Mitől gyulladhat be a mell és hol, hogyan fáj?
Szia!
Sajnos neke volt benne részem!
Nekem azt mondták, hogy azért gyulladt be, mert szopizás után maradt még egy kis tej a mellembe, és azt nem fejtem ki, és rájött a friss tej, és ez okozott vmi galibát!
Úgy volt, hogy reggel 39 fokos lázam lett, addig nem is tűnt fel, hogy be lenne gyulladva a mellem, utána kezdtem el nézegetni, és ilyen pirosas foltok voltak rajta.
Meg persze, ha hozzányúltam fájt.
Úgyhogy, ha teheted, minden szopizás után fejd le.
Azt mondták éjszaka nem muszáj, inkább pihenjek!
Reméljük te nem jársz így:)
Én soha nem fejtem, szerintem nem ettől van. Még nem gyulladt be, és remélem nem is fog. Mindig marad benne tej, szopi közben termelődik, tehát sosem lehet üres:)
Az állatok sem fejnek...
Én írtam, hogy az állatok sem fejnek...
A mell soha nem lesz üres, fejés és szopi közben termelődik a tej. Tehát hiába fejnéd reggeltől estig, sosem ürülne ki.
Persze van aki nem ússza meg és muszáj fejnie, de a gyulladás nem attól van, hogy maradt benn "egy kis tej".
Vannak, akik hajlamosak a gyulladásra. Mint én is. 3 gyerkőcöm van, mindegyiknél volt probléma, akár többször is. A fejés csak rátesz egy lapáttal, mert egyre több lesz tőle a tej!
Szoptass gyakran, mindkét oldalról. Ha mégis csomót észlelsz, fáj, lázad lesz, a következő a teendő:
1. Szoptatás előtt borogasd be meleg vízzel, amilyen meleget elbírsz, 3-5 percig.
2. Utána óvatosan masszírozd a csomós részt a mellbimbó irányába. nem kell, hogy szikrákat láss, de muszáj egy kicsit megmozgatni.
3. Szoptass mindkét mellből, kezdd a csomóssal!
4. Ha nem ürült ki teljesen, akkor fejd ki, amit tudsz; ebben az esetben hasznos lehet.
5. Mindezek után tegyél rá langyos borgatást, 2-3 percre, hogy a duzzadt mirigyek kicsit lehúzódjanak.
Lázcsillapításra Algopyrin, általában 2 nap alatt jön helyre teljesen.
Szia!
Én leírom neked hogy nálam mi váltotta ki a mellgyulladást, mert a miértre nem igazán jött válasz. Először is meg voltam fázva és a vírus ráment a mellemre ugyanis ilyenkor a mellek nagyon érzékenyen reagálnak mindenre, aztán meg lelki tényező is kiválthatja pl. stressz, nagy bánat nálam nagypapám halála, és oda kell figyelni hogy ne viseljünk túl szoros felsőruházatot, melltartót, mert elszoríthatja a tejcsatornákat, az is ilyen hatással van ha túl sokáig van kézben a kicsi és nyomja a cicit, nálam három nap alatt múlt el, első nap magas lázam volt és fájt a cicit, ja és mindig az a része fáj ahol a gyulladás van nem feltétlenül az egész. Akkor lett jobb amikor a besűrűsödött tej ki tudott jönni belőle, sokat kellett abból a ciciből szopiztatni ill. szopi után fejni és jó hatással van rá ha jó meleg tus alatt masszírozod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!