Igény szerinti szoptatás vagy rendszeresség? Mit tegyek?
Én igény szerint szoptattam, de a lányomra inkább a gyakran-keveset formula volt jellemző. Nála 3 hós korára állt be a pontos kaja- és napirend.
Valamiféle kompromisszumos megoldást kellene találnotok, hogy a kicsi is illeszkedjen a családi időbeosztásba, de alapvetően az ő igényei kerüljenek előtérbe.
Szerintem a súlya megnyugtató, és te látod, hogy egyenletesen gyarapszik-e, jókedélyű-e, kiegyensúlyozott-e ilyen nagy alvásokkal, ritkább evésekkel. Nekem ez volt a legfontosabb szempont eleinte. Én rábíztam a evést, mert ő tudta jobban, hogy mikor éhes/szomjas és mikor álmosabb mint éhes... és mégis lett napirendünk 12-13 hetes korára, amihez a mai napig tudok igazodni.
Igény szerint szoptattam és kb 3 hós korára beállította magának a megfelelő rendszert, így könnyen átvészeltük a növekedési ugrásokat is.
Az első néhány hében én is lestem az órát, tübbé sosem tenném. Nyűg volt a szoptatás, azóta élvezet. Remélem még 1 évig tudom szopatatni.
6 hós anyuka
Szia!
Én a rendszeres szoptatás híve vagyok. Kisfiam a 3 óránkénti szoptatást kb 2 hét alatt megszokta. Max 1/2 órával aludta át a kaja időt. 3 hós korától már csak 4 óránként kér enni. Tudja mikor van szoptatás, mikor van gyümölcs, és mikor jön a fürdetés. Nekünk ez nagyon jó, mert tudunk programokat csinálni vele, és szerintem neki is jó, mert egy nagyon vidám kisfickó, aki szinte egyfolytában vigyorog.
Én igény szerint szoptattam. Nap közben volt, hogy 2 óránként is. De délután aludt 3,5 órát, akkor nem keltettem fel. Nem volt vele gond, fél éves korára 10,66 kg lett. És nekem is jó volt, hogy inkább egyfolytában aludt ennyit, és nem 3 óránként fél órát, mert legalább rendben tudtam tartani a lakást is.
Mikor alszik 6 órát? Nap közben vagy éjszaka? Nap közben azért szerintem keltsd fel, ennyit túlzás aludni, nem is az evés miatt. Éjszaka alszik jól?
Az én babám éjszaka 1. naptól kezdve aludt 8-tól 2-ig, majd evés után reggel 8-ig. Éjjel nem kell felkelteni, ő tudja, hogy mikor éhes, és felkel magától.
Sziasztok!
Köszi az eddigieket. Az a gondom, h ő kb. 4 óránként kér enni szinte mindig. De van kivétel, amikor 3,5 vagy 5 óránként enne. Én ennek megfelelően adok neki. Kaja után, mivel hasfájós, szenvedünk egy csomót és kb. 2 óra múlva alszik el, és ilyenkor nincs szívem felébreszteni, ekkor van h 5 órára eszik. Akkor ez igény szerinti szoptatásnak minősül? Mit tegyek? Tartsam magam mindig a 4 órához vagy ez így jó? Nekem alapvetően szimpatikusabb lenne a rendszeresség... Éjszaka jól alszik, reggel 6 körül kell és 11-éjfélkor eszik utoljára. Köszi a segítségeket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!