Rosszul teszem ha kisbabám minden elalváskor a cicin alszik el?
Én utálom az ilyet, szoktasd le, mert aztán...
Mi lesz? semmi, felnő, változik, nyilván senki nem alszik cicin, ha már egyébként nem szopik.
Én is így altattam, és egyik 16 a másik 23 hónapos koráig aludt így. Aztán abbahagyták a szopizást és elaludtak másképp. És sírás nélkül, simán leszoktak róla.
És sokáig altattam is őket, aztán most már elalszanak egyedül. Ahogy már nem cumiznak, leszoktak a pelenkáról, nem kézzel kanállal esznek. Pedig cumiztak, pelenkába végezték a dolgukat, kiborították az ételt...
Egyébként első, te beteg vagy. Nekem is van ilyen ismerősőm, akik 40 évesen még együtt alszanak (testvérek)majdhogynem a szüleikkel egy szobában, de fel sem merült sosem, hogy a beteg emberekkel hasonlítsam össze az egészségeseket. Egészséges felnőtt, meg el tud aludni egyedül.
És ha netalán beteg lesz a gyerekem vagy az és emiatt nem tud egyedül elaludni, nem fogom rákényszeríteni, már pont ezért sem.
Úgyhogy mindenképp jó ez így. Bármelyik oldalról nézem.
Nekem még az jutott eszembe egyébként, hogy az ember idősebb korában sem alszik általában egyedül. Jó, persze, vannak szakaszok, amikor igen, pl. kamaszként vagy ha valaki egyedülálló - de amint az embernek párkapcsolata lesz, többé (jó esetben) nem alszik egyedül. És ez nemcsak a nemi élet miatt van így, hanem a társas igényünk miatt is! Szóval egyáltalán nem olyan eget rengető, ha valaki nem szeret/tud hosszú távon egyedül aludni.
(Persze az már azért nem egészen normális, ha valaki egyáltalán, egyszer sem tud egyedül aludni, de ez megint kezelhető, kezelendő.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!