Odaadhatom a tejemet?
add oda mindenképp ! Én a tesóm babájának adtam 4 hónapig (3 hét van a lányaink között) a világ legjobb dolgát követed el ha dzs és adni akarsz ezzel megalapozod az életét annak a másik babának ,és az anyuka is boldog hogy anyatejet kaphat a babája, hidd el csodálatos érzés. HA meg rokon akkor meg pláne! Ha nincs tartós betegséged vizsgálatok sem kellenek a WA-t terhesség alat nézték,vérkép is okés, ha HIV+vagy akkor arról már tudnál szerintem, nincs6van hasmenésed és nincsenek kiütéseid akkor nyugodtan...
amúgy tök "gáz" hogy ennyire támogatják az anyatejadást és a anyatejadókat,ezer vizsgálat amit anyagilag az adónak kell állnia...pfff...szörnyű
Régen nem volt ennyi vírus, bacilus,H1N1 és még sorolhatnám.
A vizsgálatokat ez esetben is el kell végeztetni.
08:45-tel teljesen egyetértek!
Ha te úgy érzed, egészséges vagy, alaposan odafigyelsz a higiéniára és a fogadó anyuka is egyetért, akkor szerintem nincs akadálya. Ha van rá időd és módod, elvégeztetheted a vizsgálatokat is, de nem biztos, hogy szükség lesz rá.
De hogy megnyugodjatok, tegyetek először kísérletet: ha a másik picinek bármi tünete lesz, még mindig meggondolhatjátok magatokat. És még mielőtt: ez nem tesztnyuszizás, hiszen ha tisztában vagy a saját állapotoddal és körültekintő vagy, akkor minimális az esélye annak, hogy a tejed fertőzöttsége okozná a bajt. Sokkal inkább az lehetne, hogy valami olyat ettél, ami a másik pici gyomrának nem tetszik, stb. És tényleg figyelj arra, hogy minél közelebbi életkorú tejet adj a másik babának, ne mindjárt a "legfrissebbet".
Szerintem is beszélgessetek erről, őszintén és komolyan, aztán majd meglátjátok.
És tök szuper, hogy ilyen segítőkész vagy! ;)
Regen pontosan ugyanennyi baci, virus volt, mint manapsag, csak akkoriban szepen atveszeltek az emberek, nem rohangaltak minden ellen oltogatni. Ocsemnek is van tejtestvere, es nagyon szepen felnott a masik anyuka tejen, pedig akkoriban nem vizsgalgattak sem a tejet, sem a tejado anyukakat.
Mas emlosfajoknal is gyakori, hogy az utodokat tobb anya taplalja, nincs ebben semmi rossz! Persze mindenkinek szive joga eldonteni, elfogadja-e egy masik anya tejet, csak sokan tulzottan undorodnak olyan dolgoktol, amik amugy termeszetesek lennenek.
Mert mi annyival intelligensebbek vagyunk..? Hát, ahogy nézegetek körbe a világban, néha komolyan megkérdőjelezem ezt...
Én úgy látom, hogy a szoptatás pont az emberi fajnál megy a legnehezebben, ész ide vagy oda. Talán azért, mert túlságosan eltávolodtunk az eredetünktől. Ami nekünk is az állatiban gyökerezik, ugye; biológiai felosztásban mi is az állatok országába tartozunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!