Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Létezik szoptatás alatt...

Létezik szoptatás alatt élvezni a szexet vagy ez elképzelhetetlen a hormonok miatt?

Figyelt kérdés
2011. nov. 9. 21:11
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Naná, hogy lehet!!!
2011. nov. 10. 21:52
 12/16 xStefix ***** válasza:

Más hormon? Hát, ha az oxitocint nézzük, az pont hogy ugyanaz....

Kérdező, az első hónapokban normális, ha gyatra a nemi élet, de ennek számos előnye is van a babára nézve, ugye. Később azért lassan visszaáll a rendszer, de egyénenként változó, hogy kinek mikor és hogy. Ha a szex fájdalmas, az általában azért van, mert a szoptatás alatt kevesebb hüvelyváladék termelődik, ezért nem csúszik a dolog annyira és kidörzsölhet. Ez akár a szoptatás utánra is állandósulhat; de síkosítóval és/vagy elég intenízív előjátékkal javítható. Ha lelki okok miatt van fennakadás, az kicsit nehezebb ügy, de ha a felek nyitottak és segítőkészek, akkor idővel ez is kezelhető.

Személyes tapasztalatom pedig, hogy nem bírtuk kivárni a 6 hetet sem. :) Igaz, a 32. héttől tiltva voltunk. És azóta sokkal jobb is, mint előtte volt, de ez nem a szoptatásnak köszönhető, hanem az egymástól való tanulásnak. Megmurdáltam volna, ha évekig nem szexelünk, mert szoptatok. :)

2011. nov. 11. 14:36
 13/16 anonim ***** válasza:
Nem tudom ,hogy élvezitek e azt halottam ,hogy terhesség alatt nagyon kívánós némelyik nő szoptatásról sajna nem tudok.
2011. nov. 13. 08:11
 14/16 saqseq válasza:
De még menyire !JANI.
2011. nov. 15. 09:50
 15/16 anonim válasza:

Ez az utolsó válasz a legokosabb. Az Alicia.hu babamagazinban átolvastam most néhány hasznos dolgot és at látom, itt sok félelem van. A megoldás helyesen: A szoptatás alatt a hormonális termelődés anya hormonokat, a szoptatás befejezésével, női szerző hormonokat termel.

4 gyereknél ez úgy jön le, hogy az elsőnél férfiként semmi sem volt, nőként nem volt viszont reakció. 2 gyereknél semmi sem volt és viszont reakció sem. 3 gyereknél már minden a helyén volt és bár az igény meg volt rá, de eközben a hormonális termelődés a folyamat közben indult be igazán. Az un. izgalmi síkosítás hormonális állapota, szinte menet közben jött meg, félúton a szellemi szándék közben.

Az állatvilágban ez radikálisabb, mert amíg szoptat egy állat, nem párzik hanem védekezik, védelmez. Amikor kiürül a tej, a hormonális termelés vissza adja a tüszőérést, akkor beindul a szag alapú kiválasztás, a nőstény illatozik és a hím ezt észreveszi, rágerjed.

Az ember is érdekes módon így van. Amikor a párom teje kezdett apadni, már érezhetően jött a hormonális szint kisugárzása és érezhető volt ,hogy más a bőre illata is.

Nyilván ez megfigyelés kérdése is.

2011. nov. 16. 05:51
 16/16 xStefix ***** válasza:

Ez mind jó, de azért az anya- vagy gondoskodási hormon, a prolaktin nem nyomja el teljesen a szexért felelős többit. Csúnya is lenne, főleg, ha valaki évekig szoptat (mégha a végén már nem is intenzíven). :)

Szerintem nemcsak a hormonok miatt van, ha valaki nem kívánós, hanem egyszerűen a fáradtság miatt is. Új a helyzet, újak a feladatok, rengeteg a teendő és az aggódás, főleg első babánál. Kisebb dolgunk is nagyobb, mint szexelni. :) De még jó, hogy ez se tart örökké.

2011. nov. 16. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!