Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 5 hónapos gyakran ébred,...

5 hónapos gyakran ébred, kevés a tej? Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Kizárólagosan szoptatom.Eddig este 8-tól éjfélig aludt,utána kb. 3-4 óránként kelt,ezzel nem is volt semmi gondom,de egy ideje 8 után is két óránként eszik.Tegnap 7től éjfélig 6X szopott...Adjak neki szopi után tápszert v. tejpépet?(csak este)
2011. okt. 24. 21:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Utolsónak üzenem, hogy nézzen kicsit utána az ajánlásoknak, amiket ezek szerint vakon követ (ha azt mondják ugorj a kútba biztos bele ugrik) és döbbenten fog szembesülni arról, hogy Magyarországon a legújabb ajánlás szerint a babának 6 hós koráig meg kell ismerkednie a gluténnel, mert az anyatej mellett a legjobb hozzászoktatni és így van legkevesebb esély arra, hogy kialakuljon az allergia. Én nem követem ezeket az ajánlásokat, hanem a babám figyelem. Ezek csak irányadók, nem kőbe vésett törvények. (amúgy megkérdezném, hogy a törvények olyan biztosak és jók mindig mindenhol és mindenkinek?)
2011. okt. 26. 11:40
 12/16 anonim ***** válasza:

23:49-nek üzennék én is!

Teljesen egyetértek az előttem szólóval, és attól, h a tej minősége, összetétele a gyerek korának megfelelően változik, attól még lehet, h a gyereknek az nem megfelelő, ami éppen az anyukája cicijéből jön.

Kérdező! Ha úgy látod jónak, akkor kezdd a hozzátáplálást. (Én azt tenném.) De te látod mi segíthet a babádon.

Aki meg azt mondja, h szoptasd egész éjjel.... Hát annak csak annyit mondanék, h csinálja azt ő napokon, heteken, hónapokon keresztül! Én 2hónapig nem aludtam 4óránál többet egyszerre, aztán még vagy fél évig éjfél előtt nem jutottam ágyba. Szóval tudom milyen ha nem alussza ki magát az ember (pedig én még az egész jó kategóriába tartozom).

2011. okt. 26. 21:39
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!Lehet,hogy mégis a foga lesz a gond és csak nyugtatásként kell a szopi.Az éheztetést kizárnám,ebben a hónapban 600 grammot hízott.Látta ma gyerekorvos,védőnő szerintük megfelelő a gyarapodása.(itthon nem mérem)A glutén bevezetésére nekem azt mondták hogy legkésőbb a 7. hónapig és anyatej mellett.
2011. okt. 26. 22:11
 14/16 anonim ***** válasza:
kisfiam 5 hónapos korától kapott sinlacot vacsorára, de nem oldotta meg a problémát, végül 13 hónapig szopott és addig fel is ébredt éjszaka többször is, rosszabb esetben óránként jobb esetben 3-4 óránként, pedig előtte már átaludta az éjszakát 2 hónapos korától. Szerintem a foga vagy a mozgásfejlődés okozhatja, vagy a kettő együtt.
2011. okt. 27. 15:28
 15/16 anonim ***** válasza:
Azért mondják,hogy 6 hónaposkorig be kell vezetnia glutént,mert az a lényeg,hogy az anyatej védelme mellett történjék ez, 2 hónapon keresztül kell az anyatej a gluténmegismerése mellett. A WHO ajánlása szerint 6 hónaposkorig a kizárolagos anyatejes táplálás az ajánlott!
2011. dec. 11. 00:29
 16/16 anonim ***** válasza:

[link]

parancsoljatok!

2011. dec. 11. 00:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!