Hogyan szoktassam vissza a főtt ételre a két éves kisfiamat?
Figyelt kérdés
Az utóbbi hetekben a nagymamáknál volt napközbe a kisfiam,mert vizsgára kellett készülnöm és úgy vettem észre hogy azóta nem akarja enni a főtt ételt.Csak gyümölcs,tejtermék,péksütik,piskóták,esetleg virsli vagy párizsi amit megeszik.Pedig előtte szinte minden evő volt,levesek,főzelékek,pörköltek,bármit megevett,most meg...szinte semmi főtt kaja.A nagyszülők szerintem kissé elkényeztették.Mit csináljak,hogy egyen újra mindent?2011. jún. 16. 13:55
1/5 anonim válasza:
Azt teszed elé, amit szoktál, ha koràbban megette, akkor most is meg fogja enni. Max egy napig nem eszik, de másnap tuti enni fog. Se piskóta, se egyebek.
2/5 anonim válasza:
Ne adj neki piskótát meg hasonlókat, csak főtt kaját. Előbb-utóbb meg fogja enni, mert nincs más...
3/5 anonim válasza:
Ha rendszeresen megkínálod vele, és nem kap olyan ételt, amit nem akarsz adni neki, el fogja fogadni. Az is hasznos, ha együtt esztek, és látja, hogy apa-anya is azt eszi, amit ő.
Nagyszülőkkel meg esetleg érdemes lenne elbeszélgetni, mit is adtak a kicsinek. Nehogy hosszú távon több kárt tegyenek, mint amennyi segítséget jelent, ha vigyáznak rá.
4/5 anonim válasza:
Támogatom az előző hozzászólásokat. Nálunk is ez van mindig, elég, ha csak egy napot tölt kislányom a nagyszülőkkel, már nekem több napba telik visszaszoktatni a normális ételekre. Igen, így van, egy napig alig eszik, aztán éhes lesz egyszercsak.... és láss csodát, megeszi, amit eléteszek. Nem értem amúgy, hogy a nagyszülők miért nem képesek ugyanarra, mint amire képesek voltak szülőként, de ha majd nagyszülő leszek, biztos megértem. :-) Arra gondolok, hogy miért engednek a kisgyermeknek, miért nem tudnak ugyanolyan következtesek lenni, mint szülő korukban. Végülis az unoka is "majdnem" a gyerekük. :-)
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Sajna még most se értem el nagy sikereket!!! :( Tegnap előtt este evett az apukája tányérjából pörköltet és kenyeret is,de azóta semmi.Pedig bölcsibe akarom vinni,ott meg sok a főzelék.Kezdek nagyon kétségbe esni.Hiába "éheztetem",inkább nem eszik. :(
2011. jún. 22. 14:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!