Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Segítség! Mit lehet tenni ez...

Segítség! Mit lehet tenni ez ellen? 3 hetes babó nagyon sokat bukik? Mennyit kellene ennie? Nagyon sok a tejem és mohó

Figyelt kérdés
szopi után órákkal úgy bukik hogy vissza folyik az orrába a tej és nem kap levegőt:( ma már 2x és a múltkor is ez volt:( nagyon ijesztő ahogy a levegő után kapkod...holnap megyek a dokihoz meg védőnőhöz...de most nem merek aludni se:( mi lesz ha éjjel amíg én alszok ő megfullad?mert nem veszem észre hogy nem kap levegőt mert tele a nózija:(:(
2011. okt. 5. 20:52
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Köszike a tippeket:)

és te nem féltél hogy éjjel megfullad?voltunk dokinál ő is azt mondta hogy támasszuk ki a matracot meg hogy azért szépen hízik csak sok a tejem gyorsan jön és mohó....

2011. okt. 6. 17:42
 12/18 anonim ***** válasza:
Ha hason altatod nem tud megfulladni. Azért írtam, hogy jó lenne ha tudnád hason altatni. Tudod ha hason van, és bukik akkor szépen kifolyik a száján, nem tudja visszanyelni, vagy letüdőzni. Meglátod, ha hasra eszed már nem fog az orrán át is folyni neki a kajcsi, csak egyszerűen kifolyik a száján. Én rakok a kis feje alá mindig egy pelust amire folyhat. Meg fogod ismerni idővel még a levegő vételt is ami után jönni fog a bukás.
2011. okt. 6. 18:19
 13/18 xStefix ***** válasza:
50%

Sok jó tippet kaptál már, egyet még írnék: fejj le egy keveset a tejedből szopi előtt, hogy ne folyjon olyan erősen. Nem biztos, hogy ez működni fog, mert ha ő maga is nagyon mohó, akkor lehet, hogy mérges lesz, amiért nem ömlik rögtön a szájába a tej, de azért csak próbálgasd szorgosan, hátha megszokja.

A refluxra pedig ne vegyél mérget, mert minden újszülött gyomorszája nyitva van egy kicsit, úgyhogy szinte minden baba bukik egy ideig. Ki jobban, ki kevésbé, de ez általában még normális. De, ha valóban kóros és kezelendő refluxról lenne szó, azt csak további vizsgálatokkal lehet kideríteni!

Idővel javulni fog a helyzet, addig is próbálgasd a fentieket.

2011. okt. 7. 20:43
 14/18 A kérdező kommentje:

köszi mindenkinek :) ma reggel hason aludt és nagyon nyugodtan:) ki volt terülve a kis drágám:) és így nem felejt el levegút venni?mert azt olvastam hogy nem szabad őket nagyon hason altatni mert elfelejthet levegőt venni:(

de viszont így meg tényleg jobban alszik meg ha bukik is kifolyik szépen:) meg amikor fáj a pocakja is jó:)

igen a fejésnél az lesz a jó hogy zsírosabb a "hátsó" része ujje?

tényleg köszi mindenkinek

2011. okt. 8. 14:44
 15/18 anonim ***** válasza:
Igen, én is hallottam, hogy nem kultiválják pl. a védőnők a hason altatást. Bár az enyém kifejezetten tanácsolta, hisz a bukás miatt a fulladás veszélye nagyobb, jelen esetben. Én nem is gondolok ilyenekre, hogy ne venne levegőt...
2011. okt. 9. 08:01
 16/18 A kérdező kommentje:

sajnos eljutottunk odáig hogy ma is tegnap is sugárba jött vissza belőle...:( és persze sír mert hát ő enne még utána:( a kakija is zöld néha ami utalhat arra hogy görcsöl a hasa vagy pedig hogy túl ette magát azt mondja a védőnő...:(

minden esetre a doki nem mond semmit ezért nagyon gondolkodom hogy kikérem másik doki véleményét...

2011. okt. 9. 21:36
 17/18 xStefix ***** válasza:
Te eszel tejtermékeket? Nem próbálod 1 hétig kiitatni őket? Hátha köze van hozzá.
2011. okt. 10. 10:03
 18/18 A kérdező kommentje:
nem nagyon mert a védőnő mondat amikor haza jöttünk a kórházból hogy nagyon nem szabad tejet inni.napi egy joghurtot eszem vagy egy túró rudit mert vasat kell szednem.-de kipróbálom.már kenyeret se eszem sósat se:( mondjuk bármit megteszek csak legyen minden okés a babóval.
2011. okt. 10. 12:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!