Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mely eteleket nem ajanlatos...

Mely eteleket nem ajanlatos szoptatas alatt enni? Összeirnatok nekem egy komplett tilto listat?

Figyelt kérdés
Köszönöm! :)
2009. máj. 14. 10:18
 1/4 anonim ***** válasza:
Igazából nincs ilyen lista, mindenkinél más és más a repertoár. Van olyan is, aki bármit ehet (a mázlista), és van olyan (én), akinek sok mindenről le kellett mondania az első 6 hónapban. Nem ehettem karfiolt, karalábét, káposztát, burgonyát, babot, borsót, kukoricát, tejet, joghurtot, kefirt, tejfölt. Kb. ennyi a listám. Amióta hozzátáplálok a manómnál, azóta fokozatosan vezetem vissza az étrendemet.
2009. máj. 14. 10:58
 2/4 anonim ***** válasza:

Mindenkinek javasolt kerülni az úgynevezett K-betűs zöldségeket. Ezalatt azokat értik, amik felfújnak, pl. borsó, bab, káposzta, karalábé, karfiol (ezek miatt ez a gyűjtőneve). Szintén célszerű kerülni a tejes ételeket.

De semmi nem kötelező. Csak javasolt, a baba hasa érdekében.

2009. máj. 14. 12:07
 3/4 anonim ***** válasza:
Nekem mindenki mást mondott, a védőnő is felsorolta az obligát k-betűs listát, de megkérdeztem egy szoptatási szaktanácsadót aki azt mondta, hogy bármit lehet enni, csak ha a babán allergia jelei mutatkoznak kell átgondolni, hogy mi okozhatta. A baba hasfájására egyébként senki sem tudja a választ. Nem biztos, hogy attól van amit eszel. Kezdetben még elég fejletlen a kis emésztőrendszerük.
2009. máj. 14. 12:24
 4/4 anonim ***** válasza:

betoltam egy nagy adag káposztát, mert még nem rögzült, hogy van tiltólista (terhesen is mindent ettem), aztán jóllakottan jutott eszembe, hogy hoppá. lehet ezzel tönkretettem a gyerek holnapi napját. erre semmi baja nem lett. véletlenül jöttem rá, de én az a kategória vagyok, aki mindent ehet. de barátnőm pl. már uborkát sem mer enni.

7 hetes kislány anyukája

2009. máj. 14. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!