Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hány ml vagy l lefagyasztott...

Hány ml vagy l lefagyasztott tejetek van már? Mennyit érdemes elrakni?

Figyelt kérdés
Nekem közel 1 liter a fagyiban
2009. máj. 6. 13:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia, nekem 3 liter volt, ment a malacoknak egy idő után. Nem használtam fel, bár a főzelékeket később lehet vele habarni.
2009. máj. 6. 13:52
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Sokféle véleményt halottam már ezzel kapcsolatban.

1. 3 hónapig tartható el, tehát annyit amennyit ennyi idő alatt felhasználsz

2. Ua. csak fél évig

3. 3 napnál régebbit nem érdemes, mert a tej összetétele folyamatosan változik és ha később adod a babának, akkor nem azt az öszetételt kapja amire aktuálisan szüksége van.

Bárcsak tudnám, hogy melyik az igaz!

Én a 3 hónapost vettem alapul.

2009. máj. 6. 13:53
 3/11 A kérdező kommentje:
fhúúúúúúúú ezt nem is hallottam
2009. máj. 6. 14:01
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is van fagyaszóban vagy 20 műanyagpohár félig tele.Most már nem fejek 2 hete, 8 hetes alányom.
2009. máj. 6. 14:14
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Amikor már elegem lett abból, hogy akármelyik fagyasztó fiókot nyitottam ki, mindenhonnan fagyasztott tej gurult elő, akkor kb. 4 liter lehetett, kb. a gyerek 2 hónapos korában. Többet nem fagyasztottam, anyatejleadó lettem.

Három hónapos korában elkezdtem menstruálni, amikor jóval kevesebb volt a tejem, így felengedtem egyet. Majd egy másikat, majd egy harmadikat, mert egyiket sem volt gusztusom odaadni a gyerekemnek. A negyediket már megkóstolta a férjem (a gyereken kívül neki volt összehasonlítási alapja), szerinte egy kicsit furi volt az íze, de nem nagyon. A gyerek nem itta meg.

Mivel az anyatejet 3 hónapig lehet fagyasztani a főzelékes keveréshez már nem lehetett volna felhasználni, így ment minden ki a kukába.

Megjegyzem, hogy nem a tejemmel, a fejés sterilitásával volt gond, mert a Heim Pálba hónapokig adtam le a tejet és ott minden egyes adagot bevizsgálnak, mindegyik rendben volt.

A lényeg az, hogy nem érdemes túl sokat fagyasztani, mert

a) abszolút nem biztos, hogy a gyerek elfogyasztja

b) tényleg nagyon sokat módosul hónapról hónapra az összetétele

c) 3 hónap és dobhatod ki.

A 3 hónap a Heim Pál Gyermekkórház Anyatejgyűjtő Állomás általi adat. Érdemes itt olvasgatni:

[link]

2009. máj. 6. 14:22
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem most lesz 9 hónapos a fiam és kb 40 liter van a fagyóban, nem tettem el csak az első 4 hónapban, most is van még, de már estére veszek fel a fagyóból.

A fagyóban 6 hónapig lehet tárolni, nem 3-ig. Ez biztos!

Én 180 ml-s steril zacsikban tettem el ami kimondottan erre van. Most ennyit eszik egyszerre, így elég is neki 1 zacsi. Jó, hogy eltettem, bár drága a zacsi, de így legalább nem tudja mi az a tápszer szerencsére.

2009. máj. 6. 15:37
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Az utolsó vagyok én most a novemberit adom neki este és semmi baja megissza rendesen és mindenhol 6 hónapot olvastam és a doki is azt mondta nekem, hogy 6 hóig jó a fagyóban.
2009. máj. 6. 15:40
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Még mindíg az utolsó vagyok, én nem vagyok Pesti és itt nem volt lehetőség az anyatej leadására, de kiönteni meg sajnáltam, meg úgy voltam vele, hogy legyen ha esetleg majd szükség lesz rá, ezért tettem el ennyi sokat.
2009. máj. 6. 15:42
 9/11 anonim ***** válasza:

Nekünk is sok van itthon medela zacsiban meg avent pohárban kb5-6 lit.(mert az első pár hétben nem ment a szopi,ezért fejtem és úgy kapta meg üvegből.(most már ezerrel szopizik)

Mélyhűtőben 3-4hónap

Fagyasztóban (minimum-18fok)6hónap az eltarthatósága

Igaz hogy változik az összetétele de érdemes elrakni. Ki tudja mi jön közbe? Ha meg rendben megy minden akkor jó a hozzátáplálás idején főzelékbe,brokkolihoz,sárgarépához stb...

2009. máj. 7. 11:23
 10/11 anonim ***** válasza:
Én egy mililitert sem fagyasztottam le,szerintem felesleges lett volna.Valahogy nem lett volna gusztusom azt odaadni x hónap után.Mégis minden rendben volt.Amíg csak szopizott, addig meg mindig vele voltam,szerencsére.
2009. máj. 7. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!