10-15 hetes kor között volt, ill. a vége felé.
A szoptatásnál ez már nem szokott gondot okozni. Persze adódhatnak nehézségek az elején, mert a melled addig ismeretlen igénybevételnek lesz kitéve, de hamar megedződik. Érdemes szoptatás után bekenni anyatejjel, és vannak kimondottan bimbóvédő kenőcsök is, amit le sem kell mosni szoptatás előtt. De a bimbóvédő is jelenthet átmeneti megoldást, csak nem minden baba fogadja el.
3 hetesen fél óránként evett - nem adtam fel. 1 hétig tartott.
Nekem a 2-3.hónapban sebes, vörös ekcémás....minden volt a mellem-orvosnő azt mondta ilyen csúnyát még nem látott.
Sőt vérzett-nem sebből, hanem úgy az egész... vért büfizett.jött a fejés, üveg. De amint kicsit rendbe jött visszatettem.
Meglepődtem:se kalcium, se bepanthen nem használt.
Cicaderma - homeopátiás-rendbe tette, eleinte minden szopi után kentem, aztán csak éjjelre, és most 5 hónapos és már lassan 1 hónapja nem használom:)
Itt minden rajtad múlik, annyi minden lehetőség van, hogy ne keljen feladni. Csak te legyél eltökélt és minden ok lesz:)
Boldog babavárást:)
Juj, az nagyon kemény lehetett, és nagyon kitartó voltál, remélem nekem is menni fog :-)
Köszönöm a jókívánságokat! :-)
Nyugi, fog menni.
Nekem az is fájt, ha fürdés után megtöröltem a mellem.
A szoptatás alatt az első pár hét brutális volt. Szó szerint könnyezve szoptattam, ki is sebesedett... Aztán elmúlt. A mai napig szoptatok. A hónapban lesz 16 hónapos a kislányom. :D
Egyébként a fájdalomért kárpótol az, ha lenézel arra a békésen szopizó Manókára. Mindennél többet ér!
Én is ezt kérdeztem amikor terhes voltam h h fogok szoptatni amikor egész életembe érzékenyek voltak a melleim a férjem is cs óvatosan nyúlhatott hozzájuk,de szülés után gyors megváltozott minden eleibe fájt m nem indult be rendesen a tejem de később mikor már nagyon-nagyon beindult és feszültek akkor nekem megváltás volt a szoptatás,nem fáj az,majd meglátod!
Fontosabb lesz majd teneked is h a babád jól lakjon mint h fájnak-e a melleid...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!