Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan "szoktassam le" a...

Hogyan "szoktassam le" a szopcsiról 20 hónapos kisfiamat?

Figyelt kérdés
2011. okt. 24. 14:15
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

[link]

érdemes elolvasni..

2011. okt. 27. 00:03
 12/18 anonim ***** válasza:
43%

Hát elolvastam, szerintem nem érdemes.

Hogy nehezebben szokik be a gyerek, ha sokáig szoptatod? Ekkora marhaságot még nem hallottam. Az a gyerek szokik be nehezen, aki nem kapta meg a testi közelséget, amikor kérte. Ha az édesanya mindig ott volt vele, amikor kellett, akkor 2 éves kora körül már magabiztosan elvan a gyerek az anya nélkül is néhány órát.

Egyébként azon jót mulattam, hogy nem a gyereknek árt, hanem nekem.

Mellesleg nem minden gyerek egyforma. Higgyétek el, az enyém nem alszik el, ha nem kap cicit! Órákig üvölt, és aztán már nem alszik délután. Csak az anyákat lehet zsarolni ezzel? Hát még szép, apa nem tudná megszoptatni! Annyi esze már van egy ennyi idős gyereknek, hogy apától hiába is kérje. Szóval szerintem csak az a jó megoldás, hogyha lehet, akkor apa, vagy nagymama fektesse le, kevesebb hiszti lesz.

2011. okt. 27. 13:12
 13/18 anonim ***** válasza:
35%

Lesz még ebből jajaj, akkor majd emlékezz erre a kis beszélgetésre.. kis gyermekpszichológát kéne tanulgatni, mert az ösztönös nevelést erősen torzítják a hiedelmek, félelmek, játszmák stb.

És a gyerekkori szexualitásról még nem is beszéltem, ami azért egy idő után beindul bármennyire hihetetlen. Én már ezért sem szoptattam a 2-3 éves gyerekemet, mert nem tartom odavalónak és ennek ellenére nagyon jól kötődik, nincs gond az éjjeli alvással sem. Na mindegy, nem kell egyetérteni, mindenki úgyis meggyőződése szerint neveli a gyermekét.

2011. okt. 27. 14:14
 14/18 anonim ***** válasza:
45%
Nekem meggyőződésem volt, hogy max. másfél évig fogok szoptatni. De a lányom csak cicin hajlandó elaludni, ha nem vagyok itthon, csak apa, akkor nem is alszik. És igenis nekem lesz bajom, ha nem adok neki cicit, mert az idegeim kezdik felmondani a szolgálatot, nem tudom órákig hallgatni, ahogy sír a gyerek. Egyrészt hangos, másrészt sajnálom szegényt, pedig tudom, hogy nem lesz semmi baja. De így legalább nyugi van, van elég zaj a munkahelyemen egész nap. De tényleg azt hittem, hogy ha nem leszek itthon, majd megszokja, hogy nincs cici. Nem is kéri, hiszen nem hülye, de nem is alszik el, hiába hulla fáradt.
2011. okt. 27. 15:26
 15/18 anonim ***** válasza:
0%
14-nek: be kell potolja valahogy a hianyodat, ha olyan sokaig nelkuloznie kell a kozelsegedet... talan otthon kene lenned, elerhetonek lenni a szamara, akkor nem volna ilyen ketsegbeesetten kiehezve Rád.
2011. okt. 29. 05:44
 16/18 anonim ***** válasza:

Nincs kétségbe esve, teljesen jól elvan az apjával. Szerintem egy majdnem 2 éves gyerek egyébként se lógjon mindig az anyján. Én meg már így is zombi vagyok, utálom, hogy semmilyen inger nem éri az agyamat, nem kell gondolkoznom, hogy nincs felnőtt társaságom, ezért dolgozom. Úgy gondolom, a lányomnak is jobb, hogy jó a kedvem, ha hazaérek, és nem vagyok egész nap feszült.

Egyébként a cici elhagyás is közrejátszott abban, hogy elmentem dolgozni, de ez nem nagyon jött be.

2011. okt. 29. 09:35
 17/18 anonim ***** válasza:
69%

Már elnézést, de akkor senki ne menjen vissza dolgozni, mert a gyereket ez megviseli? Ez nem így működik. Lehet, hogy azért kéri a cicit, mert így kompenzálja az anyja hiányát. De szerintem ez még mindig kisebb baj, mintha nagyobb korában drogfüggő lenne. Mert azt olvastam, hogy akit erőszakkal választanak el, az nagyobb eséllyel lesz szenvedélybeteg.

A gyermek szexualitása 2 évesen nem azt jelenti, hogy szexuális tárgynak tekinti a cicit. Ha egy 2 éves kislányt még szoptatnak, az leszbi lesz? Ugyan már, ezt te sem gondolod komolyan.

Egyébként engem is megvisel, ahogy órákig üvölt, ha nem kap cicit, szóval én is inkább engedek neki. Előbb-utóbb leszokik majd magától. Mellesleg meg egy 2,5 éves gyereknek könnyebb megmagyarázni, mint egy 1,5 évesnek.

2011. okt. 30. 10:39
 18/18 anonim ***** válasza:
57%

Utsó, nagyon sok mindent helytelenül gondolsz. 2 éves gyereknél már igenis fejlődik a szexualitás és nem a leszbikusságon van a lényeg.

Az erőszakos elválasztásról annyit, hogy a természetben mutass nekem csak egy állatfajt, ami megvárja, hogy majd a gyerek válassza le magát. Ha voltál már kutyák között pl, vagy akár a majmoknál, mindig az anya választotta le a kicsinyeit, amikor már nagynak érezte őket, illetve kinőtt foguk miatt harapták a mellbimbóját. Persze nem erőszakosan választják le, csak egyre kevesebbet engedték őket szopni.

Borzasztóan átestünk a ló másik oldalára, van aki már az 5 éves gyerekét is szoptatja, annak ellenére, hogy a gyermek akkor már nem abban a fejlődési periódusban van, hogy arra legyen szüksége. Emellett ezt már valóban szexuális abúzusnak tartom, illetve ezt a határt súrolja.

Semmiképpen nem tartom jó ötletnek, hogy a cumi pótlást szolgáljon például az intimitás pótlását. Azért, mert anya keveset tud vele foglalkozni. Ezzel nem pótolja a kiesett időt és élményeket. A kettejük kapcsolatában (2 évesen már) nagyon sok másnak is kellene lennie, mint a ciciztetés.

Vannak fejlődési szakaszok a gyerekeknél, mindegyik szakaszra más a jellemző, más a feladat. A szoptatás az első pár hónapban, az ún. szimbiózis fázisában életbevágó lélektanilag, de ezt a szakaszt elhagyván viszont már gátolhatja a következőbe való jutást. (gyakorlás, és később főleg az újraközeledés fázisa)

Az meg végképpen rosszul hangzik, hogy a kicsi bárkit ily módon uraljon a családban, mert mint írtam, a látszat ellenére ez gyengíti a biztonságérzetét.

2 évesen fizikailag nincsen szükség az anyatejre, érzelmileg szintén nem, ha normális a szülő gyerek kapcsolat és az új feladatokat hagyják kibontakozni.

De a kérdést fel lehet tenni úgy is, hogy miért fontos annyira 1,5 2 éves gyereknél, hogy még szopjon? Valóban kinek fontos? Mi a célja?

Nyugodtan le lehet pontozni, látom ellenkező véleménynél ez a szokás, nem érdekel. De mielőtt kereket törtök felettem, kicsit tanuljunk egy kis fejlődéslélektant...

2011. okt. 30. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!