Ez ilyenkor normális? Tegnap indult be a tejem. A mellem mára óriási, és kőkemény! Fejtem most mindkettőt, de még így is kemény.
Igen.És fejni.Ha nem fejed, a baba nem tud majd szopni a túl teli és feszes mellből.Meg be is gyulladhat.
a borogatás és a masszír segít, hogy könnyebben tudj fejni.Sok sikert.:)
Vitatkoznék a másodikkal.Ha durván masszírozod, ödémás lesz és nem tudsz majd szoptatni.Nekem is egy barom csecsemős nővér úgy megmasszírozta, hogy a kórház védőnője, mikor meglátta, leszúrta ott előttem.Arról nem beszélve, hogy a kínok kínját éltem át miatta.
Ha kétségeid vannak, kérdezz meg egy szoptatási tanácsadót.
"A tejbelövellés időszakában, azaz a szülést követő 2-4. napon az enyhe hőemelkedés (max. 38˚C hónaljban) és a mellek feszülése, megduzzadása természetes jelenség. Ilyenkor semmi más teendő nincs, mint az újszülött igény szerinti, vagyis gyakori szoptatása úgy, hogy a baba ne csak a mellbimbót, hanem az udvarát is bekapja. Így ugyanis kisebb a sérülések keletkezésének valószínűsége. Ezekben a napokban nem célszerű melltartót hordani, mert megnyomhatja a melleket, s így elzáródhatnak a tejcsatornák. Az elzáródott csatornában pangani kezd a tej, fájdalmas csomó alakul ki, s ez az egyik lehetséges oka a gyulladásnak. Tegyél meleg pakolást a mellekre vagy borítsd be szétzúzott káposztalevelekből készített borogatással.
Változtass a szoptatási testhelyzeteden, például úgy tedd mellre a babát, hogy a hónod alá veszed vagy hasadra fekteted. Engedd szabadjára a fantáziádat! Miközben szopik, finoman masszírozd azt a részt, ahol a csomót érzed.
A szoptatás egész időszaka alatt kerüld a túltelítődést! Ha a baba hirtelen átalussza az éjszakát, kénytelen leszel egy kis tejet lefejni, mert a feszülés hatására csökkenhet a termelődés, és tejpangás, majd gyulladás alakulhat ki."
Ezt találtam neked a la leche liga honlapján.(www.lll.hu)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!